Login    Register
loading...

Ανδροειδές ενάντια στα παράθυρα

Ανδροειδές ενάντια στα παράθυρα

Postby seliniasmenos » Wed Aug 05, 2015 3:29 am

Ρε παιδιά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω το Android και να πάω στα Windows phones. Ο μοναδικός λόγος που σκέφτομαι να ΜΗΝ το κάνω, είναι η απουσία των google apps και η εγκατάλειψη γενικά των app σε θέματα update.
Αν και σκέφτομαι οτι τα google apps δεν θα μου λείψουν και ιδιαίτερα πέρα από τον Chrome, γιατί το κινητό μου έχει πρόβλημα και μου βγάζει λάθος στα google services. Για να μην τα πολυλογώ, βαριέμαι να κάθομαι να ψάχνω καινούρια gapps και να τα περάσω, οπότε έχει μείνει το κινητό έτσι και δεν μου έχει λείψει τίποτα πέρα από το Chrome που τον χρησιμοποιώ κανονικά.
Οι λόγοι που θέλω να περάσω στα Windows είναι οι εξής:

1. Μου χάλασε το τάμπλετ (Νexus 7 2013) και δεν φτιάχνει. Και ομολογώ οτι αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο, είναι να διαβάζω στο τάμπλετ. Και επειδή το κινητό μου σέρνεται και χρησιμοποιώ έτσι κ αλλιώς bluetooth, σκέφτομαι να πάρω μια παντόφλα τουλάχιστον 5.5 ίντσες. Και τώρα το πρόβλημα: Δεν μπορώ να διαθέσω πάνω απο 200 ευρώ (για την ακρίβεια ούτε αυτά τα έχω, αλλά λέμε). Ψάχνοντας κατέληξα στο εξής: Ή παίρνω ένα android αμφιβόλου ποιότητας (εκτός αν θέλετε να μου κάνετε δώρο ένα nexus 6) ή παίρνω ένα windows phone που μπορεί να μην έχει apps, αλλά τουλάχιστον είναι καλή η κατασκευή. Και επιπλέον είναι πιο optimized.

2. Δεν θέλω να ξανακούσω για updates. Δεν θέλω να ξανακούσω για root. Δεν θέλω να ξανακούσω για Roms. Δεν θέλω να ξανακούσω απολύτως τίποτα που να έχει σχέση με λογισμικό. Δεν θέλω να προσεύχομαι για καμία αναβάθμιση. Θέλω να ανοίξω το κινητό και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και ένα ωραίο πρωινό να μου έρχεται και το update. Πραγματικά δεν θέλω να μπω ξανά στο τεχνικό τριπάκι και αν πάρω android και δη τόσο φτηνό για παντόφλα, θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων να τα κάνω.

3. Συνειδητοποίησα πως πέρα από την απουσία των gapps και κυρίως του Chrome, και πέρα από το facebook, ένα ξυπνητήρι, ένα app για ταινίες και έναν reader, δεν χρησιμοποιώ άλλα app. Μετράω 39 app εκ των οποίων μετά βίας 7 χρησιμοποιώ στην καθημερινή μου ζωή. Οπότε ποιος ο λόγος να κρατηθώ πέρα από το windows phone?


Τι λέτε; Να την κάνω την αλλαγή;
If i go crazy, then will you still call me Superman?
Image
User avatar
seliniasmenos
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 3066
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Apr 20, 2007 2:50 am
Location: Fortress of Solitude
Gender: Male

Re: Ανδροειδές ενάντια στα παράθυρα

Postby promitheas14 » Wed Aug 05, 2015 7:54 am

seliniasmenos wrote:Ρε παιδιά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω το Android και να πάω στα Windows phones. Ο
Τι λέτε; Να την κάνω την αλλαγή;

To be or not to be!

Φίλε μου, (γιά νά σοβαρευτώ λιγάκι), καί αφού διευκρινίσω ότι η ειρωνία δέν έχει νά κάνει μέ σένα προσωπικά, αλλά πρός τήν εικονική πραγματικότητα πού μάς έχουν βάλει νά ζήσουμε...
Αντιλαμβάνονται πιά σήμερα ακόμη καί οι φανατικοί γκατζετάκηδες ότι τό όλο σύστημα τής τεχνολογίας τών κινητών καί τών Η/Υ είναι ένα νοστιμότατο τυράκι στήν φάκα τού καταναλωτισμού καί τού αποπροσανατολισμού.
Όπως έγραψες, δέν θέλω πιά άλλες αναβαθμίσεις, δέν θέλω άλλες εφαρμογές καθώς ΔΕΝ ΑΠΗΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ, αλλά μέ καθηλώνων στό νά τρώω ώρες πολύτιμες ασχολούμενος μέ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Έχω office 2000 γιατί θέλω νά είναι συμβατό μέ τόν πολυτονιστή 2000 (πού δυστυχώς τόν έχω καταργήσει εδώ μέσα γιατί δέν μπορείτε νά τόν διαβάζετε).
Έχω windows XP καί επιμένω σέ αυτά.
Καλημέρα!
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
 
Posts: 1679
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Jan 02, 2013 4:25 pm
Gender: Male

Re: Ανδροειδές ενάντια στα παράθυρα

Postby kat_woman » Wed Aug 05, 2015 9:03 am

Έχω windows phone από το 2012, εκείνη την εποχή με windows7.8, τότε που ακόμα ήταν στα σπάργανα και όλοι...βρίζαμε για τις τρομερές ελλείψεις.Έκτοτε, η εξέλιξη υπήρξε, τουλάχιστον για τα γούστα μου, πολύ ικανοποιητική. Το άλλαξα με ένα nokia lumia 925 που φόραγε στην αρχή win 8 και ύστερα πήρε ωραιότατα την αναβάθμιση win8.1 (πανεύκολα), χώρια τις ξεχωριστές αναβαθμίσεις που δίνει από μόνη της η nokia. Τώρα περιμένω και την αναβάθμιση σε win10. Θεωρώ τα windows phones πολύ αξιόπιστα με εξαιρετικά user friendly λογισμικό. Δεν έχουν την πληθώρα (άχρηστων) apps που υπάρχει στα άλλα λογισμικά, αλλά so what? μπορείς να κάνεις τα πάντα που θέλει να κάνει όχι ο μέσος χρήστης, αλλά ακόμα και αυτός που είναι πάνω από τον μέσο χρήστη και το store εμπλουτίζεται διαρκώς.
Αν άλλαζα θα πήγαινα σε android μόνο από περιέργεια, διότι δεν είχα ποτέ μου :loco:

Σε αυτό το εξαιρετικό site http://www.myphone.gr/forum/ θα βρεις πολλές πληροφορίες για όλες τις γνωστές πλατφόρμες και τα κινητά που κυκλοφορούν.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
User avatar
kat_woman
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 4171
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu May 05, 2011 1:31 pm
Gender: Female

Re: Ανδροειδές ενάντια στα παράθυρα

Postby seliniasmenos » Wed Aug 05, 2015 1:36 pm

Προμηθέα μου κάνει εντύπωση που υπάρχει ακόμα άνθρωπος να χρησιμοποιεί xp. Πέραν τούτου, ολα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι σχετικά. Που αν θες τα συζητάμε σε άλλο τοπικ γιατί εδώ θα είναι άσχετα.

Κατ, χαρηκα παρα πολύ με οσα εγραψες κυρίως για την αξιοπιστία. Όσον αφορά όμως τον μοναδικό λόγο που κρατιεμαι απο τα windows μου τον κατεστρεψες στην τελευταία φράση. Θα τσεκαρω την ιστοσελίδα που μου εδωσε.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
Image
User avatar
seliniasmenos
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 3066
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Apr 20, 2007 2:50 am
Location: Fortress of Solitude
Gender: Male


Return to Υπολογιστές και Διαδίκτυο

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest