Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Orion » Τρί 20 Απρ 2010, 21:12

«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν ολοκλήρωσε, καθώς…μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα». Απάντηση:

«Ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».

Η δική του συνεχής προσπάθεια είναι το κίνητρο της ανάσυρσης της έρευνας από την λήθη και το παρελθόν, της έρευνας που έκανε στον χώρο του Αμφείου και αποκάλυψε την μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας π.Χ, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ευρωπαϊκού χώρου!

«Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς (κεντρική Αμερική – Ευρώπη – Ινδία – Αίγυπτο), αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανακάλυψη του εκπληκτικού μνημείου στη Θήβα, το οποίο η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή του προσκρούει στην ειρωνεία, δοκησισοφία και το κατεστημένο, το οποίο τελεί με την εντύπωση της αλάθητης γνώσης».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Θ. Σπυρόπουλος είχε καταθέσει την θεωρία του για την βαθμιδωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ομόφωνα έγινε υφηγητής! Και θα συνέχιζε την έρευνα, αλλά η ξαφνική του «μετάθεση» άλλαξε τα σχέδια του.

Ο ίδιος θυμάται τον Απρίλη του 1973, όταν κατά την κάθ’ οδό στην πυραμίδα με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν το «θαύμα της κατασκευής», που ερχόμενο στην επιφάνεια «θα συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινή γνώμη, που θα χαρεί για το λαμπρό μνημείο που διαθέτει, αλλά θα ανακινήσει και θα ακυρώσει πολλές ψευδεπίγραφες θεωρίες». «Η απόσταση από τον δρόμο Αγίου Αθανασίου – Λαϊου, μέχρι το εσωτερικό της πυραμίδας είναι περίπου 50 εκατοστά και το μόνο που χρειάζεται είναι τολμηρή απόφαση, για την οποία διερωτώμαι ποιος δεν έχει το θάρρος να πάρει, ώστε να μπούμε μέσα και να διαπιστώσουμε πως εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο, λαμπρότερο και τεχνικότερο μνημείο του προϊστορικού μας πολιτισμού» καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος, ευχόμενος ο αγώνας των λίγων έστω Θηβαίων να συνεχιστεί, ώστε να διαφωτίσουν τους επικεφαλείς της πολιτείας και της επιστήμης να ερευνήσουν τον Αμφείο Λόφο!!!

Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Στον λόφο του Αμφείου υπάρχει η Πυραμίδα των Θηβών»

Εκδήλωση με θέμα «Θηβαϊκά Δρώμενα σε Αρχαίους και Σύγχρονους Καιρούς» πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο Θήβας, με εισηγητή τον Αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ».

«Το περιεχόμενο της σύζευξης, των δρώμενων της αρχαιότητας και του σήμερα, είναι συγχρόνως και αντίθεση. Στην αρχαιότητα είχαμε μια πόλη των Θηβών η οποία ακτινοβολούσε από δημιουργικότητα και πολιτισμό και σήμερα έχω την αίσθηση ότι η πόλη δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν στην αρχαιότητα» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρόπουλος και συνεχίζει «στην απώτερη αρχαιότητα η Θήβα έχει να παρουσιάσει μερικά έξοχα μνημεία που την κατατάσσουν στην πρώτη σειρά των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος. Η δόξα της συνέχισε και στους μεταγενέστερους χρόνους έτσι ώστε ο ένας κύκλος από τους κύκλους των τραγικών της αρχαιότητας να είναι ο θηβαϊκός που τροφοδότησε την Αττική τραγωδία».


Ο κ. Σπυρόπουλος στη συνέχεια αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας τόνισε ότι «αισθάνεται κανείς πικρία για την εικόνα που παρουσιάζουν τα μνημεία μας, πάνω στα οποία αποτυπώθηκε το μεγαλείο και η λαμπρή περιπέτεια του Ελληνισμού στη Θήβα. Της αξίζει μια καλύτερη τύχη και αν η δική μου παρουσία σήμερα εδώ έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην αφύπνιση των πολιτών ώστε να δώσουμε ξανά στη Θήβα τον προορισμό της, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Παράλληλα ο αρχαιολόγος αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, και στην πρόταση του ιδρύματος Πάκαρντ να προχωρήσει σε ανασκαφές. Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε αναφορά στον δάσκαλο του κ. Μαρινάτο που την δεκαετία του 70 τον παρακίνησε, όπως λέει χαρακτηριστικά, να κάνει ένα σχέδιο προσδιορισμού του ανακτορικού συγκροτήματος του Καδμείου. «Στόχος ήταν να σωθεί το ανάκτορο από την οικοπεδοποίηση, διότι την εποχή εκείνη που ήταν η δικτατορία, είχε προταθεί από κάποιους φορείς της πόλης να κτιστεί στην θέση της δημοτικής αγοράς η Λέσχη των Αξιωματικών και στο επόμενο οικοδομικό τετράγωνο να κατασκευαστούν πολυκατοικίες και τα αρχαία να μείνουν στα υπόγεια. Ευτυχώς η πρόταση αυτή δεν πέρασε και η δική μας πρόταση ήταν να απαλλοτριωθούν αυτά τα δύο οικοδομικά τετράγωνα ώστε να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας οικιστικός και πολιτιστικός ο οποίος θα προστατεύσει και θα αναδείξει το Ανάκτορο. Χαίρομαι που υπάρχει ένας φορέας που θέλει να συνεχίσει τις ανασκαφές αυτές που καθυστέρησαν πολλά χρόνια. Η απαλλοτρίωση έγινε για να αναδειχθεί το Ανάκτορο του Κάδμου και αυτό δεν μπορεί να μετατίθεται συνεχώς για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να γίνει τώρα».

ΑΜΦΕΙΟΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε όπως ήταν φυσικό και για τον λόφο του Αμφείου εκεί που όπως υποστηρίζει ο ίδιος βρίσκεται η πυραμίδα των Θηβών. «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η τύχη του μνημείου. Περί της τύχης και της μορφής του Μνημείου υπέβαλλα διατριβή επί υφηγεσία στο μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, το πανεπιστήμιο Αθηνών, που εγκρίθηκε ομοφώνως. Σήμερα υπάρχουν διαπρεπής επιστήμονες, όπως ο κ. Ράμπαχ που είναι μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και ανασκαφέας ενός τύμβου στην Ολυμπία, που χαρακτηρίζουν το Αμφείον… Πυραμίδα. Και από την εξωτερική του μορφή ότι είναι βαθμιδωτό συμφωνούν άπαντες. Είναι λυπηρό ότι ο σημερινός έφορος αρχαιοτήτων κ. Αραβαντινός, στο συνέδριο που έγινε πέρυσι στο Ούντινε, δεν είχε το θάρρος να κρατήσει την σειρά ομιλίας σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για να αποφύγει την κριτική εναντίον του άλλαξε την σειρά και μίλησε μετά από εμένα. Εκεί όμως, όταν εμφανίζεται στα Διεθνή συνέδρια, φοβάται να πει ότι το μνημείο δεν υπάρχει. Εκεί λέει ακριβώς τα αντίθετα. Όταν εκεί υποστηρίζει ότι στον χώρο του Μουσείου βρήκε ένα μνημείο με πλινθοκατασκευή το οποίο είναι όμοιο με εκείνο που ανακάλυψα εγώ στην κορυφή του λόφου του Αμφείου, αφήνω την κρίση σε εσάς».

Που είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα για την Πυραμίδα του Αμφείου….;

Τι βρήκε ο Α. Κεραμόπουλος, που έσκαψε από την ανατολική πλευρά του λόφου, την οποία έκοψε ο παλιός εθνικός δρόμος Αθήνας – Λαμίας; Στο πάνω μέρος είναι ο τύμβος , από κάτω είναι μια ζώνη με λευκό χρώμα , μετά το κάτω τμήμα του λόφου και μετά ο δρόμος που οδηγούσε προς την πλατεία. Ο Α. Κεραμόπουλος και αργότερα κάποιος άλλος αρχαιολόγος ερεύνησε την κορυφή του λόφου, αλλά και οι δυο δεν ευτύχησαν να βρουν ένα ταφικό μνημείο. Ο Παυσανίας όμως, αντιγράφοντας την τοπική παράδοση λέει πως εκεί υπάρχει κοινός τάφος για τον Ζύθο και τον Αμφίωνα. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ξεκίνησε δοκιμαστικά κι έπεσε πάνω στον τον τάφο. Πρόκειται για έναν τεράστιο κιβωτιόσχημο τάφο, τον μεγαλύτερο στον Ελλαδικό χώρο, που μέσα είχε δυο αποθέτες, που αντιστοιχούν σε δυο νεκρούς. Μέσα στον τάφο και λίγο έξω από αυτόν βρήκαν 4 χρυσά κοσμήματα και άλλα μικρά κομματάκια από χρυσό διάκοσμο, τα οποία δεν ήσαν στη θέση τους, γιατί ο τάφος ήταν κλεμμένος.


Σκάβοντας με την ομάδα του (8 – 10 άτομα από την Θήβα), από το κέντρο του τύμβου, κατέβηκαν ένα πηγάδι 20 μέτρων και ανακάλυψαν ότι όλος ο λόφος του Αμφείου δεξιά και αριστερά ήταν κομμένος σε καταπληκτικές γαλαρίες ύψος 5 μ. και πλάτος 1,5 μ. , ενώ συνέχεια εύρισκαν κόχες. Τις γαλαρίες είχε δει και ο Α. Κεραμόπουλος όταν κόπηκε ο δρόμος. Αρχαιολογικό δελτίο 3/1917, σελ. 388, αλλά θεωρούσε πως ήσαν υδραγωγείο. Σκάβοντας και διατρέχοντας όλες τις γαλαρίες έφτασαν στην ΒΑ πλευρά, όπου άκουγαν τα βήματα των περαστικών απ’ έξω. «Πρόθεσή μας ήταν να ρίξουμε το μικρό χωμάτινο χώρισμα που υπήρχε , ώστε να βγούμε στον δρόμο και να συνεχίσουμε ευκολότερα από το να κατεβαίνουμε διαρκώς με ανεμόσκαλα από το πηγάδι, αλλά δεν προλάβαμε. Μετατέθηκα ξαφνικά και το πηγάδι γέμισε τσιμέντο…» συνεχίζοντας την περιγραφή ο Θ. Σπυρόπουλος.

Οι αρχαιολόγοι τότε αιφνιδιάστηκαν για να παραδεχθούν ότι το μνημείο είναι ενιαίο κι έτσι άρχισε η πρώτη κριτική και ο πόλεμος για την χρονολόγησή του. Για τον λόγο αυτό δε, ήρθε στην Θήβα ο 80χρονος Γερμανός καθηγητής της Βιέννης Φριτς Σταινμάγιερ, ο οποίος δέχτηκε τα πάντα, πλην όμως ζήτησε από τον Θ. Σπυρόπουλο να κατεβάσει την χρονολογία. «Μα αν κατεβάσω την χρονολογία τότε χάνει την αξία του το μνημείο το οποίο δεν βρίσκεται στην ουρά της εξέλιξης αλλά στην κορυφή αφού είναι το αρχαιότερο τυμβοειδές μνημείο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είχε απαντήσει τότε ο Έλληνας Αρχαιολόγος..

Σήμερα 30 χρόνια μετά τις αξιολογήσεις του Θ. Σπυρόπουλου, ουδείς στην διεθνή βιβλιογραφία αμφισβητεί ότι το Αμφείο χρονολογείται το 2.500 π.χ, ότι τα χρυσά κοσμήματα και τα ευρήματα ανήκουν σε μια εποχή που συμπορεύεται με την παράδοση και ότι πρόκειται για τον διπλό τάφο των Ζύθου και Αμφίωνα. Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν, αφορούν την πυραμίδα και είναι λίγες. Μερικοί δε από τους διαπρεπέστερους σήμερα αρχαιολόγους του κόσμου, όπως η Ζανέτ Φορσέ, ο Μαράν, ο Ράμπαχ (ανασκαφέας της Ολυμπίας) μιλούν για τον μεγαλύτερο τύμβο της Ελλάδας που έχει τη μορφή γήινης πυραμίδας.Το Αμφείο!

«Οι αντιδρώντες έχουν την εντύπωση ότι παλιότερα στην Ελλάδα κατοικούσαν μόνο τσοπάνηδες και ψαράδες. Δηλαδή, ενώ στον περίγυρο μας υπήρχαν υψηλοί πολιτισμοί (Μεσοποταμία, Τροία Αίγυπτος, Κρήτη) η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αυτό γιατί έτσι αρέσει σε εκείνους που έπρεπε να εντάξουν τους “ινδοευρωπαίους” σε κάποια χρονολογία και μια από αυτές είναι το Αμφείο, το οποίο όμως τους διαψεύδει, αφού είναι αρχαιότερο από τις τυμβοχωήσεις που υποτίθεται πως συνδέονται με την εισβολή “ινδοευρωπαίων” στην Ελλάδα. Και για να στηρίξουν τις θεωρίες τους έφτασαν στο σημείο να πουν πως ο πολιτισμός στην Ελλάδα αρχίζει με την Μυκηναϊκή εποχή το 1600 π.χ και ότι τον δημιούργησαν αυτοί που ήρθαν από Ουγγαρία, Αφγανιστάν κ.α. Παραμύθια της Χαλιμάς, που δυστυχώς τα διδάσκονται σήμερα στα σχολεία μας» επεσήμανε ο Θ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας:

“Όχι κύριοι. Θα αναστραφεί αυτή η πορεία είτε το θέλετε είτε όχι. Θα καταλάβετε ότι στην Ελλάδα από το 2.500 π.χ μέχρι το 1750 π.χ υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική ανάπτυξη που δεν ξανάγινε ποτέ. Όλη η Μεσογειακή ζώνη έχει επηρεαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό. Και η ίδια η Αίγυπτος στην υιοθέτηση του πυραμιδικού σχήματος ακολουθεί την Ελλάδα. Και απόδειξη δεν αποτελεί μόνο το περίοπτο μεγαλόπρεπο ασύγκριτο μνημείο του Αμφείου. Θέτουμε υπό την κρίση της πόλης και των επιστημόνων το θέμα: Δέχεστε αυτά που περιγράφω ότι είδα, δέχεστε μήπως ότι είναι υδραγωγείο κατά τον Κεραμόπουλο ή μήπως πως αποτελεί φυσικό φαινόμενο; Ότι και να δέχεστε, αξίζει τον κόπο να διαθέσουμε ένα μεροκάματο για να αφαιρέσουμε αυτό το μικρό παραπέτασμα του χώματος και να μπούμε μέσα. Δηλώνω πως αν μπούμε μέσα, θα ανακαλύψουμε πως εκεί θα χωρέσει ολόκληρη η πόλη και είναι κρίμα να μας στερούν αυτή τη δυνατότητα”.

http://olympia.gr/2010/04/20/ποιοί-φοβο ... more-17377
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 775
Εγγραφή: Πέμ 14 Ιαν 2010, 11:28
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Τρί 20 Απρ 2010, 22:27

Ευχαριστώ

πολύ ενδιαφέρον ..... για να μην αλλάξουμε την χαλκευμένη ιστορία ,, ας την αφήσουμε κουκουλωμένη :?

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6717
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 79 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 10 Απρ 2011, 20:14

'' Θα καταλάβετε ότι στην Ελλάδα από το 2.500 π.χ μέχρι το 1750 π.χ υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική ανάπτυξη που δεν ξανάγινε ποτέ. Όλη η Μεσογειακή ζώνη έχει επηρεαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό. ''


- Αυτό προσπαθούν,να μη φανεί πώς σε αυτή τη χρονολογία και ακόμα πιό παλια , εδω στην Ελλάδα υπήρξε πολιτισμός αυτόχθων...



'' Και η ίδια η Αίγυπτος στην υιοθέτηση του πυραμιδικού σχήματος ακολουθεί την Ελλάδα.''


- Έιπαμε ,να διεκδικούμε τα δικά μας,αλλά όχι και αυτά που δεν μας ανηκουν !!!


Εγώ,
ο Θωθ,

Οικοδόμησα την Μεγάλη Πυραμίδα,
σύμφωνα με το πρότυπο
της πυραμίδας της δύναμης της Γης,
καίουσα αιωνίως,
ώστε και αυτή,
το ίδιο,
να διατηρεί την ισχύ της
διαμέσου των αιώνων.

http://hliaion.blogspot.com/2009/05/blog-post_24.html
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Δημοσιεύσεις: 3929
Εγγραφή: Κυρ 27 Φεβ 2011, 17:27
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 10 Απρ 2011, 20:29

οι πυραμίδες αυτές της Αιγύπτου δεν μου βγάζουν θετική ενέργεια ούτε όταν τις κοιτώ ούτε όταν τις σκέφτομαι.

δεν πιστεύω ότι είναι ελληνικές.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Orion » Κυρ 10 Απρ 2011, 20:51

Παιδια το θεμα ειναι οτι υπαρχει " θαψιμο" γενικοτερα , χωροι κλεινονται , μπαζωνονται , τσιμεντωνονται, αυτο προβληματιζει και οδηγει σε σκεψεις , τι ακριβως ειναι και τι δεν ειναι εμποδιζεται η ερευνα να βγουν καποια συμπερασματα.

@ alkinoos ειδα μια πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση σου , αλλα δεν ειχα χρονο να τη διαβασω προσεκτικα ...
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6717
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 79 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 10 Απρ 2011, 21:14









'' οι πυραμίδες αυτές της Αιγύπτου δεν μου βγάζουν θετική ενέργεια ούτε όταν τις κοιτώ ούτε όταν τις σκέφτομαι.''


- Το βίντεο αυτό ίσως αλλάξει κάπως το σκεφτικό σου...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Δημοσιεύσεις: 3929
Εγγραφή: Κυρ 27 Φεβ 2011, 17:27
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Δευ 09 Μάιος 2011, 00:43

τώρα είδα αυτή την απαντηση, αν και ο τύπος μιλά πολύ γρήγορα και είναι πολλές οι ορολογίες που χρησιμοποιεί μάλλον μου αποδεικνύεις ότι έχω δίκιο, παρά ότι πρέπει να αναθεωρήσω, μιας και προς το τέλος ειδικά πολλές φορές λέει the pyramid collects negative energy, με ποιο σκοπό άραγε; έχει καταλάβει κανείς τον ρόλο ύπαρξης των συγκεκριμένων πυραμίδων; υποθετικά αν μου έλεγε κανείς "ξέρεις υπήρχε Ατλαντίδα, και οι Ατλάντιοι έφτιαξαν τις πυραμίδες όχι οι Αιγύπτιοι" θα συμφωνούσα. αλλά είναι ένα μυστήριο που κανείς δεν θα λύσει αυτό των πυραμίδων της Αιγύπτου από μόνος του. σαν όλα τα μυστήρια μαγεύει, φυσικά, ευχαριστώ για το βίντεο.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6717
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 79 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 10 Μάιος 2011, 23:15

ΠΙΝΑΚΑΙ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΟΙ
ΘΩΘ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟΥ

Πινάκων Τάξις

ΠΙΝΑΞ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΟΣ Α'
Θωθ Ατλαντείου Ιστορία


Εγώ,
ο Θωθ,
ο Ατλάντειος,
διδάσκαλος των μυστηρίων,
αρχειοφύλαξ,
ισχυρός βασιλιάς,
μάγος,
ζων απο γενιά σε γενιά,
που πρόκειται να περάσω μέσα στις του Αμένθους αίθουσες,
συνέγραψα για την καθοδήγηση
εκείνων που είναι να έρθουν αργότερα,
αυτά τα αρχεία της ισχυρής σοφίας της Μεγάλης Ατλαντίδας.

Στην μεγάλη πόλη του KEOR,
πάνω στη νήσο του UNDAL,
σε έναν χρόνο μακράν στο παρελθόν,
εκκίνησα αυτή την ενσάρκωση.

Όχι όπως οι μικροί άνδρες
της παρούσης εποχής
ή όπως οι ισχυροί της Ατλαντίδας
βίωναν και απεβίωναν,
αλλά όπως εκείνοι
οι οποίοι από αιώνα σε αιώνα (aeon to aeon)
ανανεώνουν την ζωή τους
μέσα στις του Αμένθους Αίθουσες
όπου ο ποταμός της ζωής
ρέει στην αιωνιότητα προς τα εμπρός.

Εκατό φορές το δέκα
έχω κατέλθει τον σκοτεινό δρόμο
ο οποίος οδηγεί μέσα στο φως,
και άλλες τόσες φορές έχω ανέλθει
απο το σκότος μέσα στο φως
την αντοχή και την δύναμή μου
ανανεώνοντας.

Τώρα για άλλη μία φορά
θα κατέλθω,
και οι άνδρες του ΚHEM
(Khem είναι η αρχαία Αίγυπτος)
δεν θα με γνωρίζουν πλέον.

Μα σε έναν χρόνο
ακόμη αγέννητο
θα εγερθώ εκ νέου,
θαυμαστός και ισχυρός,
απαιτώντας έναν λογαριασμό
απο εκείνους που άφησα πίσω μου.

Τότε προσέξτε,
Ω άδρες του KHEM,
εάν σείς (ye)
έχετε κατά λάθος
προδώσει την διδασκαλία μου,
γιατι θα γκρεμίσω εσάς (ye)
κάτω απο την υψηλή σας κατάσταση
μέσα στο σκότος των σπηλαίων
απο το οποίο σείς ήρθατε.

Μην προδώσετε τα μυστικά μου
στους άνδρες του Βορρά
ή τους άνδρες του Νότου
αλλιώς η κατάρα μου
θα πέσει πάνω σας.

Θυμηθείτε
και προσέξτε
τους λόγους μου,
διότι σίγουρα θα επιστρέψω ξανά
και θα απαιτήσω απο εσάς
εκείνο το οποίο
σεις φυλάσσετε.

Aεί (Aye),
ακόμη και πέραν απο τον χρόνο
και πέραν απο τον θάνατο
θα επιστρέψω,
ανταμείβων ή τιμωρών
αναλόγως πως σεις (ye)
έχετε συμπεριφερθεί.

Μεγαλειώδεις
ήταν οι άνθρωποί μου
στις αρχαίες ημέρες,
μεγαλειώδεις
πέραν της ικανότητας αντίληψης
των μικρών ανθρώπων
που τώρα βρίσκονται γύρω μου ·
γνωρίζοντες την σοφία των παλαιών,
αναζητώντες πέραν,
εντός της καρδιάς
της αιωνιότητας
την γνώση
η οποία ανήκει
στην νεότητα της Γης.

Σοφοί ήμασταν
με την σοφία
των του Φωτός Τέκνων
τα οποία κατοικούσαν ανάμεσά μας.

Ισχυροί ήμασταν
με την ισχύ που ελκόταν
απο το αιώνιο πυρ.

Και απο όλους αυτούς,
μεγαλειωδέστερος
ανάμεσα στα τέκνα των ανδρών
ήταν ο πατήρ μου,
THOTME,
φύλαξ του μεγαλειώδους ναού,
σύνδεσμος
μεταξύ των του Φωτός Τέκνων
τα οποία κατοικούσαν εντός του ναού
και των φυλών των ανδρών
που κατοικούσαν τις δέκα νήσους.

Εκπρόσωπος,
των Τριών,
του Ενοίκου του UNAL,
ομιλών στους Βασιλείς
με την φωνή η οποία έπρεπε να υπακούεται.

Μεγάλωσα εκεί απο παιδί σε άνδρα,
διδαχθείς απο τον πατέρα μου
τα παλαιότερα μυστήρια,
έως ότου στον χρόνο
αναπτύχθηκε εντός μου
το της σοφίας πυρ,
έως ότου αυτό φούντωσε
και ετράπη
σε μια καταναλίσκουσα τα πάντα φλόγα.

Μηδέν έτερον επιθυμούσα,
απο την επίτευξη της σοφίας.
Ώσπου μία μεγάλη ημέρα
η εντολή ήλθε
απο τον Ένοικο του Ναού
να οδηγηθώ ενώπιόν του.

Λιγοστοί είναι
μεταξύ των τέκνων των ανδρών
οι οποίοι είχαν δει αυτό το ισχυρό πρόσωπο
και είχαν επιζήσει,
γιατι δεν είναι όπως οι υιοί των ανδρών
τα Τέκνα του Φωτός,
όταν δεν είναι ενσαρκωμένα
σε φυσικό σώμα.

Επιλεγμένος ήμουν
απο τους υιούς των ανδρών,
διδαχθείς απο τον Ένοικο
έτσι ώστε οι σκοποί του να εκπληρωθούν,
σκοποί ακόμη αγέννητοι
μέσα στην μήτρα του χρόνου.

Μακρείς εποχές
ενοίκησα
μέσα στον Ναό,
μαθαίνων ολοένα και ακόμη περισσότερη σοφία,
έως ότου,
προσέγγισα το φως
το εκπεμπόμενο
απο το μεγάλο πυρ.

Με δίδαξε εκείνος,
το μονοπάτι προς τον Αμένθη,
τον υπόγειο κόσμο
όπου ο μέγας βασιλεύς κάθεται
πάνω στον δικό του θρόνο δύναμης.

Βαθιά υποκλίθηκα
μπροστά στους Κυρίους της Ζωής
και τους Κυρίους του Θανάτου,
λαμβάνων ως δώρο μου
το Κλειδί της Ζωής.

Ελεύθερος ήμουν
απο τις Αίθουσες του Αμένθους,
δεμένος δεν ήμουν
απο τον θάνατο
στον κύκλο της ζωής.

Μακριά στα άστρα ταξίδεψα
ώσπου χώρος και χρόνος
έγιναν ως ένα τίποτα.

Τότε έχων πιει βαθιά
απο το κύπελλο της σοφίας,
κοίταξα μέσα στις καρδιές των ανδρών
και εκεί βρήκα
μεγαλύτερα μυστήρια
και ήμουν ευτυχής.

Γιατι μόνο στην Αναζήτηση της Αλήθειας
θα μπορούσε η Ψυχή μου να ησυχάσει
και η φλόγα εντός να σβήσει.

Κατά τη διάρκεια των εποχών έζησα,
βλέποντας εκείνους γύρω μου
να δοκιμάζουν
απο το κύπελλο του θανάτου
και να επιστρέφουν ξανά
στο φως της ζωής.

Βαθμηδόν
απο τα Βασίλεια της Ατλαντίδας
πέρασαν κύματα συνείδησης
τα οποία είχαν γίνει ένα με εμένα,
μόνον για να αντικατασταθούν
απο τον γόνο
ενός χαμηλότερου άστρου.

Σε υπακοή στον νόμο,
ο λόγος του Διδασκάλου
άνθισε σε άνθος.

Προς τα κάτω
μέσα στο σκότος
στράφηκαν οι σκέψεις των Ατλαντείων,
ώσπου στο τέλος
μέσα στην οργή του
ανήλθε απο το AGWANTI του,
(μια κατάσταση απόσπασης)
ο Ένοικος,
προφέρων Την Λέξη,
καλών την δύναμη.

Βαθιά στην της Γης καρδιά,
οι υιοί του Αμένθους άκουσαν,
και ακούγοντας,
κατηύθυναν την αλλαγή
του άνθους του πυρός
που καίει αιώνια,
αλλάζοντας και στρίβοντας,
χρησιμοποιώντας τον ΛΟΓΟ
(the LOGOS),
ώσπου εκείνο το μεγαλειώδες πυρ
άλλαξε την κατεύθυνσή του.

Πάνω στον κόσμο τότε
έπεσαν τα μεγαλειώδη ύδατα,
πνίγοντας και βυθίζοντας,
αλλάζοντας την της Γης ισορροπία
έως ότου
μονο ο Ναός του Φωτός είχε απομείνει στέκων
πάνω στο μεγαλειώδες όρος στο UNDAL
ακόμη να υψώνεται πάνω απο τα ύδατα ˙
ορισμένοι εκεί οι οποίοι ζούσαν,
σώθηκαν απο την ορμή των πηγών.

Με κάλεσε τότε ο Διδάσκαλος, λέγων:

''Συγκέντρωσε συ (ye)
μαζί τους ανθρώπους μου.
Λάβε τους,
με τις τέχνες που συ έχεις μάθει,
πέρα μακριά απο τα ύδατα,
ώσπου συ να φθάσεις
στην γη των μαλλιαρών βαρβάρων,
κατοικούντων μέσα σε σπήλαια της ερήμου.
Ακολούθησε εκεί το σχέδιο
το οποίο ήδη σου είναι γνωστό''.

Συγκέντρωσα τότε
τους ανθρώπους μου
και εισήλθα
στο μεγαλειώδες σκάφος του Διδασκάλου.


Προς τα επάνω ανήλθαμε
μέσα στο πρωί.
Στο σκότος απο κάτω μας
απλωνόταν ο Ναός.


Ξαφνικά απο πάνω του
υψώθηκαν τα ύδατα.


Εξαφανίσθηκε απο την Γη,
έως την στιγμή που είχε οριστεί,
ήταν ο μεγαλειώδης Ναός.

Ταχέως φύγαμε
προς την κατεύθυνση του ηλίου τoυ πρωινού,
[(σημείωση: άρα πετούσαν ανατολικά)]
ώσπου απο κάτω μας
απλωνόταν η γη των τέκνων του KHEM.

Mαινόμενοι,
αυτοί ήρθαν με ρόπαλα και δόρατα,
υψωμένα με κακία
ζητώντας να σφάξουν
και να εξοντώσουν ολοκληρωτικά
τους Υιούς της Ατλαντίδας.

Τότε σήκωσα το ραβδί μου
και κατηύθυνα μια ακτίνα δόνησης,
χτυπώντας τους,
ακόμη και ακολουθώντας τα ίχνη τους,
ως κομμάτια βράχων
του βουνού.

Τότε μίλησα σε εκείνους
με λόγους ήρεμους και ειρηνικούς,
λέγοντάς τους
για την ισχύ της Ατλαντίδας,
λέγοντας οτι ήμασταν
τέκνα του Ηλίου
και δικοί του αγγελιοφόροι.
Τους φόβισα τόσο
με την επίδειξη της μαγο-επιστήμης
(magic-science) μου,
ώστε στα πόδια μου σέρνονταν,
τότε τους ελευθέρωσα.

Μακράν κατοικήσαμε στην χώρα του KHEM,
μακράν και ακόμη μακράν ξανά.

Ώσπου υπακούων τις εντολές του Διδασκάλου,
ο οποίος
ενώ κοιμάται
κι όμως ζει αιωνίως,
έστειλα μακριά απο εμένα τους Υιούς της Ατλαντίδας,
τους έστειλα σε πολλές κατευθύνσεις,
ώστε μέσα απο την μήτρα του χρόνου
η σοφία
να μπορέσει να ανέλθει ξανά
στα τέκνα της.

Μακράν στον χρόνο κατοίκησα
στην γη του KHEM,
οικοδομώντας μεγαλειώδη έργα
απο την σοφία εντός μου.

Προς τα άνω αναπτύσσονταν
μέσα στο φως της γνώσης
τα τέκνα του KHEM,
ποτισμένα απο τις βροχές της σοφίας μου.

Άνοιξα τότε ένα μονοπάτι προς τον Aμένθη
ώστε να μπορέσω να διατηρήσω τις δυνάμεις μου,
ζων απο εποχή σε εποχή
ένας Ήλιος της Ατλαντίδας,
διατηρών τηv σοφία,
διαφυλάττων τα αρχεία.

Μεγαλειώδεις λίγοι
οι υιοί του KHEM,
κατακτούσαν τους ανθρώπους γύρω τους,
αναπτύσσονταν αργά
προς τα άνω
σε Ψυχική δύναμη.

Τώρα
για μία φορά
έφυγα απο εκείνους
πηγαίνοντας μέσα
στις σκοτεινές αίθουσες του Αμένθους,
βαθιά εντός στις αίθουσες της Γης,
μπροστά στους Κυρίους των δυνάμεων,
πρόσωπο με πρόσωπο
άλλη μια φορά
με τον Ένοικο.

Ύψωσα ψηλά
επάνω απο την είσοδο,
μία πόρτα,
μία πύλη
άγουσα κάτω
στον Αμένθη.

Λίγοι θα ήταν εκείνοι
που θα είχαν το κουράγιο
να το αποτολμήσουν αυτό,
λίγοι θα περάσουν την πύλη
στον σκοτεινό Αμένθη.

Ύψωσα επάνω απο το πέρασμα,
μία μεγαλειώδη ισχυρή πυραμίδα,
χρήσει της δυνάμεως
η οποία
υπερνικά την δύναμη της Γης
[(αντιβαρύτητα)].

Βαθιά
και ακόμη βαθύτερα
έθεσα ένα δύναμης-οίκημα
(force-house)
ή αίθουσα ·
απο αυτό
χάραξα ένα κυκλικό πέρασμα
φθάνον σχεδόν
έως την μεγαλειώδη κορυφή.

Eκεί στο αποκορύφωμα,
έθεσα τον κρύσταλλο,
στέλνων την ακτίνα
μέσα στον ''Χρονο-Χωρο'' (''Time-Space''),
ελκύων την δύναμη
απο έξω απο τον αιθέρα,
εστιάζων επάνω
στην πύλη του Αμένθους.

Άλλους θαλάμους οικοδόμησα
και άφησα κενά
σε όλους ορατά,
που όμως ακόμη
κρυμμένα εντός τους
είναι οι κλείδες του Αμένθους.

Εκείνον τον οποίο με κουράγιο
θα τολμήσει / προκαλέσει
τα σκοτεινά βασίλεια,
επιτρέψτε του
να εξαγνιστεί πρώτα
με μακρόχρονη νηστεία.

Ας ξαπλώσει
μέσα στην σαρκοφάγο απο πέτρα
εντός του θαλάμου μου.
Τότε εγώ θα αποκαλύψω σε αυτόν
τα μεγάλα μυστήρια.

Σύντομα αυτός θα ακολουθήσει
εκεί όπου θα τον συναντήσω,
ακόμη και μέσα στο σκότος της Γης
εγώ θα τον συναντήσω,
Εγώ,
ο Θωθ,
Κύριος της Σοφίας,
θα τον συναντήσω
και θα τον κρατήσω
και θα ενοικώ
με εκείνον πάντα.

Οικοδόμησα την Μεγάλη Πυραμίδα,
σύμφωνα με το πρότυπο
της πυραμίδας της δύναμης της Γης,
καίουσα αιωνίως,
ώστε και αυτή,
το ίδιο,
να διατηρεί την ισχύ της
διαμέσου των αιώνων.

Εντός της,
οικοδόμησα την γνώση μου
της ''Μαγο-Επιστήμης''
("Magic-Science")
ώστε να μπορεί να βρίσκεται εδώ
όταν θα επιστρέψω ξανά
απο τον Αμένθη.

Αεί (Aye),
όταν κοιμάμαι
στις Αίθουσες του Αμένθους,
η Ψυχή μου
που περιπλανάται ελεύθερη
θα ενσαρκώνεται,
θα κατοικεί
ανάμεσα στους άνδρες
σε αυτή την μορφή
ή σε άλλη.
(Ερμής, τρις-γέννητος.)
(Hermes, trice - born.)

Aπεσταλμένος στην Γη είμαι
του Ενοίκου,
εκτελών τις εντολές του
έτσι ώστε
πολλοί να μπορέσουν
να ανυψωθούν.

Τώρα επιστρέφω
στις αίθουσες του Αμένθους,
αφήνων πίσω μου
μέρος της σοφίας μου.

Διατηρήστε σεις (ye)
και κρατήστε σεις
την εντολή του Ενοίκου:
''Υψώνετε
πάντοτε προς τα επάνω
τα μάτια σας
προς το φως''.

Σίγουρα στον χρόνο,
σεις (ye) είστε ένα
με τον Διδάσκαλο,

σίγουρα δικαιωματικά
σεις είστε ένα
με τον Διδάσκαλο,

σίγουρα δικαιωματικά
σεις είστε ένα
με το ΟΛΟΝ (the ALL).

Τώρα,
αναχωρώ απο σας (ye).

Γνωρίστε τα παραγγέλματά μου,
τηρήστε τα
και να είστε αυτά (be them),
και εγώ θα είμαι μαζί σας,
βοηθώντας
και καθοδηγώντας σας
μέσα στο Φως.

Τώρα
μπροστά μου ανοίγει η πύλη.
Κατέρχομαι
μέσα στο της νυκτός σκότος.

[TEΛΟΣ ΠΙΝΑΚΟΣ Α']
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1368
Εγγραφή: Πέμ 02 Σεπ 2010, 21:43
Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 16 Μάιος 2011, 00:19

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε μιλήσει στην Θήβα ως καλεσμένος του blog ΕΧΕΙΣ ΜΥΝΗΜΑ και σε ένα σημείο είχε τονίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι στην Ελλάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ιστορικότητα του τοπίου.
Είναι από τις λίγες χώρες που υπάρχει τέτοια πυκνότητα της ιστορίας , των μνημείων, των συμβόλων και εκεί πάνω πρέπει να σχεδιάζουμε.
Ισχύει βεβαίως το ίδιο για την Θήβα και την Βοιωτία γενικότερα.

Για να έλθω τώρα στο πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα που ανάρτησες Orion, συμφωνώ ότι αντί το υπουργείο «πολιτισμού» να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αναδείξει τους πολιτιστικούς και ιστορικούς μας θησαυρούς, πράττει ακριβώς το αντίθετο.
Και μάλιστα όταν υπάρχουν ανακαλύψεις που αποδεικνύουν την παλαιότητα κατοικήσεως αυτού του τόπου ( όπως του κυρίου Πουλιανού στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής ) και αυτές οι ανακαλύψεις θάβονται και μάλιστα δημιουργούνται εμπόδια για περεταίρω έρευνες….τότε τι να πείς και τι να υποθέσεις ;

H υπόγεια Αθήνα παραμένει εγκαταλλελημένη και αφύλακτη ή σε άλλα σημεία οι είσοδοι έχουν τσιμεντωθεί.
To ίδιος συμβαίνει και σε άλλα σημεία της Ιστορικής Ελλάδας.

Ας γίνουμε και εδώ συνομωσιολόγοι :loco: και ας αναρωτηθούμε ποια είναι τα κίνητρα αυτής της αδιαφορίας.

Οφείλονται στην γνωστή στάση των κυβερνητών των τελευταίων 184 χρόνων της σύχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που το μόνο τους κίνητρο είναι η προμήθεια που θα πάρουν και το προσωπικό τους όφελος ή είναι κάτι το βαθύτερο.
Μήπως είναι μία εσκεμμένη και οργανωμένη προσπάθεια θαψίματος της πραγματικής Ιστορίας, γιατί εάν αυτή έλθει στην επιφάνεια θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα ;
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Orion » Δευ 16 Μάιος 2011, 00:42

Με τα λογικα συμπερασματα , απο τα δεδομενα
- Θαψιματα - μπαζωματα - τσιμενταρισμα - αδιαφορια
- αναφορες για πιεσεις να χρονολογηθουν διαφορετικα αρχαιολογικα ευρηματα
- πιεσεις διαφορες και εμποδια
σε τι αλλο μπορουμε να καταληξουμε παρα στο οτι υπαρχει προσπαθεια συσκοτισης και αν δεν μπορουν διαστρεβλωσης

να θυμισω οτι ο Σλιμαν ( ερασιτεχνης αρχαιολογος ) που ξερουμε ολοι τις ανασκαφες του, πολεμηθηκε απο τους αρχαιολογους στην ερευνα του ;

ακουγονται και διαφορα περιεργα για θαψιματα η ποντισματα στη θαλασσα αντικειμενων που δεν εχουν σχεση με την περιοχη που τα βαζουν για να " ανακαλυφθουν " αργοτερα
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1368
Εγγραφή: Πέμ 02 Σεπ 2010, 21:43
Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 16 Μάιος 2011, 01:02

Orion έγραψε:
ακουγονται και διαφορα περιεργα για θαψιματα η ποντισματα στη θαλασσα αντικειμενων που δεν εχουν σχεση με την περιοχη που τα βαζουν για να " ανακαλυφθουν " αργοτερα
Aυτό το έχω ακούσει ότι το κάνουν οι Εβραίοι στα ανοιχτά της Κρήτης . Υπάρχουν αποδείξεις ;
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Δημοσιεύσεις: 3929
Εγγραφή: Κυρ 27 Φεβ 2011, 17:27
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Δευ 16 Μάιος 2011, 01:03

εμένα δεν ανησυχεί ή ενοχλεί τόσο (και με ενοχλεί ανησυχεί πάρα πολύ) το ό,τι θάβουν, αποσιωπούν κλπ αρχαιολογικά ευρήματα ή ανθρωπολογικά ΕΔΩ, όσο το ό,τι το κάνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, μία τεράστια συγκάλυψη της αληθινής ιστορίας των Ελλήνων δεν περιορίζεται στον ελλαδικό χώρο. με εννοείτε φαντάζομαι...
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Orion » Δευ 16 Μάιος 2011, 01:25

@ex poetes , φυσικα !!
KAL EL έγραψε:
Orion έγραψε:
ακουγονται και διαφορα περιεργα για θαψιματα η ποντισματα στη θαλασσα αντικειμενων που δεν εχουν σχεση με την περιοχη που τα βαζουν για να " ανακαλυφθουν " αργοτερα
Aυτό το έχω ακούσει ότι το κάνουν οι Εβραίοι στα ανοιχτά της Κρήτης . Υπάρχουν αποδείξεις ;
Ακουστηκε, και για την Πυλο και για την Κρητη ... καποια σκαφη ερευνητικα ωκεανογραφων δουλεψαν εδω και κανεις δεν ειναι σιγουρος ( και για το παρελθον τους υπαρχουν ιστοριες περιεργου τυπου "συνεργασιων") τι ακριβως εκαναν η βρηκαν η εβαλαν , χωρια τον οποιδηποτε αλλο χωρις να το παρεις ειδηση η να ανακοινωσει καποια " ερευνα " ας πουμε.
υποψιες υπαρχουν, και αν υπαρχουν αποδειξεις ειναι καλα κρυμμενες φανταζομαι.
Και εδω που τα λεμε για την Κρητη βγηκε και ειπε καποια διευθυντρια αρχαιολογος του υπ. πολιτισμου οτι οι Μινωιτες ηταν Σιμητικο φυλο και με κατηγορηματικο τροπο λενε, του στυλ "ειτε σας αρεσει ειτε οχι " χωρις τεκμηριωση , καταλαβες ;
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1368
Εγγραφή: Πέμ 02 Σεπ 2010, 21:43
Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 16 Μάιος 2011, 22:05

Μία από τα ίδια και γιά την Πελλάνα Λακωνίας όπου και πάλι ο καθηγητής Σπυρόπουλος ανακάλυψε το ανάκτορο του Μενελάου και της Ελένης . Χρονολογικά τοποθετήται στην 3η χιλιετία πΧ και όλως τυχαίως εμφανίστηκαν γιά άλλη μία φορά εμπόδια στην έρευνα του καθηγητού.

Παίρνω το θάρρος Orion (παρ' όλο που το θέμα είναι η πυραμίδα στην Θήβα) , να επικολλήσω 3 από τα 5 videos με θέμα το ανάκτορο του Μενελάου.
Πρώτον γιατί μιλάει ο κύριος Σπυρόπουλος , δεύτερον γιατί αναφέρεται στα εμπόδια και στην συκοφαντία που υφίσταται η έρευνά του και τρίτον διότι η ουσία είναι ότι και οι δύο αρχαιολογικές ανακαλύψεις εμποδίζονται συστηματικά.





Επίσης ο καθηγητής Λυγερός στο παρακάτω βίντεο λέει ότι το ελληνικό αλφάβητο προέρχεται από το Φοινικικό. Παρακολουθήστε τον διάλογο με έναν ακροατή της διάλεξής του......
Έχετε να προτείνετε βιβλιογραφία γιά το θέμα ;

<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Orion » Τρί 17 Μάιος 2011, 00:23

KAL EL έγραψε:Παίρνω το θάρρος Orion (παρ' όλο που το θέμα είναι η πυραμίδα στην Θήβα)
Και πολυ καλα κανεις !!! :D και δεν χρειαζονται αποστασιακα προλογηματα ( πω ρε τι τουβλα πεταω :lol: ) του στυλ "παιρνω το θαρρος " εκτος κι αν σε εχει επηρεασει η Κα Διαχειριστρια :) που μου πεταξε σποντα για κατι δρακοαστερισμους και τετοια σχετικα με το νικ μου :loco: κι εψαξα κι εχασα καμια ωρα να διαβαζω διαφορα !!! οριστε μας :lol: ( αυτο κι αν ειναι οφ τοπικ αλλα καπου επρεπε να το πεταξω :loco: )
KAL EL έγραψε:να επικολλήσω 3 από τα 5 videos με θέμα το ανάκτορο του Μενελάου.
Θα τα δω καποια στιγμη , τωρα δεν μπορω ( δεν εχω ηχο , "εργαζεται" σε κατι αλλο :dj: ) να 'σαι καλα !!! :)
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1368
Εγγραφή: Πέμ 02 Σεπ 2010, 21:43
Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από KAL EL » Τρί 17 Μάιος 2011, 08:34

[quote="Orion"]


Και πολυ καλα κανεις !!! :D και δεν χρειαζονται αποστασιακα προλογηματα ( πω ρε τι τουβλα πεταω :lol: ) του στυλ "παιρνω το θαρρος " εκτος κι αν σε εχει επηρεασει η Κα Διαχειριστρια :)

H αλήθεια είναι ότι με έχει κατα τρομο κρατήσει :freak: :loco: :lol:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Joy
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2377
Εγγραφή: Πέμ 10 Μαρ 2011, 11:48
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

Δημοσίευση από Joy » Δευ 08 Αύγ 2011, 01:27

Στη Βοσνία πάντως τόλμησαν!

Ανακαλύφθηκε στη Βοσνία η μεγαλύτερη και αρχαιότερη πυραμίδα (12.000 ετών!) καθώς και άλλες μικρότερες και επίσης το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υπόγειων τούνελ που έχει βρεθεί ποτέ.

Ο Βόσνιος αρχαιολόγος που κάνει τις ανασκαφές έχει επισκεφτεί και ερευνήσει πυραμίδες σε όλο τον κόσμο και έχει γράψει και βιβλία.
Στην παρακάτω συνέντευξη που είναι σε τέσσερα μέρη λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Στο πρώτο μέρος που έχω δει μέχρι στιγμής λέει ότι έχει 6 κριτήρια για τις πυραμίδες.
Το πρώτο είναι φυσικά η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική.
Το δεύτερο είναι ο προσανατολισμός τις περισσότερες φορές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Το τρίτο είναι το υλικό κατασκευής.
Το τέταρτο είναι η ύπαρξη εισόδων.
Το πέμπτο είναι η ύπαρξη υπόγειων τούνελ.
Και το έκτο είναι η ύπαρξη υπόγειων υδάτων.

Και η απόκρυψη/μη ενασχόληση με τις πυραμίδες δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο.
Απ ότι λέει, στον Μαυρίκιο και στην Τενερίφη η επίσημη θέση των αρχών είναι ότι αυτά δεν είναι πυραμίδες.
Στην Κίνα οι αρχαιολόγοι ακόμα περιμένουν την άδεια για ερευνες και ανασκαφές.
Και στις ΗΠΑ κάνουν ελάχιστη αναφορά στις δικές τους και επίσης τον πληροφόρησαν ότι δεν διαθέτουν κονδύλια για έρευνα.



http://beforeitsnews.com/story/902/930/ ... itten.html
L'état, c'est moi
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία”