Login    Register
loading...

Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Kariatida » Sat Mar 19, 2011 4:09 pm

Image

Φαίνεται πως από αρχαιότητες η Ελλάδα έχει να φάνε κι οι κότες, αλλιώς δεν εξηγείται η παράχωση (ευγενικά το μπάζωμα) που έχει αποφασίσει η διοίκηση του ΗΣΑΠ σε πλήρη μυστικότητα (δεν έγινε αναφορά σχεδόν πουθενά εκτός από τα blogs, την Καθημερινή και μια μικρή αναφορά στο ΒΗΜΑ) για τον μοναδικής αρχαιολογικής, ιστορικής και συναισθηματικής αξίας Βωμό των Δώδεκα Θεών, στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών που βρέθηκε κάτω από τις γραμμές του τρένου στο Μοναστηράκι.

Image

Λίγα ιστορικά στοιχεία:

Το μνημείο, το οποίο βρίσκεται σε καθόλου τυχαία τοποθεσία (από άποψης βιοενέργειας), έχει ταυτοποιηθεί πλήρως και δεν χωρά καμμιά αμφιβολία ότι είναι αυτό. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Αθήνας, όπως λένε οι αρχαιολόγοι, το οποίο αναφέρεται στον Θουκυδίδη, καθώς και σε άλλους ιστορικούς και αποτελούσε τον ομφαλό της πόλης. Το απόλυτο κέντρο της το οποίο οδηγούσε στην περίτεχνα διακοσμημένη και γεμάτη συμβολισμούς Αγορά. Το χρησιμοποιούσαν μάλιστα σαν αφετηρία για τη μέτρηση των αποστάσεων. Από εκεί έχει μείνει μέχρι και σήμερα που τα σπίτια έχουν αριθμούς, να μετράμε σαν κέντρο την πλατεία και όσο απομακρυνόμαστε να μεγαλώνουν τα νούμερα. Την επόμενη φορά προσέξτε το. Όσο μικραίνουν οι αριθμοί, τόσο προσεγγίζετε στην πλατεία!

σχέδιο αρχ. μουσείου
Στην Καθημερινή διαβάζουμε ότι: «Η ανακάλυψη δεν έγινε ευρέως γνωστή πέραν των αρχαιολόγων και η διοίκηση των ΗΣΑΠ έχει αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση» και «Οι ΗΣΑΠ δεν επιθυμούν να δώσουν χρόνο στους αρχαιολόγους να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ωριμάσει η σκέψη για τον χειρισμό της κατάστασης.».

Άτομο που δουλεύει στον ΗΣΑΠ σε διοικητική θέση και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, λέει ότι ο Βωμός των Δώδεκα Θεών έχει βρεθεί άθικτος, πρόκειται για μια εντυπωσιακότατη μεγάλη αίθουσα, έχει 12 στύλους (έναν για κάθε θεό του Δωδεκάθεου) και είναι εξαιρετικά διατηρημένος. Ένα μικρό κομμάτι της όλης κατασκευής φαίνεται από την Αρχαία Αγορά. Όλο το υπόλοιπο βρίσκεται κάτω από το τρένο.

Το 1891 η κατασκευή γραμμών για τον σιδηρόδρομο, το νέο «επίτευγμα της τεχνολογίας» κατέστρεψε σε κάποια σημεία τον περίβολο του βωμού. Αργότερα, το 1934, έγιναν ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά οι οποίες αποκάλυψαν τμήματα του Βωμού. Τότε αποκαλύφθηκε μια βάση ενός αγάλματος, που έγραφε «Λέαγρος ανέθεκε Γλαύκωνος δώδεκα θεοίσιν». Δηλαδή, ο Λέαγρος το πρόφερε στους δώδεκα θεούς.

Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν απογοητευμένοι για τις προσπάθειες της εσπευσμένης κατάχωσης του βωμού.

Image

Οι σκέψεις μας:

Η κοινωνία μας, πάσχοντας από τεχνολογικό ψευτοπολιτισμό και υποκουλτούρα, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σημαντικότερο να ολοκληρωθεί ο σταθμός του τρένου, από το να αναδειχθεί ο αρχαίος ναός. Κάτι που οφείλουμε σαν φωτοδότες όλης της ανθρωπότητας να παράσχουμε στον κόσμο. Η Ελλάδα ποτέ δεν παρήγαγε εργάτες. Παρήγαγε πάντα πολιτισμό.

Με όλες αυτές τις κινήσεις, θεωρούμε ότι ή οι ιθύνοντες είναι πολιτισμικά αναλφάβητοι και χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση και μαθήματα για να αντιληφθούν ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, αυτό που μας ενώνει με τον άλλο κόσμο αλλά και αυτό που μας ξεχωρίζει, ή απλώς υπάρχει σκοπιμότητα να υποβαθμιστεί η Ελλάδα τόσο σε κάθε τομέα της.

Δηλαδή, αν ήταν η Ακρόπολη στο διάβα τους, θα την γκρέμιζαν για να μην εμποδίζει τα τρένο? Άσε που πια τα τρένα είναι υπέργεια και μαγνητικά. Καμμιά προηγμένη πόλη δεν σκάβει για να φτιάξει γραμμές. Που πα’ ρε Καραμήτρο με το Σιδηρόδρομο του 1.800?

Παρακαλούμε, αντισταθείτε στο μπάζωμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και γνωστοποιήστε το.

Πηγή: http://www.e-fungus.gr/index.php?option ... &Itemid=62

Σημείωση δική μου: Πέρασα από εκεί σήμερα και υπάρχει κόσμος σε βάρδιες όλο το 24ωρο για να αποτρέψουν "κρυφομπαζώματα". Μας είπαν ότι ο Ησάπ επίτηδες ξεκίνησε το μπάζωμα την περασμένη Πέμπτη, επειδή απεργούσαν οι δημοσιογράφοι κι έτσι πίστεψαν ότι δεν θα υπήρχε κανείς να τους σταματήσει. Γίνεται χαμός από οργανώσεις οι οποίες μαζεύουν υπογραφές. Ουσιαστικά θα τους βρείτε έξω από την είσοδο της αρχαίας αγοράς. Καλό θα είναι να μαζευτούν υπογραφές για ό,τι αυτό βοηθήσει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

http://summon-the-light.blogspot.gr/

Image
User avatar
Kariatida
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 2756
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:55 pm
Irc nick: Kariatida
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby KAL EL » Sat Mar 19, 2011 7:16 pm

'Εχω ήδη υπογράψει. Είναι εύκολο να βρείτε το σάϊτ που μπορεί να υπογράψει όποιος θέλει.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
User avatar
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
 
Posts: 1410
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Sep 02, 2010 8:43 pm
Irc nick: KAL EL
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Dhmellhn » Sun Mar 20, 2011 2:31 am

Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι φανερό ότι τόσο τους υπευθύνους του ΗΣΑΠ, όσο και τους κυβερνώντες τους έχει φάει η μαλακία.

Το έχω γράψει επανειλλημένως. Ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το Είναι μας. Τα όποια ευρήματα δεν είναι απλώς κάποια υλικά απομεινάρια του παρελθόντος, αλλά κομμάτια από τη διαχρονική ζώσα ψυχή μας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η καταστροφή, το εμπόριο αυτών, καθώς και το εκ νέου θάψιμό και αποσιώπηση αυτών. Δεν πουλάμε την ψυχή μας στον Διάβολο (στην προκειμένη περίπτωση για μία αστική συγκοινωνία). Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν άλλη διαδρομή. Τέρμα πια τα αστεία με τους δοσίλογους απάτριδες ανευθυνο-υπεύθυνους αρμοδίους.

Εκτός αυτού, εάν είμασταν σοβαροί, θα είχαμε καταστήσει την Ελλάδα ολόκληρη ένα Μουσείο. Στις ξένες αρχαιολογικές σχολές διδάσκουν τους μελλοντικούς αρχαιολόγους ότι: "δεν μπορείς να ονομαστείς πραγματικός αρχαιολόγος εάν δεν σκάψεις στην Ελλάδα".

Παλιοξεφτίλες γραφειοκράτες, λιμοκοντόροι του κερατά.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
User avatar
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 3866
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Apr 18, 2007 2:16 pm
Location: ΕΛ-ΛΑΣ
Gender: Male

Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Postby ArELa » Sun Apr 03, 2011 10:04 am

Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών στο Μοναστηράκι

Image

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξετάσει μελλοντική υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου στο εν λόγω τμήμα, ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού

Στη λύση της προσωρινής κατάχωσης μνημείων, με κύριο θεμέλια του Βωμού των Δώδεκα Θεών, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών στη γραμμή του ΗΣΑΠ από Ομόνοια ως Μοναστηράκι κατέληξε το ΚΑΣ με σκοπό την προστασία τους.

Τα μνημεία αφορούν κυρίως τμήματα του Βωμού των Δώδεκα Θεών (ή, αλλιώς, του Ελέους), της θεμελίωσης της Στοάς Ελευθερίου Διός και της οδού των Παναθηναίων. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται επίσης και τμήμα υστερωμαϊκού κτιρίου, κατάλοιπα εργαστηρίου λιθοξοϊας, πηγάδι, φρέαρ, και θαλαμωτός τάφος.

Οι ανασκαφές, που έγιναν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, αφορούσαν την περιοχή από την έξοδο της σήραγγας Μοναστηράκι προς Θησείο μέχρι την σήραγγα που χρησιμοποιείται ως μία από τις εισόδους στην Αρχαία Αγορά.

Το πρωί της Τρίτης είχε προηγηθεί σύσκεψη εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπό τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια και τη γενική γραμματέα Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδόνη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΗΣΑΠ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 50 άτομα της «Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη και Διάσωση του Βωμού» συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους στην επικείμενη κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών.

Σύμφωνα με την κα Μενδόνη, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξετάσει εφικτές λύσεις για την ανάδειξη των μνημείων και φαίνεται πως κατάληξη θα είναι η υπογειοποίηση των γραμμών. Παράλληλα υπάρχει σκέψη η διεύρυνση της υπογειοποίησης των γραμμών για Φάληρο-Πειραιά να ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεσμεύτηκε ότι θα εκπονήσει προμελέτη η οποία θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Επίσης, πρόσθεσε η κα Μενδόνη, γίνεται συζήτηση για το μέλλον των γραμμών και την πιθανή απομάκρυνσή τους με σκοπό την ενοποίηση της περιοχής με τον υπόλοιπο χώρο της Αρχαίας Αγοράς ή ακόμα πιο φιλόδοξα, με όραμα την ενοποίηση προς τον Κεραμεικό και το Θησείο..

Πηγή: in.gr


======


Περιμένω αντιδράσεις σας... τι έχετε να πείτε γι'αυτήν την αποφασάρα και γενικότερα τη λογική και την αντιμετώπιση των αρχαιοτήτων μας από τους κυρίους κυρίους κυβερνώντες;

Για αρχή θα δώσω μία παρορμητική αντίδραση, με ένα εικονίδιο: :swear:

θα συνεχίσω (αργότερα) και με ευπρεπή λεκτική ανάπτυξη της σκέψης μου.
Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48362
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Postby doctormarkon » Sun Apr 03, 2011 10:41 am

Απίστευτο.

Από τη μιά ο βωμός των 12 θεών από την άλλη ο αρχαιολογικός χώρος στο Οβριόκαστρο της Κερατέας δείχνουν καθαρά που το πάνε.

Όλα ιστορία, λαός, πολιτιστική κληρονομιά στο...........βωμό του ιερού κέρδους του Κεφαλαιοκράτη.

Το έλεγε και ο Αδωνις να φτιάζουμε το βωμό του Αγνώστου επιχειρηματία. Τα golden boys και οι σκιώδεις παρατρεχάμενοι άγνωστοι είναι για να διαχέεται η ευθύνη και να μην ξέρεις ποιός φταίει.

Το ιερό κέρδος μπαίνει πάνω απ όλα.

Κάποτε έδωσαν την Ελευσίνα να γίνουν διυληστήρια πάνω από τον πιό ιερό χώρο. Και η Σαλαμίνα κατάντησε σκουπιδότοπος

Κοιμίσου Περσεφόνη στην αγγαλιά της γης
Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς

Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
User avatar
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 11161
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 11, 2010 8:05 pm
Gender: Female

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Postby Kariatida » Sun Apr 03, 2011 11:57 am

Το είχα ανεβάσει εδώ: viewtopic.php?f=133&t=12233

Έχω περάσει από το μέρος 4 φορές. Τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο δημοκρατία δεν έχουμε. Άπαξ και αποφάσισαν να μπιπ με τον βωμό, όσο και να χτυπηθούμε δεν γίνεται τίποτα. Η χαζομάρα είναι ότι πουθενά δεν το αναφέρουν στις ειδήσεις, δεν συμφέρει μάλλον.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

http://summon-the-light.blogspot.gr/

Image
User avatar
Kariatida
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 2756
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:55 pm
Irc nick: Kariatida
Gender: Female

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Postby ArELa » Sun Apr 03, 2011 5:58 pm

:oops: Συγνώμη ρε Νενακι, δεν το ειχα δει... Το πέτυχα τυχαία στο νετ, γιατί έτσι κι αλλιώς δε βλέπω εκπομπές, μόνο ταινίες αν δω στο χαζοκούτι... 'Ημουν σίγουρη ότι δεν θα το είχαν πει.
Last edited by ArELa on Sun Apr 03, 2011 6:39 pm, edited 1 time in total.
Reason: topics merged
Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48362
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby doctormarkon » Sun Apr 03, 2011 7:07 pm

Το κράτος της τσιγκουνιάς (επιλεκτικής πάντα) και της ζητιανιάς.

Λεφτά υπάρχουν για τη ληστρική και διεστραμένη επιδρ ομή στη Λιβύη.
Λεφτά υπάρχουν για τη μπατσαρία της Κερατέας για να σαπίζει στο ξύλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν για να παρακάμψουν το βωμό ή να υπερυψώσουν τις γραμμές ή να τις κάνουν υπόγειες ή αν διαλέξουν τη φθηνή λύση να χρησιμοποιηθεί μόνο η δεύτερη γραμμή για το κομμάτι εκείνο. 3 χρόνια τώρα περιμέναμε να περάσει το ένα τρένο για να ξεκινήσει το άλλο. Δεν χάλασε ο κόσμος να περιμένουμε άλλο ένα χρόνο. Λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά σύγουρα βρίσκεται κάποια σκοπιμότητα πίσω απ όλα αυτά. Ούτε οι αρχαιότητες δεν έχουν γλυτώσει από τη λαίλαπα. Αν συνδέσουμε το γεγονός αυτό με τον αρχαιολογικό χώρο της Κερατέας που πρόκειται να θαφτεί από σκουπίδια και να γίνει ΧΥΤΑ τότε η υπόθεση βρωμάει. Γιατί τέτοια επίθεση στην ιστορία και τιος αρχαιότητες?
Και δεν είναι μόνο αυτό που είπε ο Κισιγκερ αλλά και πολλά άλλα κρύβονται πίσω από αυτές τις κινήσεις.

Παλαιότερα όταν έχτιζες σπίτι έκανες προσευχές να μη βρεθεί κανένα κιούπι και σε σταματήσει για χρόνια η αρχαιολογική.
Και τώρα θάβουν θησαυρό τεράστιας σημασίας
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
User avatar
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 11161
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 11, 2010 8:05 pm
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Eva Luna » Sun Apr 03, 2011 9:09 pm

Πραγματικα δεν ειναι πια να απορεις. Ολα αυτα που λετε και ολα αυτα συγκεντρωτικα οπως τα αναφερεις Ντοκτορ δειχνουν ενα πεισμα καποιων να θαφτει στα σκουπιδια, στα μπαζα και στο τσιμεντο η ιστορια μας. Την ιδια ιστορια που διαφημιζουμε και πουλαμε εξω για τουριστικη προσελκυση, επιλεκτικα την θαβουμε. Και ολως τυχαιως, καθολου ανωνυμες και αγνωστες αρχαιοτητες. Δε στεκει, κατι βρωμαει.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
User avatar
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
 
Posts: 2532
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Nov 28, 2010 6:05 pm
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Divine Sinner » Mon Apr 04, 2011 12:02 am

Είναι απλό. Το αρχαιο Ελληνικό έθος οπως και να χει χαλάει την μανέστρα των πάντων.
Δεν θα ασχοληθω με τους παπάδες (αν και αυτοι λεξη δεν βγάλανε, και γιατι να βγαλουν άλλωστε, τους βολεύει ολο αυτο).
Θα ασχοληθώ με τους βουλευτές και τις πολυεθνικές για τις οποιες δουλεύουν.
που κι αυτοι με την σειρά τους οπως και οι παπάδες δεν θελουν εναν Ελληνα ανθρωπο που πέρνει παραδείγματα απο τη φύση
και ζει σε αρμονία μαζί της (αυτό αλλωστε ειναι το δωδεκάθεο).
Θελουν αυτό το νέο είδος ανθρώπου που ευδοκιμεί εδω και 2000 (μαλλον παραπάνω γιατι και οι ρωμαιοι σκατα τα χανε κάνει) χρόνια.
Μιλάω για τον homo γονυπετους
Divine Sinner
 
Likes: 0 post
Liked in: 0 post

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby ION 4ever » Mon Apr 04, 2011 11:44 am

Ο Ναός των 12 θεών.
Ο Ναός του Ελέους.

Ζούμε σε μια εποχή ανατροπών και αλλαγών.
Σε ολόκληρο τον κόσμο όλες οι παλιές φυλές έχουν αρχίσει και κάνουν τελετές
και προετοιμασίες για την επιστροφή των προγόνων.
Φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς της αρχαιότητας.
Είναι η μεγάλη αποκάλυψη των ημερών μας.

Ο Ναός αυτός εμφανίστηκε.
Και εμφανίστηκε τώρα 2011 Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Ο τι και να κάνουν ο Ναός του ελέους ξεπρόβαλε.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι σημερινοί ηγέτες
είναι να πάνε και γονατίσουν ζητώντας από τους θεούς έλεος.
Αν δεν το κάνουν τότε έλεος για αυτούς δεν θα υπάρξει.

Αυτό το γεγονός της εμφάνισης του ναού το θεωρώ πολύ σημαντικό μήνυμα.
Δεν είναι ο ναός ενός θεού. Δεν εκφράζει μία ποιότητα.
Είναι ο ναός και των 12 θεών. Μας προτρέπει και μας υπενθυμίζει την ενότητα.
Είναι ο ναός του Ελέους.
Εκεί που βασιλείς της αρχαιότητας γονάτιζαν και ζητούσαν έλεος και συγχώρεση.

Πιστεύω ότι αυτός ο ναός δεν θα μπορέσει να κρυφτεί κάτω από τη γή ξανά.
Όσο και αν το θελήσουν.
Όταν η γή αποφασίζει να φανερώσει, τίποτα δεν μένει κρυφό.

Μένω στην περιοχή αυτή και συχνά περνώ από το σημείο αυτό.

Φαντάζομαι και οραματίζομαι αυτό τον ναό να στέκει εκεί.
Βέβαια η καινούργια πόλη στέκεται ψηλότερα του Ναού και αυτό είναι κάπως "λάθος".
Αλλά τότε που κτίστηκε εκεί φαντάζομαι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Τολμώ μια μακάβρια προφητεία.
Αν η γη έχει αποφασίσει να φανερώσει τον ναό σε όλο του το μεγαλείο τότε σε ένα επερχόμενο σεισμό όλη η Ανδριανού με τα εστιατόρια και τα καφέ θα καταρρεύσει.
Όχι λόγο αμαρτίας η τιμωρίας αλλά λόγω ισορροπίας.

Εκεί στο ύψος του ναού υπάρχει από την απέναντι μεριά
και ένας άλλος αρχαιολογικός χώρος περιφραγμένος.
Σχετίζεται νομίζω με τον Σωκράτη.
Όλο αυτό ένα, θα κάνει το κομμάτι αυτό των Αθηνών πραγματικά λαμπρό.

Οι θεοί μας, ξυπνούν. Εμείς?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
 
Posts: 7584
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Dec 03, 2010 11:00 am
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Divine Sinner » Mon Apr 04, 2011 11:55 am

Ωραίο κείμενο.
νομίζω πως η διαχρονική φράση της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον.
Αρχίζοντας απο το περσινό έτος θα ειναι το.
Τυχαίο; δεν νομιζω.
Divine Sinner
 
Likes: 0 post
Liked in: 0 post

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby LoLitA » Mon Apr 04, 2011 2:00 pm

Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”

Image
User avatar
LoLitA
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
 
Posts: 2312
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 16, 2007 11:53 pm
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby Eva Luna » Mon Apr 04, 2011 2:03 pm

LoLitA wrote:Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:

Ακριβως!
Ασε το αλλο που θα ισχυριζονταν καποιοι, οτι αν ηταν ετσι θα επρεπε ολη η επικρατεια να ανακηρυχθει σε μνημειο και δεν θα χτιζαμε πουθενα. Να ανακηρυχθει, γιατι οχι; Να τα θαυμασουμε κι εμεις οι ιδιοι, αλλα οχι, εμεις θαυμαζουμε εαυτους μονο και εκεινα τα ποδοπαταμε και ηθελημενα τα αγνοουμε. :thumbsdown:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
User avatar
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
 
Posts: 2532
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Nov 28, 2010 6:05 pm
Gender: Female

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Postby LoLitA » Thu Apr 07, 2011 10:32 am

Eva Luna wrote:
LoLitA wrote:Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:

Ακριβως!
Ασε το αλλο που θα ισχυριζονταν καποιοι, οτι αν ηταν ετσι θα επρεπε ολη η επικρατεια να ανακηρυχθει σε μνημειο και δεν θα χτιζαμε πουθενα. Να ανακηρυχθει, γιατι οχι; Να τα θαυμασουμε κι εμεις οι ιδιοι, αλλα οχι, εμεις θαυμαζουμε εαυτους μονο και εκεινα τα ποδοπαταμε και ηθελημενα τα αγνοουμε. :thumbsdown:


Ξέρει κανείς αν έχουμε καμιά εξέλιξη με το θέμα? Έχουν και απεργία οι ^%#@δημοσιογράφοι και δε μπορείς να δεις τιποτα.
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”

Image
User avatar
LoLitA
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
 
Posts: 2312
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 16, 2007 11:53 pm
Gender: Female

Next

Return to Αρχαιολογία

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest