ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Το νεο κινημα που ετοιμασαμε και προσφερουμε σε ολουσ αυτους τους μιζερους ακροδεξιους ,χιτλερικους και λοιπους κοπρολαγνους
ειναι ενα κινημα εναντιων της αυξησης των εισιτηριων στα μμμ.....
http://antistasigr.blogspot.com/2011/01 ... l?spref=fb
περιμενουμε με χαρα ολους να ενωθουν μαζι μας..
εξαιρουνται οι φασιστες..αυτοι να κανουν μονοι τους οτι μπορουν...χααχαχχαχαχ δηλαδη τιποτε.....
περιμενουμε και με χαρα τους ελεγχτες στο δρομο...
ειναι ενα κινημα εναντιων της αυξησης των εισιτηριων στα μμμ.....
http://antistasigr.blogspot.com/2011/01 ... l?spref=fb
περιμενουμε με χαρα ολους να ενωθουν μαζι μας..
εξαιρουνται οι φασιστες..αυτοι να κανουν μονοι τους οτι μπορουν...χααχαχχαχαχ δηλαδη τιποτε.....
περιμενουμε και με χαρα τους ελεγχτες στο δρομο...
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
-
Divine Sinner
Re: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Και θεσσαλονίκη το ανεβάσαν στα 90 λεπτά το εισιτήριο του λεωφορίου.
Δεν ξερω τι παίζει αθήνα
Σχεδών ενα ευρώ για να πάρεις το λεωφορίο;
φυσικα ούτε λόγος για πρόβλεψη για τους ανέργους.
Για τους κυβερνώντες, ιδια δυνατότητα να συνεισφέρουν έχουν στα οικονομικά του κράτους,
ενας μεγαλοδικηγόρος κι ένας άνεργος που ψάχνει για δουλειά.
τι να πω.
Δεν ξερω τι παίζει αθήνα
Σχεδών ενα ευρώ για να πάρεις το λεωφορίο;
φυσικα ούτε λόγος για πρόβλεψη για τους ανέργους.
Για τους κυβερνώντες, ιδια δυνατότητα να συνεισφέρουν έχουν στα οικονομικά του κράτους,
ενας μεγαλοδικηγόρος κι ένας άνεργος που ψάχνει για δουλειά.
τι να πω.
και ομως υπαρχουν ανθρωποι στη θεσσαλονικη οι οποιοι αγωνιζονται για το αυτονοητο...θλιβομαι που οι κατα τα αλλα λαλιστατοι φιλοι ιδεογραφιτες απο εκει πανω δεν λενε τιποτε...πιθανον το θεμα ειναι πολυ πεζο......αρα οι 2μας φωτη......μονο εσενα και εμενα ενδιαφερει αυτο το θεμα...αλλο που αν κερδιθει κατι θα το καρπωθουν ολοι...και μαλιστα θα θεωρηθει και επιτυχια της ελληνικης ιδιοσυγκρασιας η οποια δεν σηκωνει ζυγους....
(Το γράφω εδώ για να μην συνεχίσω το off-topic στο "Δεν πληρώνω διόδια")
Εδώ είναι ένα πολύ καλό blog post σχετικό με το θέμα:
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011 ... _6760.html
Βλέπετε πόσο πολύ μας καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες. Όπως πάντα ανοιχτοί σε διάλογο και ...λακωνικοί σε εύκολους χαρακτηρισμούς. Μέχρι τώρα πλήρωνα κανονικά εισητήριο. Δεν πάει άλλο όμως... Φτάνει που έφαγα στη μάπα την αύξηση στο 0,80 και στο 1 - παρ' όλο που δικαιούμαι και μειωμένο. Φυσικά καταφεύγουν όπως πάντα στα φιλολαϊκά τρομομέτρα και δεν ψάχνουν την αιτία του κινήματος. Αντί να δουν τις αιτίες και να τις αντιμετωπίσουν και να εμπνεύσουν το επιβατικό κοινό να πληρώσει επειδή θα βλέπει ότι αυτά που δίνει θα έχουν αντίκρυσμα, για άλλη μια φορά έχουμε χαρακτηρισμούς και αποφυγή καταλογισμού των πραγματικών ευθυνών για τα προβλήματα που αυτοί δημιουργούν. Και που πλήρωνα μέχρι τώρα τι κατάλαβα;
Και ένα λογικό άρθρο: http://www.citypress.gr/index.html?acti ... icle=78878
Βέβαια, αναγνωρίζω ότι αυτή η κίνησή μου δεν θα είναι απόλυτα ηθική - όμως που επικρατεί αυτή η ηθική και ο σεβασμός/ευθύνη για να τη σεβαστώ εγώ; - και "νόμιμη" (νόμιμον δεν είναι και ηθικόν + ότι και οι αυξήσεις ουσιαστικά είναι παράνομες και καταχρηστικές με το μανδύα της "αναγκαιότητας") αλλά είναι ισχυρό μέσο πίεσης. Εκτός αυτού καλή θα ήταν και μία κίνηση για να αντιμετωπιστούν και οι πραγματικές αιτίες (πολιτικές, συνδικαλισμοί, ελλείματα λόγω πολιτικών αποφάσεων και συμφερόντων και πάει λέγοντας...). Η αναδιάρθρωση και τα διορθωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν αλλού... Ας αφαιρέσουν λοιπόν άλλο ένα "κορόϊδο" από τη λίστα τους.
Εδώ είναι ένα πολύ καλό blog post σχετικό με το θέμα:
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011 ... _6760.html
Βλέπετε πόσο πολύ μας καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες. Όπως πάντα ανοιχτοί σε διάλογο και ...λακωνικοί σε εύκολους χαρακτηρισμούς. Μέχρι τώρα πλήρωνα κανονικά εισητήριο. Δεν πάει άλλο όμως... Φτάνει που έφαγα στη μάπα την αύξηση στο 0,80 και στο 1 - παρ' όλο που δικαιούμαι και μειωμένο. Φυσικά καταφεύγουν όπως πάντα στα φιλολαϊκά τρομομέτρα και δεν ψάχνουν την αιτία του κινήματος. Αντί να δουν τις αιτίες και να τις αντιμετωπίσουν και να εμπνεύσουν το επιβατικό κοινό να πληρώσει επειδή θα βλέπει ότι αυτά που δίνει θα έχουν αντίκρυσμα, για άλλη μια φορά έχουμε χαρακτηρισμούς και αποφυγή καταλογισμού των πραγματικών ευθυνών για τα προβλήματα που αυτοί δημιουργούν. Και που πλήρωνα μέχρι τώρα τι κατάλαβα;
Και ένα λογικό άρθρο: http://www.citypress.gr/index.html?acti ... icle=78878
Βέβαια, αναγνωρίζω ότι αυτή η κίνησή μου δεν θα είναι απόλυτα ηθική - όμως που επικρατεί αυτή η ηθική και ο σεβασμός/ευθύνη για να τη σεβαστώ εγώ; - και "νόμιμη" (νόμιμον δεν είναι και ηθικόν + ότι και οι αυξήσεις ουσιαστικά είναι παράνομες και καταχρηστικές με το μανδύα της "αναγκαιότητας") αλλά είναι ισχυρό μέσο πίεσης. Εκτός αυτού καλή θα ήταν και μία κίνηση για να αντιμετωπιστούν και οι πραγματικές αιτίες (πολιτικές, συνδικαλισμοί, ελλείματα λόγω πολιτικών αποφάσεων και συμφερόντων και πάει λέγοντας...). Η αναδιάρθρωση και τα διορθωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν αλλού... Ας αφαιρέσουν λοιπόν άλλο ένα "κορόϊδο" από τη λίστα τους.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Από εφ.Ελευθεροτυπία.
Κυκλοφορεί στο ιντερνετ:
"Θέλω να ανοίξω τυροπιτάδικο. Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από το χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (πχ ύστερα από δύο χρόνια) να μπορώ να τους πουλάω τυρόπιτες, τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν.
Οχι, δεν είμαι βλαμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράτουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος."
Κυκλοφορεί στο ιντερνετ:
"Θέλω να ανοίξω τυροπιτάδικο. Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από το χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (πχ ύστερα από δύο χρόνια) να μπορώ να τους πουλάω τυρόπιτες, τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν.
Οχι, δεν είμαι βλαμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράτουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος."
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Σε αυτό το νήμα μπαινει το ερωτημα.
Υπάρχει υποστηρικτική ομάδα, σε περιπτωση που φας πρόστιμο?
Το ρωτάω γιατί αν το κινημα αυτό γίνει εστω και λιγάκι πιο μαζικό πολλοί πολίτες
(Πχ κατι γιαγιούλες που εχω δει να κρατάνε την ανακοίνωση και να την διαβάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον και τα χειλάκια σουφρωμένα )
Τι θα κάνουν οταν έρθει ο ελεγκτήσ και πει το εισητήριο παρακλώ?
Συνήθως πληρώνεις το 60/πλασιο.
Υπάρχει υποστηρικτική ομάδα, σε περιπτωση που φας πρόστιμο?
Το ρωτάω γιατί αν το κινημα αυτό γίνει εστω και λιγάκι πιο μαζικό πολλοί πολίτες
(Πχ κατι γιαγιούλες που εχω δει να κρατάνε την ανακοίνωση και να την διαβάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον και τα χειλάκια σουφρωμένα )
Τι θα κάνουν οταν έρθει ο ελεγκτήσ και πει το εισητήριο παρακλώ?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Kαι με μία παραλλαγή:
(Κράτος:) Είμαι πουλημένος και τεμπέλης και βαριέμαι να διοικήσω και να φροντίσω το τυροπιτάδικό μου. Το παραχωρώ με καλή/σταθερή πελατεία σε αδέρφι της κάστας μου που θέλω να βγάλει κανά ψιλό.
Κριτήριο Δικαιούχου - οι άλλες προσφορές θα απορρίπτονται: Θέλω να γίνω νταβατζής σε ήδη υπάρχον τυροπιτάδικο που συγκεντρώνει μεγάλη πελατεία με εισητήριο στην είσοδο και πουλώντας κατεψυγμένες (προ-κατασκευασμένες/προ-πληρωμένες) και μουχλιασμένες τυρόπιτες. Που και που μπορεί και να συντηρήσω και να καθαρίσω το κατάστημα (το δρόμο) αλλά μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η πελατεία να δηλητηριαστεί και να πεθάνει από τη σαπίλα (του δρόμου - λακούβες κτλ.). Με άλλα λόγια δε σας πουλάω τίποτα και δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα - ποιος θα αγόραζε σάπια τυρόπιτα; - αλλά έχετε το προνόμιο να πατάτε στο πάτωμά μου, το οποίο λόγω της βρώμας που σας παρέχει αξίζει και το εισητήριό του. Τι άλλο θέλετε;

(Κράτος:) Είμαι πουλημένος και τεμπέλης και βαριέμαι να διοικήσω και να φροντίσω το τυροπιτάδικό μου. Το παραχωρώ με καλή/σταθερή πελατεία σε αδέρφι της κάστας μου που θέλω να βγάλει κανά ψιλό.
Κριτήριο Δικαιούχου - οι άλλες προσφορές θα απορρίπτονται: Θέλω να γίνω νταβατζής σε ήδη υπάρχον τυροπιτάδικο που συγκεντρώνει μεγάλη πελατεία με εισητήριο στην είσοδο και πουλώντας κατεψυγμένες (προ-κατασκευασμένες/προ-πληρωμένες) και μουχλιασμένες τυρόπιτες. Που και που μπορεί και να συντηρήσω και να καθαρίσω το κατάστημα (το δρόμο) αλλά μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η πελατεία να δηλητηριαστεί και να πεθάνει από τη σαπίλα (του δρόμου - λακούβες κτλ.). Με άλλα λόγια δε σας πουλάω τίποτα και δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα - ποιος θα αγόραζε σάπια τυρόπιτα; - αλλά έχετε το προνόμιο να πατάτε στο πάτωμά μου, το οποίο λόγω της βρώμας που σας παρέχει αξίζει και το εισητήριό του. Τι άλλο θέλετε;
Αυτό είναι ένα θέμα αλλά τι να κάνουμε... Πάντως ακόμα και πρόσφατα που πάλι είχαν αυξήσει τους ελέγχους μόνο μια φορά μου έτυχε να ελέγχουν... Βασικά οι απεργοί είχαν δηλώσει ότι είναι ταγμένοι με τους επιβάτες και ότι κανονικά και οι ελεγκτές έπρεπε να σεμμετέχουν/απεργούν. Το πρόστιμο δρα ως μπαμπούλας πλέον και όχι ως "παρακίνηση" για να πληρώνεις. Πιστεύω ότι αν το αφήσουμε απλά θα συνεχίσουν όλα ως είχαν... Ο 'μπιπ' θα συνεχίσει να πληρώνει, αυτοί που δεν πλήρωναν πάλι δε θα πληρώνουν και στο μέλλον - που λογικά τα προβλήματα θα επιμένουν - θα ρίξουνε άλλη μία αύξηση στο 1,60 και δε θα περιμένουν αντιδράσεις. Ε, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό...Ion Papa έγραψε:Τι θα κάνουν οταν έρθει ο ελεγκτήσ και πει το εισητήριο παρακαλώ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Illuminus την Πέμ 03 Φεβ 2011, 19:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
θα ρωτησω και θα σου πω αυριο
εσυ παντως δεν θα δωσεις με τιποτε τα στοιχεια σου σε κανεναν-πλην αν ειναι και μπατσος εκει οποτε δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα
αν πεσεις σε ελεγκτη μαγκα...με παιρνεις τηλεφωνο.
))))))))))
αστειευομαι-θα σου πω αυριο...
οφ δι ρεκορντ...απο προσωπικο φιλο συνδικαλιστη που εργαζετε στα μμμ εχουμε το λογο τους οτι δεν θα βγουν γοα ελεγχους...εχουμε τη σιωπηλη τους συμπαρασταση
αυτη η πληροφορια δεν ισχυει για το μετρο..
εσυ παντως δεν θα δωσεις με τιποτε τα στοιχεια σου σε κανεναν-πλην αν ειναι και μπατσος εκει οποτε δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα
αν πεσεις σε ελεγκτη μαγκα...με παιρνεις τηλεφωνο.
αστειευομαι-θα σου πω αυριο...
οφ δι ρεκορντ...απο προσωπικο φιλο συνδικαλιστη που εργαζετε στα μμμ εχουμε το λογο τους οτι δεν θα βγουν γοα ελεγχους...εχουμε τη σιωπηλη τους συμπαρασταση
αυτη η πληροφορια δεν ισχυει για το μετρο..
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 1 φορά
ααααα!αυτη η πληροφορια δεν ισχυει για το μετρο..
εχώ κυκλοφορώ μόνο με μετρό στα αλλα δε μπαίνω.
There is a crack, a crack in everything
Χαχα, καλά θα δούμε. Θα πάρουμε κανά δάνειο να τα πληρώσουμε...
Κοίτα, πάντως, δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω. Αλλά θέλω αποδείξεις ότι δε γίνεται αλλιώς, εγγυήσεις ότι θα σταματήσει το "φαγοπότι", στοιχεία ότι πραγματικά δε βγαίνει ο προϋπολογισμός/οργανισμός χωρίς αυξήσεις/απολύσεις/οτιδήποτε κτλ. Όσο δεν υπάρχει κάποια εγγύηση αντικρύσματος των μέτρων και απόδοση ευθυνών και εκκαθάριση των μελανών σημείων, δε θα ανεχτώ άλλο την κοροϊδία...
Κοίτα, πάντως, δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω. Αλλά θέλω αποδείξεις ότι δε γίνεται αλλιώς, εγγυήσεις ότι θα σταματήσει το "φαγοπότι", στοιχεία ότι πραγματικά δε βγαίνει ο προϋπολογισμός/οργανισμός χωρίς αυξήσεις/απολύσεις/οτιδήποτε κτλ. Όσο δεν υπάρχει κάποια εγγύηση αντικρύσματος των μέτρων και απόδοση ευθυνών και εκκαθάριση των μελανών σημείων, δε θα ανεχτώ άλλο την κοροϊδία...
επειδη δεν πολυπαρακολουθειτε και απλα ζειτε σε μια πολη που σας ειναι τελειως αγνωστη τελικα...
θα ηθελα να πω....οτι αν οι συντροφοι-αναρχικοι βαλουν στο ματι μια κατασταση να εισαι σιγουρος αγαπητε φιλε με το μασωνικο ματι για αβαταρ...οτι θα εχουμε εξελειξεις....το βλεπεις στα διοδια θα το δεις και στα εισιτηρια...
θα ηθελα να πω....οτι αν οι συντροφοι-αναρχικοι βαλουν στο ματι μια κατασταση να εισαι σιγουρος αγαπητε φιλε με το μασωνικο ματι για αβαταρ...οτι θα εχουμε εξελειξεις....το βλεπεις στα διοδια θα το δεις και στα εισιτηρια...
Μετάφραση;theo έγραψε:επειδη δεν πολυπαρακολουθειτε και απλα ζειτε σε μια πολη που σας ειναι τελειως αγνωστη τελικα...
σε ενα τοπικ οπου γινετε μιαπροσπαθεια απο συμπολιτες σου,μπαινεις και γραφεις εξυπναδα οτι και καλα εσυ πληρωνεις αλλα θες αποδειξεις..
αυτο εκτος απο προβοκατορικα[ξερεις φανταζομαι τον ορισμο της λεξης] ειναι και αγενεια...
στο κοινο αισθημα δικαιου,οπου η εξουσια ξεζουμιζει τον απλο συμπολιτη σου...εσυ παπαρολογεις...
θα αντιμετωπιζεσαι αναλογα...
κανενας σεβασμος σε ανθρωπους που δεν κανουν τιποτε και απλα εχουν αποψη....
αυτο εκτος απο προβοκατορικα[ξερεις φανταζομαι τον ορισμο της λεξης] ειναι και αγενεια...
στο κοινο αισθημα δικαιου,οπου η εξουσια ξεζουμιζει τον απλο συμπολιτη σου...εσυ παπαρολογεις...
Κατ' αρχήν χρησιμοποίησα αόριστο και είπα "πλήρωνα" μέχρι τώρα. Απλά όλα έχουν τα όριά τους. Και που είναι το παράλογο δηλαδή να πληρώνεις, απλά να ζητάς εγγυήσεις ότι τα λεφτά σου δεν πάνε χαμένα αλλά αξιοποιούνται ανάλογα (π.χ. για αναβαθμίσεις του δικτύου) και δεν χάνονται σε διάφορα "αυλάκια"; Ένας οργανισμός δε μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς καθόλου έσοδα (με λογικό και αποδεδειγμένο αντίτιμο). Νομίζω ότι εξέφρασα αίσθημα δικαίου αλλά να είμαστε και λογικοί. Δηλαδή εσύ από πότε δεν πληρώνεις; Μπορεί να το θεωρείς σοβαρό παράπτωμα που μιλάω αλλά εμένα τώρα χτύπησε το καμπανάκι μου. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ που λένε... Δε θέλω να θίξω κανέναν. Εξάλλου τα fora είναι για να εκφράζεις την άποψή σου θαρρώ. Να απολογηθώ κιόλας δηλαδή αν νομίζεις ότι τόσο σε προσβάλλω.theo έγραψε:σε ενα τοπικ οπου γινετε μιαπροσπαθεια απο συμπολιτες σου,μπαινεις και γραφεις εξυπναδα οτι και καλα εσυ πληρωνεις αλλα θες αποδειξεις..
ειπα τη γνωμη μου,επες τη δικη σου,δεν εχω να προσθεσω κατι περισσοτερο..
προχωραμε στο θεμα μας....
προχωραμε στο θεμα μας....
Οταν είχε πρωτοβγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε θεσπίσει τις πρωινές ώρες τα ΜΜΜ να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο που πήγαινε στις δουλειές του. Μετά το κατάργησαν.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Αν και ο κομμισάριος Τεό απαγόρεψε στους φασίστες να συμμετέχουν στην συζήτηση, εντούτοις θα παρέμβω γιατί χρησιμοποιώ συνέχεια μέσα μεταφοράς, κυρίως λεωφορεία.
Τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ πλέον κάρτα. Βαρέθηκα πια να κάθομαι στο μέσον του λεωφορείου τσεκάροντας αν υπάρχουν ελεγκτές στην επόμενη στάση... Με μία στοιχειώδη εμπειρία τους καταλαβαίνεις εύκολα.
Όταν με είχαν πιάσει παλιότερα, το παραμύθι ήταν γνωστό.. Δεν είχα ταυτότητα, ήταν πρακτικά αδύνατο να με πάνε στο αστυνομικό τμήμα, οπότε απλά κατέγραφαν τα στοιχεία που τους έδινα... και άντε γεια!
Πάντως πλέον μπαίνουν 3-4 ελεγκτές μαζί και όχι 1 ή 2 όπως παλιότερα.
Δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει ακούσει τίποτα. Μου είπε αν ακούσει κάτι, θα μου πει.
Πάντως, οι ελεγκτές στην ΕΘΕΛ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
- Η πρώτη κατηγορία είναι οι κανονικοί ελεγκτές που βγαίνουν καθημερινά για ελέγχους. Αυτοί είναι ελάχιστοι, και λόγω αναστολής προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, δεν προβλέπεται να αυξηθούν άμεσα.
- Η δεύτερη κατηγορία είναι οι "περιστασιακοί" ελεγκτές, που είναι οδηγοί που βγαίνουν εθελοντικά για έλεγχο όταν δεν έχουν υπηρεσία. Πληρώνονται υπερωριακά και βάσει ποσοστών από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα.
Τεό, αυτός που σου είπε ο φίλος σου ισχύει και για τις δύο κατηγορίες;
Πάντως, οι περικοπές στους μισθούς τους, η ακρίβεια και το δέλεαρ του επιπλέον εισοδήματος (υπερωρίες και ποσοστά από τα πρόστιμα) αποτελούν κίνητρο για τους οδηγούς να βγαίνουν για έλεγχο.
Αν σέβονται όμως τους εαυτούς τους και τον κόσμο, δεν θα βγαίνουν πλέον για ελέγχους.
Για τις απεργίες, είμαι μαζί τους. Να συνεχίσουν.
Α, και κάτι ακόμα: Τα ΜΜΕ λένε ότι οι άνεργοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Ε λοιπόν, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
Το ρώτησα χθες εκεί που ανανέωσα την κάρτα, και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν τους έχει έρθει καμμία σχετική εγκύκλιος.
Της είπα να πει στους προϊσταμένους της ότι γαμιούνται.
Τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ πλέον κάρτα. Βαρέθηκα πια να κάθομαι στο μέσον του λεωφορείου τσεκάροντας αν υπάρχουν ελεγκτές στην επόμενη στάση... Με μία στοιχειώδη εμπειρία τους καταλαβαίνεις εύκολα.
Όταν με είχαν πιάσει παλιότερα, το παραμύθι ήταν γνωστό.. Δεν είχα ταυτότητα, ήταν πρακτικά αδύνατο να με πάνε στο αστυνομικό τμήμα, οπότε απλά κατέγραφαν τα στοιχεία που τους έδινα... και άντε γεια!
Πάντως πλέον μπαίνουν 3-4 ελεγκτές μαζί και όχι 1 ή 2 όπως παλιότερα.
Έχω έναν φίλο οδηγό στην ΕΘΕΛ και τον ρώτησα για το παραπάνω.απο προσωπικο φιλο συνδικαλιστη που εργαζετε στα μμμ εχουμε το λογο τους οτι δεν θα βγουν γοα ελεγχους...εχουμε τη σιωπηλη τους συμπαρασταση
Δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει ακούσει τίποτα. Μου είπε αν ακούσει κάτι, θα μου πει.
Πάντως, οι ελεγκτές στην ΕΘΕΛ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
- Η πρώτη κατηγορία είναι οι κανονικοί ελεγκτές που βγαίνουν καθημερινά για ελέγχους. Αυτοί είναι ελάχιστοι, και λόγω αναστολής προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, δεν προβλέπεται να αυξηθούν άμεσα.
- Η δεύτερη κατηγορία είναι οι "περιστασιακοί" ελεγκτές, που είναι οδηγοί που βγαίνουν εθελοντικά για έλεγχο όταν δεν έχουν υπηρεσία. Πληρώνονται υπερωριακά και βάσει ποσοστών από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα.
Τεό, αυτός που σου είπε ο φίλος σου ισχύει και για τις δύο κατηγορίες;
Πάντως, οι περικοπές στους μισθούς τους, η ακρίβεια και το δέλεαρ του επιπλέον εισοδήματος (υπερωρίες και ποσοστά από τα πρόστιμα) αποτελούν κίνητρο για τους οδηγούς να βγαίνουν για έλεγχο.
Αν σέβονται όμως τους εαυτούς τους και τον κόσμο, δεν θα βγαίνουν πλέον για ελέγχους.
Για τις απεργίες, είμαι μαζί τους. Να συνεχίσουν.
Α, και κάτι ακόμα: Τα ΜΜΕ λένε ότι οι άνεργοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Ε λοιπόν, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
Το ρώτησα χθες εκεί που ανανέωσα την κάρτα, και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν τους έχει έρθει καμμία σχετική εγκύκλιος.
Της είπα να πει στους προϊσταμένους της ότι γαμιούνται.
κωστα αυτα που λες ισχυουν......οι υπαλληλοι στα μμμ βγαινουν και παιρνουν το 40 τις εκατο απο το προστιμο...και μαλιστα αμεσως...
η προσπαθεια βρισκετε εν τη γεννεσει της και οπωσδηποτε θα υπαρχουν και οι πονηροι...
η πληροφορια ερχετε απο προσωπικο μου γνωστο,υπαλληλο στην εθελ,συνδικαλιστη,υποψηφιο μαλιστα και στις δημ.εκλογες με την ανταρσυα...[ακομα δεν εχει διαβρωθει ο συγκεκριμενος]
ειπωθηκε μεταξυ τυριου και αχλαδιου...ως εξης....
¨΄ στη συνελευση μας αποφασισαμε να μην βγαινει κανενας για ελεγχﴨ
αυτη ηταν η κουβεντα...τωρα θα μου πεις ποσοι πανε στις συνελευσεις και ποσοι συμφωνουν...αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...
η προσπαθεια βρισκετε εν τη γεννεσει της και οπωσδηποτε θα υπαρχουν και οι πονηροι...
η πληροφορια ερχετε απο προσωπικο μου γνωστο,υπαλληλο στην εθελ,συνδικαλιστη,υποψηφιο μαλιστα και στις δημ.εκλογες με την ανταρσυα...[ακομα δεν εχει διαβρωθει ο συγκεκριμενος]
ειπωθηκε μεταξυ τυριου και αχλαδιου...ως εξης....
¨΄ στη συνελευση μας αποφασισαμε να μην βγαινει κανενας για ελεγχﴨ
αυτη ηταν η κουβεντα...τωρα θα μου πεις ποσοι πανε στις συνελευσεις και ποσοι συμφωνουν...αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...
- SnowMan
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Επικοινωνία:
Ας με λογοκρίνει όποιος θέλει αλλά εγώ συμμετέχω στο 'δεν πληρώνω' από την ημέρα που πήγε '1 ευρώ' το εισιτήριο(και είχαν πρόσφατα καταργήσει το εισητίριο της μιας διαδρομής).
Τελικά έχουμε καθόλου ομάδες που να παρεμβάλουν όταν οι ελεγχτές πιάνουν κόσμο;
Είναι μικρός ο κόσμος στα αλήθεια, με μεγάλο το χάσμα που μας απαρτίζει απο αυτόν.
αν εννοεις οτι οποτε πιανουν καποιον θα εμφανιζονται ξαφνικα 10 αναρχικοι και θα τα κανουν λαμπογυαλο....οχι αυτο δεν παιζει....
εχει ηδη ειπωθει οτι οποιος ελεγκτης βρεθει...θα εχουμε θεματακι...
γινονται απο τους συντροφους οργαννωμενες κινητοποιησεις και μολις γνουν μαζικες θα εχουμε εξελιξεις πιο..καλες...
θα ψαξω να βρω καποιο μπλογκ ωστε να διαβασεις τα διακωματα και εδω στην αθηνα ωωστε να μην μασησεις και να ξερεις τι να πεις...
εχει ηδη ειπωθει οτι οποιος ελεγκτης βρεθει...θα εχουμε θεματακι...
γινονται απο τους συντροφους οργαννωμενες κινητοποιησεις και μολις γνουν μαζικες θα εχουμε εξελιξεις πιο..καλες...
θα ψαξω να βρω καποιο μπλογκ ωστε να διαβασεις τα διακωματα και εδω στην αθηνα ωωστε να μην μασησεις και να ξερεις τι να πεις...
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Πληρώνω αλλά δίνω πάντα το εισητήριο στον επόμενο.
Ας βρεθεί κάποιος να πει ότι αυτό είναι παράνομο και θα τα ακούσει.
ΔΙΚΟ μου είναι για μιαμισυ ώρα και ότι θέλω το κάνω και σε όποιον θέλω το δίνω.
Αλοίμονο να μας κάνουνε κουμάντο στο πως θα διαθέσουμε τα δικά μας πράγματα και αν θα τα πετάξουμε ή θα τα χαρίσουμε αν δεν τα χρειαζόμαστε πιά.
Και πάνω που ανοίξαμε το θέμα Μήπως ξέρεις Τεο που λειτουργεί χαριστικό παζάρι και κάθε πότε?
Θα ήθελα δίπλα στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να δημιουργήσουμε και ένα κίνημα ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο.
Και το να δίνεις το εισητήριο σε άλλον αφού το έχεις προπληρώσει εντάσσεται στο Κίνημα ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ και όχι δεν πληρώνω. Αφού το έχεις πληρώσει και όσο ισχύει είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο.
Και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αλλά και το ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς τομείς και χώρους.
Και ίσως με την επέκταση του ανατρέψει πολλές βάσεις και νοοτροπίες πάνω στις οποίες στηρίζεται αυτό το ηλίθιο και σχιζοφρενικό καπιταλιστικό Σύστημα
Αλοίμονο να μας κάνουνε κουμάντο στο πως θα διαθέσουμε τα δικά μας πράγματα και αν θα τα πετάξουμε ή θα τα χαρίσουμε αν δεν τα χρειαζόμαστε πιά.
Και πάνω που ανοίξαμε το θέμα Μήπως ξέρεις Τεο που λειτουργεί χαριστικό παζάρι και κάθε πότε?
Θα ήθελα δίπλα στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να δημιουργήσουμε και ένα κίνημα ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο.
Και το να δίνεις το εισητήριο σε άλλον αφού το έχεις προπληρώσει εντάσσεται στο Κίνημα ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ και όχι δεν πληρώνω. Αφού το έχεις πληρώσει και όσο ισχύει είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο.
Και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αλλά και το ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς τομείς και χώρους.
Και ίσως με την επέκταση του ανατρέψει πολλές βάσεις και νοοτροπίες πάνω στις οποίες στηρίζεται αυτό το ηλίθιο και σχιζοφρενικό καπιταλιστικό Σύστημα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- SnowMan
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Επικοινωνία:
καλή πρόταση.doctormarkon έγραψε:Πληρώνω αλλά δίνω πάντα το εισητήριο στον επόμενο.
Είναι μικρός ο κόσμος στα αλήθεια, με μεγάλο το χάσμα που μας απαρτίζει απο αυτόν.
- Blue Ice
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες.
Μετά την επιτυχία του κινήματος θα βρεθούν πολλοί να διεκδικήσουν την πατρότητα.
Μετά την επιτυχία του κινήματος θα βρεθούν πολλοί να διεκδικήσουν την πατρότητα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα