τα υπόλοιπα σε αυτό το λίαν κατατοπιστικό άρθρο του πολύ αξιόλογου κατά πως φαίνεται ιστολογίου.Οι Ασιάτες δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σόγιας παρά μόνο περίπου 10g ημερησίως, δηλαδή 2 κουταλιές της σούπας και δε τη χρησιμοποιούν για να αντικαταστήσουν τα ζωικά τρόφιμα. Οι ισοφλαβόνες που περιέχει σε τόσο μεγάλη ποσότητα (φυτο-οιστρογόνα) όχι μόνο δεν είναι καλά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά μπορεί να ευνοήσουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αφού μπλοκάρουν τα οιστρογόνα που παράγονται φυσιολογικά.
Επίσης έρευνα έδειξε ότι 4 κουταλιές σούπας σόγια την ημέρα μπορεί να προκαλέσει υποθυρεοειδισμό (μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδή) που να έχει σα συνέπεια κούραση, λήθαργο, δυσκοιλιότητα και αύξηση βάρους.
http://yourdailynutritionist.blogspot.g ... st_07.html