Login    Register
loading...

Διάφορα περί υγείας

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby alkinoos » Mon Jan 16, 2017 4:57 pm

Δείτε το βίντεο..και επεξεργαστείτε τα όσα αναφέρει !
Η υπερβολική χρήση πρωτεΐνης ,από επεξεργασμενες τροφες,από υπέρτροφές και από τροφές ζωικών ινών δηλητήριαζει τον οργανισμό με τραγικά αποτελέσματα. ..
https://www.youtube.com/watch?v=cM9d8eD ... ture=share
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" - Ερμής O Τρισμέγιστος

Εγώ έζησα και πέθανα και άλλες φορές πριν από αυτή τη ζωή και όταν ήμουν πεθαμένος η ψυχή μου λειτουργούσε σαν να ήμουν ζωντανός,ενώ όταν ήμουν ζωντανός η ψυχή μου λειτουργούσε σα να ήμουν πεθαμένος - Πυθαγόρας
User avatar
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 5516
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Apr 08, 2011 10:21 pm
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby doctormarkon » Tue Jan 17, 2017 7:29 am

Ας το εξετάσουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσον αληθεύει.

Παλαιότερα οι άνθρωποι πέθαιναν από μολυσματικές αρρώστιες.
Αλλά πολύ σπάνια από καρκίνο ζάχαρο καρδιοπάθειες.
Παλαιότερα δεν ήταν παχύσαρκοι.
Ο χοντρός του 1940 δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον χοντρό του 2017.

Οι μολυσματικές αρρώστιες εξαφανίστηκαν επειδή ο κόσμος ....πλένεται.
Δεν παθαίνουν αρρώστιες από κακή συντήρηση φαγητού λόγω ψυγείων.
Το ψυγείο είναι ευχή και κατάρα ταυτόχρονα.
Αποτρέπει τις μολυσματικές αρρώστιες αλλά προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε φαγητό.

Το ότι ένας 60 χρονών τη δεκαετία του 50 βλ ελληνικές ταινίες μοιάζει σαν μπαμπάς ενός σημερινού 60ρη δεν οφείλεται στην πρωτεϊνη. Αλλά που οφείλεται?

Κατά την δική μου άποψη σε πολλούς παράγοντες άσχετους με τη διατροφή.
Κάποιες ομάδες (ρωμά :loco: sic) αλλά και μετανάστες (το λαθρο δεν μου αρέσει είναι ......γραφειοκρατικό) και κυρίως φρεσκομετανάστες - φρεσκαδούρες που ήρθαν πρόσφατα ακολουθούν τον παλιό κανόνα και φαίνονται γερασμένοι ενώ τρώνε κρέατα και πρωτείνες.
Είναι εύκολο να καταλάβουμε τι παράγοντας είναι αυτός που έχει μικρή σχέση με τη διατροφή.
Το μορφωτικό επίπεδο, όχι τυπική μόρφωση πανεπιστήμιο κλπ- παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Το βιοτικό επίπεδο που δεν συνδέεται πάντα με το φαί αλλά με το ποσοστό από το εισόδημα που ξοδεύεται για το φαί παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Ποιος είναι φτωχός?

Οι οικονομολόγοι ακόμα και πολύ κλασσικοί ή κεϋνσιανοί (βλ Καζάκης) το ξέρουν. Δεν το λένε γιατί το θεωρούν επουσιώδες.

Ποιος είναι φτωχός?
Αυτός που διαθέτει πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματος ή όλο το εισόδημα για το φαϊ.

Από κει και πέρα μπορούμε να πάμε και παρακάτω.
Φτωχός = πολύ ψωμί και βούτες για χόρταση.

Άλλη παγίδα.
Και επιχείρημα των φανατικών κρεατοφάγων. Αν δεν τρως κρέας λένε θα χορτάσεις με ψωμιά που θα τα βουτάς στη σάλτσα. Θα χορτάσεις με άμυλα και μακαρόνια ή πατάτες.

Λάθος και αυτό.
Οι πατάτες και τα μακαρόνια ή το ψωμί από μόνα τους δεν είναι παράγοντας πάχους.
Ούτε και το κρέας το απόλυτο κακό.
Που σημαίνει ότι όλος αυτός ο σαματάς είναι πολύς καυγάς για το τίποτα.

Πότε χορταίνεις? Εκεί είναι η μαγκιά και αυτό το ζητούμενο.

Αν μικρύνει το ρεζερβουάρ αντιστρέφεται ο χρόνος και βελτιώνεται και η ποιότητα ζωής.

Η μεγαλύτερη χειραγώγηση γίνεται μέσω της διατροφής.

Ο τύπος που μιλάει στο βίντεο είναι ...απλά.....Θεός
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
User avatar
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 11201
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 11, 2010 8:05 pm
Gender: Female

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby adiasistos » Thu Apr 20, 2017 3:33 pm

Πώς τα αντικαταθλιπτικά συνδέονται με την εμφάνιση αυτισμού στα παιδιά


Η χρήση από τις γυναίκες αντικαταθλιπτικών φαρμάκων λίγο πριν από, αλλά και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γέννησης παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Αυτό, σύμφωνα με μια νέα γαλλο-ιταλική επιστημονική έρευνα. Όμως οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φλοράνς Γκρεσιέ του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μπισέτρ και του Πανεπιστημίου Paris-Saclay, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής «JAMA Pediatrics», δήλωσαν ότι οι έγκυες δεν πρέπει να σταματήσουν την αντικαταθλιπτική αγωγή τους, καθώς τα ευρήματα της μελέτης έχουν ένα βαθμό αβεβαιότητας και, επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν άλλες συνέπειες, αν δεν αντιμετωπισθεί η κατάθλιψη κατά την εγκυμοσύνη.

«Κάθε περίπτωση εγκύου θα πρέπει να αξιολογείται ατομικά», τόνισε η Γκρεσιέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Σχεδόν το 15% των εγκύων γυναικών, κατά τους ερευνητές, εκδηλώνουν κατάθλιψη και όσες δεν ακολουθούν κάποια φαρμακευτική θεραπεία, κινδυνεύουν περισσότερο με επιπλοκές.
Πώς τα αντικαταθλιπτικά συνδέονται με την εμφάνιση αυτισμού στα παιδιά

Η χρήση των αντικαταθλιπτικών στην εγκυμοσύνη έχει αυξηθεί διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα είναι η κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs).

Η νέα μελέτη (μετα-ανάλυση), η οποία αξιολόγησε τα ευρήματα έξι ερευνών που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 118.000 άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά είναι 81% πιθανότερο να διαγνωσθούν με αυτισμό, αν είχαν εκτεθεί σε αντικαταθλιπτικά, όσο βρίσκονταν στη μήτρα κατά την εγκυμοσύνη.

Υπήρξαν όμως και δύο άλλες μελέτες που επίσης αξιολογήθηκαν και αφορούσαν πάνω από 772.000 παιδιά, οι οποίες δεν έδειξαν να υπάρχει σχέση ανάμεσα στα αντικαταθλιπτικά κατά την εγκυμοσύνη και στον αυτισμό. Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για το τι ακριβώς συμβαίνει τελικά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Αν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικά με το αυτισμό δώστε μου ένα λινκ
adiasistos
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 1941
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jun 18, 2016 10:08 pm
Irc nick: alexandros
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby adiasistos » Wed Jun 28, 2017 6:42 pm

Αυτοάνοσο το Πάρκινσον, σύμφωνα με νέες μελέτες

Επιστήμονες στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι βρήκαν τις καλύτερες έως τώρα ενδείξεις πως η νευροεκφυλιστική νόσος Πάρκινσον «πυροδοτείται», εν μέρει τουλάχιστον, από την αυτοάνοση αντίδραση του οργανισμού του ασθενούς.

Η ανακάλυψη ανοίγει πιθανώς νέες θεραπευτικές δυνατότητες, καθώς η καταστροφή των εγκεφαλικών νευρώνων που συμβαίνει στη συγκεκριμένη νόσο, θα μπορούσε ίσως μελλοντικά να προληφθεί με τη χρήση φαρμάκων που καταστέλλουν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επιτίθεται στους ίδιους τους ιστούς του σώματος του ασθενούς.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση της πρωτεΐνης α-συνουκλεΐνης σε σωμάτια που βρίσκονται στους νευρώνες, καθώς και από την ανεπαρκή παραγωγή και λειτουργία της ντοπαμίνης που παράγεται στους νευρώνες, όταν αυτοί σταδιακά καταστρέφονται.

Η κυρίαρχη άποψη είναι πως ο θάνατος των νευρώνων συμβαίνει εξαιτίας της τοξικής αντίδρασης στη συσσώρευση της εν λόγω πρωτεΐνης.
Η εναλλακτική θεωρία που προωθείται πλέον, είναι ότι η α-συνουκλεΐνη εξωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροβιολογίας Ντέηβιντ Σούλτσερ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, διαπίστωσαν ότι τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να μπερδέψουν τους κατεστραμμένους από Πάρκινσον νευρώνες με ξένους «επιδρομείς», με αποτέλεσμα να στρέφονται εναντίον τους.

«Η ιδέα ότι ένα δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα συμβάλλει στο Πάρκινσον χρονολογείται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.
Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν είχε μπορέσει να βρει αποδείξεις γι' αυτό.

Τι δείχνει η νέα έρευνα

Τα ευρήματά μας δείχνουν πλέον ότι η άλφα-συνουκλεΐνη, η πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στα εγκεφαλικά κύτταρα των ανθρώπων με Πάρκινσον, μπορεί να ενεργοποιήσει τα Τ κύτταρα που εμπλέκονται στις αυτοάνοσες επιθέσεις» δήλωσε ο Σούλτσερ.

Προς περαιτέρω διερεύνηση είναι το κατά πόσο η αυτοάνοση αντίδραση στην άλφα-συνουκλεΐνη αποτελεί την αρχική αιτία του Πάρκινσον ή αν απλώς επιδεινώνει τον θάνατο των νευρώνων και τα αρχικά συμπτώματα μετά την πρώτη εκδήλωση της νόσου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε ένα -τόσο αναγκαίο- διαγνωστικό τεστ για το Πάρκινσον και στον έγκαιρο εντοπισμό εκείνων των ανθρώπων που κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τη νόσο ή που βρίσκονται στα πρώτα-πρώτα στάδιά της.

Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι νευρώνες ήσαν προστατευμένοι από αυτοάνοσες επιθέσεις, ώσπου το 2014 η ερευνητική ομάδα του Σούλτσερ έδειξε ότι οι νευρώνες που παράγουν ντοπαμίνη στον εγκέφαλο (και οι οποίοι επηρεάζονται κυρίως από το Πάρκινσον) είναι ευάλωτοι, επειδή στην επιφάνειά τους έχουν πρωτεΐνες που παραπλανούν τα Τ κύτταρα πως πρόκειται για ξένα σώματα.

Τώρα, οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από 67 παρκινσονικούς ασθενείς και 36 συνομηλίκους υγιείς ανθρώπους (για λόγους σύγκρισης) και βρήκαν ότι όντως τα Τ κύτταρα είναι δυνατό να «ξεγελασθούν» στους πρώτους και να εκλάβουν τους ντοπαμινεργικούς νευρώνες ως ξένο και δυνητικά εχθρικό σώμα, πράγμα που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η αυτοάνοση αντίδραση στην περίπτωση της νόσου Πάρκινσον εμφανίζεται, όταν οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν είναι πια δυνατό να απομακρύνουν την αφύσικη άλφα-συνουκλεΐνη, που αρχίζει να αυξάνεται.

«Αν η αφύσικη άλφα-συνουκλεΐνη αρχίσει να συσσωρεύεται και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν την έχει ξανασυναντήσει στο παρελθόν, τότε μπορεί λανθασμένα να την περάσει για παθογόνο οργανισμό και να της επιτεθεί», δήλωσε ο Σούλτσερ.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, μέσω μιας νέας θεραπευτικής προσέγγισης, θα πρέπει να επιδιωχθεί να αυξηθεί η ανοχή του ανσοποιητικού συστήματος απέναντι στην άλφα-συνουκλεΐνη, κάτι που θα μπορούσε να «φρενάρει» την εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.iefimerida.gr/news/345807/ay ... es-meletes
adiasistos
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 1941
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jun 18, 2016 10:08 pm
Irc nick: alexandros
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby ArELa » Tue Aug 22, 2017 2:19 pm

Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48423
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby Aquila » Sun Oct 08, 2017 7:51 pm

Με την υπογραφή του φιλελέ Κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν, η Καλιφόρνια γίνεται πλέον το πρώτο μέρος όπου η εκούσια διασπορά του ιού HIV, δεν θα θεωρείται πλέον αδίκημα.
Ο νόμος δεν αφορά μόνο την διασπορά από την επαφή 2 ανθρώπων, αλλά θα θεωρείται πλέον και νόμιμη η απόκρυψη του ιού HIV από τους αιμοδότες προς τις τράπεζες αίματος...
:freak:

http://www.latimes.com/politics/essential/la-pol-ca-essential-politics-updates-gov-brown-downgrades-from-felony-to-1507331544-htmlstory.html

Με λίγα λόγια, είναι πλέον γεγονός ότι η ΝΤΠ νομιμοποιεί για πρώτη φορά ένα έμμεσο τρόπο δολοφονίας των ανθρώπων, μέσω ιού.
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
User avatar
Aquila
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
 
Posts: 294
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Aug 21, 2016 4:18 pm
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby doctormarkon » Mon Oct 09, 2017 5:24 am

Το αίμα έτσι κι αλλιώς δεν περνάει από έλεγχο?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
User avatar
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 11201
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 11, 2010 8:05 pm
Gender: Female

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby Aquila » Mon Oct 09, 2017 12:01 pm

doctormarkon wrote:Το αίμα έτσι κι αλλιώς δεν περνάει από έλεγχο?Και βέβαια ελέγχουν.
Αυτό όμως γίνεται σε νοσοκομεία όπου υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός. (Screen Blood HIV Test)
Αλλά επίσης και η απαραίτητη εκπαίδευση του ανθρωπινου ιατρικού δυναμικού, για την κατάλληλη διαχείριση τέτοιων εξετάσεων.
Δεν μιλάμε για μια απλή αιμοδοσία στο τελευταίο χωριό του χάρτη.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν από τους πιο ύπουλους ιούς που υπάρχουν. Δεν είναι καμιά γρίπη ο HIV.
Μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει μέσα του τον ιό, και να περάσουν μέχρι και 6 μήνες μέχρι να φανεί η πρώτη θετική ανίχνευση, μέσω των τεστ!
Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουν τόσες προσωπικές ερωτήσεις στις εξετάσεις για Έητζ.
Εε, αυτού του είδους λοιπόν η "ανάκριση", πλέον καταργείται βάσει νόμου.
Και ξαναλέω, όλα αυτά μόνο σε πολιτισμένες χώρες. Όχι σε μπανανίες...
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί στη χώρα μας αν κάποιος προσκυνημένος υπουργός υγείας, φέρει αντίστοιχο νόμο.
Στην χώρα μας, που οι καθημερινές νοσοκομειακές γκάφες, τείνουν να γίνουν παγκόσμια ανέκδοτα στις ιατρικές κοινότητες.
Πόσο μάλλον να διαχειριστούμε κρυφό μολυσμένο αίμα. :bye:

Δες για παράδειγμα τί γίνεται στην Ινδία με τον HIV, ΜΟΝΟ απ'την αιμοδόσία:
2500 άνθρωποι τον τελευταίο 1.5 χρόνο.

https://www.sciencealert.com/blood-transfusions-have-given-hiv-to-more-than-2-000-people-in-india

Όχι βέβαια ότι και η Αμερική πάει πίσω:

"HIV infection resulting from blood transfusion has been documented repeatedly since the first case report in late 1982.
In the United States, almost all cases are due to blood transfused before March 1985, when HIV antibody testing became available to screen donated blood. As of December 2001, an estimated 14,262 persons have been diagnosed with AIDS as a result of transfusing contaminated blood or blood products."


http://hivinsite.ucsf.edu/InSite?page=kb-07-02-09#S2X

Κλείνοντας, δεν θα αναφερθώ καν στο γεγονός ότι ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν που υπογράφει τον νόμο παρέα με τον Δημοκρατικό Scott Weiner (δηλωμένος ομοφυλόφιλος) είναι μεγάλος νεοταξίτης, και μέγας υποστηριχτής του σχεδίου Big Pharma Agenda, που τόσο ύπουλα μεθοδεύει η ΝΤΠ.
Τυχαίο είναι άραγε, που μέσω του νομοσχεδιου αυτου, προωθούν το πειραματικό φάρμακο SB-728-T, και το πόσο καλό μας κάνει;;

υ.γ: Βάζοντας στην άκρη τις αιμοδοσίες, ποια η γνώμη σου σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος του νόμου;
Οπου δηλαδή, ένας άνθρωπος θα μπορεί πλέον νόμιμα να κολλήσει Έητζ έναν άλλον, πχ μέσω ερωτικής επαφής;
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
User avatar
Aquila
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
 
Posts: 294
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Aug 21, 2016 4:18 pm
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby ArELa » Mon Oct 09, 2017 12:55 pm

Aquila wrote:Με την υπογραφή του φιλελέ Κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν, η Καλιφόρνια γίνεται πλέον το πρώτο μέρος όπου η εκούσια διασπορά του ιού HIV, δεν θα θεωρείται πλέον αδίκημα.
Ο νόμος δεν αφορά μόνο την διασπορά από την επαφή 2 ανθρώπων, αλλά θα θεωρείται πλέον και νόμιμη η απόκρυψη του ιού HIV από τους αιμοδότες προς τις τράπεζες αίματος...
:freak:


μας είσαι πολύτιμος εδω μέσα. Ειδικά αυτες τις μέρες που κοιμάμαι με τα τσαρούχια.

Aquila wrote:υ.γ: Βάζοντας στην άκρη τις αιμοδοσίες, ποια η γνώμη σου σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος του νόμου;
Οπου δηλαδή, ένας άνθρωπος θα μπορεί πλέον νόμιμα να κολλήσει Έητζ έναν άλλον, πχ μέσω ερωτικής επαφής;


τι κάνει νιάου νιάου στα αποκαϊδια? σίγουρα όχι σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες.
Η ανάγκη τους να μας εξοντώσουν είναι πλέον τοσο επείγουσα που δεν
κρατάνε καν τα προσχήματα.

δες εδώ για το εμβόλιο της γριππηςhttps://www.youtube.com/watch?v=Xchx1gy8-Fk

δε θα το "μεταφρασω" εδω, γιατί θα το αναπτύξω σε κάποιο μελλοντικό βίντεο.
Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48423
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby adiasistos » Mon Oct 23, 2017 5:25 pm

Βαφές μαλλιών: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Κοινές θεραπείες περιποίησης των μαλλιών μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, διαπίστωσαν ανησυχητική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών και προϊόντα για να ισιώνουν τα μαλλιά τους.

Οι έγχρωμες γυναίκες που έβαφαν τα μαλλιά τους είχαν 51% αύξηση του κινδύνου, ενώ οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποιούσαν προϊόντα για ίσιωμα των μαλλιών είχαν 74% αύξηση του κινδύνου.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει σχέση ανάμεσα στις σκληρές θεραπείες για τα μαλλιά και τον καρκίνο του μαστού, αλλά στις περισσότερες δεν συμμετείχαν γυναίκες αφρομερικανικής καταγωγής.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Αντιμετώπισης του Καρκίνου Rutgers.

Οι ειδικοί ρώτησαν περισσότερες από 4.000 λευκές και έγχρωμες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ για τις συνήθειές τους να βάφουν και να ισιώνουν τα μαλλιά τους, καθώς και αν χρησιμοποιούν προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης.

Παράλληλα, εξέτασαν το ιστορικό τους για να διαπιστώσουν αν τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν αύξησαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Οι έγχρωμες γυναίκες που χρησιμοποίησαν σκούρα βαφή μαλλιών είχαν συνολικά κατά 51% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Είχαν επίσης κατά 72% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων, που είναι ο πιο κοινός τύπος της ασθένειας.

Αντίστοιχα, οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποίησαν χημικά για ίσιωμα των μαλλιών είχαν κατά 74% αύξηση του κινδύνου.


Γενικά, οι έγχρωμες γυναίκες έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου και οι λευκές γυναίκες 13%.

Η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης Adana Llanos δήλωσε: «Μια υπόθεση είναι ότι η χημική σύνθεση των προϊόντων μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και χρησιμοποιούνται από τις λευκές γυναίκες μπορεί να διαφέρει από τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά για χρήση από Αφροαμερικανούς».

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η αύξηση του κινδύνου μπορεί να σχετίζεται με τη βλάβη που προκαλεί στο DNA ή το σώμα απορρόφηση των χημικών που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Η Llanos πρόσθεσε: «Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί με σαφήνεια ποιες ενώσεις και χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες, αλλά και ποια συγκεκριμένα προϊόντα και εμπορικά σήματα περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες».

http://www.onmed.gr/ygeia/story/356660/ ... toy-mastoy
adiasistos
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 1941
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jun 18, 2016 10:08 pm
Irc nick: alexandros
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby doctormarkon » Mon Oct 23, 2017 6:04 pm

Κάνω ανταύγειες αλλά δεν πάει στη ρίζα.
Ανταύγειες κάνουν και όσες είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης γιατί δεν πειράζεται η ρίζα.
Αν κάνεις βαφή κανονική τότε πρέπει να κάνεις "ρίζα" κάθε τρεις εβδομάδες.
Ευτυχώς που δεν έχω άσπρα οπότε πάω για ανταύγειες κάθε εξάμηνο.

Πάνω που ήθελα να κάνω ίσιωμα διαρκείας.

Αν πιάσεις ένα ένα απ όσα κάνουμε όλα είναι καρκινογόνα.
Αλλά γενικότερα ο καρκίνος είναι πολυπαραγοντική ασθένεια.
Ο Παπανικόλας είχε έναν που είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και θεραπεύτηκε αλλάζοντας τρόπο ζωής.
Σταμάτησε να τρώει οτιδήποτε επεξεργασμένο και ταυτόχρονα έβγαλε και οτιδήποτε πλαστικό από τη ζωή και την καθημερινότητά του. Πλαστικά μπουκάλια τάπερ τρόφιμα σε συσκευασία πλαστικού, σακουλάκια κλπ.

Γίνονται έρευνες αλλά δεν ευθύνεται ένα και μοναδικό πράγμα.
Μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες.
Κρέας, κάπνισμα, γαλακτοκομικά, βαφές, σακουλάκια φθόριο, ατμόσφαιρα, ψεκασμοί, έκθεση σε βαρέα μέταλα, σφραγγίσματα.
Κορυφαίο οι απονευρώσεις που εξετάσαμε και πονάει δόντι βγάζει δόντι και μένεις με 3-4 σαν κακιά μάγισσα. Τεράστιο το ρίσκο αισθητικής, ποιότητας ζωής, κλπ
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
User avatar
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 11201
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 11, 2010 8:05 pm
Gender: Female

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby adiasistos » Mon Oct 23, 2017 6:31 pm

Μετά απο χρόνια συζητήσεων για το αν οι βαφές είναι επικίνδυνες έχουμε στοιχεία ότι τελικά μπορεί να είναι!Γι αυτό το έφερα..
Επίσης και τα αντιδρωτικά είναι ύποπτα για καρκίνο του στήθους λόγο αλουμινίου (και όχι μόνο) που έχουν και φτάνουν μέχρι το στήθος.
Γενικά οι γυναίκες δέχονται μία μαζική "επίθεση" κυρίως απο καλλυντικά προιόντα και άλλα προιόντα (σερβιέτες,ταμπόν) που είναι αρκετά επικίνδυνα μακροχρόνια.
Υπάρχουν εναλλακτικές θεωρώ.Παντού υπάρχουν εναλλακτικές..αναρωτιέμαι αν π.χ την ημέρα κατά του καρκίνου του στήθους λένε για τέτοιες έρευνες.Μακάρι να λένε...
Το νου σας πάντως :rose: :rose:
adiasistos
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 1941
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jun 18, 2016 10:08 pm
Irc nick: alexandros
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby OTTO » Sat Nov 04, 2017 6:40 pm

It's not who you are underneath, it's what you do that defines you.

Youtube/Ottonus
Youtube/MetaMorphosisGR
User avatar
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 5151
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Oct 30, 2010 8:58 pm
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby alkinoos » Fri Nov 17, 2017 4:40 pm

Προτεινώ ένα βιβλίο για την ψυχοσωματική Υγεία.

Βιλχεμ Ραιχ - Η Λειτουργια του οργασμου


https://www.scribd.com/document/1110498 ... E%BF%CF%8D
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" - Ερμής O Τρισμέγιστος

Εγώ έζησα και πέθανα και άλλες φορές πριν από αυτή τη ζωή και όταν ήμουν πεθαμένος η ψυχή μου λειτουργούσε σαν να ήμουν ζωντανός,ενώ όταν ήμουν ζωντανός η ψυχή μου λειτουργούσε σα να ήμουν πεθαμένος - Πυθαγόρας
User avatar
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
 
Posts: 5516
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Apr 08, 2011 10:21 pm
Gender: Male

Re: Διάφορα περί υγείας

Postby adiasistos » Wed Nov 22, 2017 9:27 pm

Image
adiasistos
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 1941
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jun 18, 2016 10:08 pm
Irc nick: alexandros
Gender: Male

PreviousNext

Return to Υγεία-Διατροφή

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest