Σελίδα 2 από 3

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Παρ 16 Δεκ 2011, 11:18
από enigma
Πράγματι καλή μου ΙΟΝ από πηγές που γνωρίζουμε πρέπει ...το θέμα είναι ότι για ΖΕΑ δεν υπάρχει πηγή που γνωρίζουμε ! :banghead:

yiotis για δες πώς θα σου πάει ρε φιλαράκι μπας και βγεί καμία άκρη ! :thumb:

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Τρί 20 Δεκ 2011, 10:15
από ICAROS
πάντως το θέμα είναι κάπως αλλιώς. γενικά για το καλό του οργανισμού, αλλά και του διανοητικού του ανθρώπου, θα πρέπει να αποφεύγονται οι ζύμες. ψωμί, πίτες, κέικ, κλπ. οι ζύμες είναι η αμέσως χειρότερη τροφή για τον οργανισμό, μετά το κρέας.

τώρα εάν κάποιος θέλει οπωσδήποτε ζύμη, πρέπει να σκέφτεται πρώτα κάτι σε πολύσπορο ή ζέα ή σίκαλη ή καλαμπόκι ή ό,τιδήποτε άλλο, και τελευταία επιλογή να είναι το σιτάρι, γιατι δημιουργεί προβλήματα σε βάθος χρόνου. στον οργανισμό και στην σκέψη.

συνεπώς όχι επιμονή στη ζέα, αλλά να ξέρουμε γιατί αποφεύγουμε το κοινό σιτάρι. γιατι επικάθεται στα εσωτερικά "τοιχώματα" των οργάνων και του πεπτικού συστήματος, δημιουργεί φθορές σε πολλά όργανα, και σαν να μην έφτανε αυτό, καθιστά τον άνθρωπο και "αργόστροφο". που συνεπάγεται πολλά αρνητικά τα οποία βιώνουμε όλοι, περιβαλλόμενοι απο ανθρώπους που τρώνε καθημερινά ζύμες απο σιτάρι.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Δεκ 2011, 18:06
από yiotis
Οι ζύμες και το σιτάρι γιατί να αποφεύγονται ; Δεν υπαρχει λόγος; Υπάρχει και λέγεται γλουτένη, ειναι η ουσια, η πρωτείνη που κανει όλο το κακο και περιεχεται στο σταρι και οχι μονο.Χωρις την γλουτενη δεν μπορει να δημιουργηθει ζύμη.

Η Ζέα και μόνο αυτή δεν περιεχει καθολου γλουτενη, αλλα περιεχει την πρωτεινη λυσινη και πολυ μαγνησιο, γι αυτο και μονο επιμονή στην ζεα, κανενα αλλο δημητριακο δεν μπορει να την συναγωνιστει.

Αν κανεις ψωμι με ζεα σκετη δεν θα φουσκωσει. Ουτε προζυμι μπορει να γινει. Ειδα καπου να κανουν ψωμι χωρις καθολου γλουτενη ,χρησιμοποιώντας νερο κεφιρ για να γινει η ζυμωση με αλευρι χωρις γλουτενη ,καποια στιγμη θελω να το δοκιμασω.

Παρεπιπτοντως ήρθε ο σπορος.Ειναι μαζι με το άγανο και σε καθε αγανο υπαρχουν δυο κόκκοι. Αυτο που ξερω ειναι πως η ζεα πρεπει να ειναι ετσι , αλλα μου ειπε καποιος πως πρεπει να εχει τρεις κοκκους και οχι δυο. Θα το διασταυρωσουμε και αυτο.

Η ιστοσελιδα του αγροτικου συνεταιρισμου που τον πηρα ειναι αυτη : http://www.caip.it/ . To τηλεφωνο 0039 051 537111

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Παρ 23 Δεκ 2011, 13:56
από enigma
yiotis έγραψε: Παρεπιπτοντως ήρθε ο σπορος.Ειναι μαζι με το άγανο και σε καθε αγανο υπαρχουν δυο κόκκοι. Αυτο που ξερω ειναι πως η ζεα πρεπει να ειναι ετσι , αλλα μου ειπε καποιος πως πρεπει να εχει τρεις κοκκους και οχι δυο.
Λογικά και μόνο λόγο της ονομασίας triticum dicoccum
πρέπει να έχεις τον σωστό σπόρο

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 24 Δεκ 2011, 01:13
από yiotis
Αυτο λεω και εγω . Με τρεις κόκκους πρεπει να ειναι το farro grande το οποιο ειναι η σπελτα , σπελτ ή ντινκελ. Να και ενα αρχειο pdf το οποιο αναφερεται στο φαρο : http://www.underutilized-species.org/Do ... _italy.pdf

Το δικοκκο λογικα πηρε και την ονομασια farro medio, μεσαίο δηλαδή, γιατι ειναι αναμεσα στο μονοκοκκο (piccolo, μικρό δηλαδή) και σε αυτο που εχει τρεις σπορους (grande, δηλαδή μεγάλο).

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 24 Δεκ 2011, 01:48
από Divine Sinner
πιτσα γινεται με ζεα;

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 24 Δεκ 2011, 09:29
από butterfly
Divine Sinner έγραψε:πιτσα γινεται με ζεα;


Αφου γινεται ψωμι,σαφως γινεται και πιτσα και κεϊκ και κουλουρακια,τσουρεκια,φυλλο για πιττες κι ο,τι τραβαει η ψυχη σου! :)

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 29 Ιαν 2012, 17:38
από yiotis
Τελικά έκανα ψωμί από σκέτη ζέα, με κεφιρ για το φουσκωμα.

Εσπειρα εν τω μεταξύ τον σπόρο που μου έφεραν από την Ιταλία στις 22 Δεκεμβρίου στον κήπο. Δεν φύτρωσε μεν, αλλά μέσα στο έδαφος βλέπω πως έβγαλε ρίζες,πράγμα που σημαίνει πως μόλις ανοίξει ο καιρός θα σκάσει μύτη το φυτό.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 29 Ιαν 2012, 19:16
από ostrako
Καλο το ψωμι? Εμαθα οτι θα σπειρουν στερεματα στη Β Ελλαδα. Συγχαρητηρια σε ολους οσους φερουν τη Ζεα στη διατροφη μας. :worship: :clap: :dance:

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 29 Ιαν 2012, 19:16
από ostrako
Καλο το ψωμι? Εμαθα οτι θα σπειρουν στερεματα στη Β Ελλαδα. Συγχαρητηρια σε ολους οσους φερουν τη Ζεα στη διατροφη μας. :worship: :clap: :dance:

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευ 05 Μαρ 2012, 21:11
από ION 4ever
ΣΥΝΑΛΛΟΙΣ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεταιρισμός Εναλλακτικού Εμπορίου
Νηλέως 35, Αθήνα - Θησείο, 11851, ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλέφωνο : 2103456681

Πέρασα σήμερα από δώ και έμαθα ότι
Το Σάββατο 10 Μαρτίου ο Αντωνόπουλος (αυτός της Ζεας)
θα μιλήσει σε αυτό το κατάστημα.
Γύρω στις 6 το απόγευμα.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Τετ 07 Μαρ 2012, 02:30
από ION 4ever
Και επισήμως.
http://synallois.org/node/41

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Τετ 25 Ιούλ 2012, 20:30
από yiotis
Μίλησα με τον Αυφαντή και μου είπε πως ο σπόρος που έχω το φαρο ντίκοκο είναι ναι μεν ο σπορος της ζεας που πηγε στην Ιταλία , αλλά λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών μετα από εκατοντάδες χρόνια έχασε κάποιο μέρος των ιδιοτήτων του. Ακόμη πολύ περισσότερο αλλοιώθηκε αυτός που πηγε πιο βορεια , στην Γερμανια.

Μου είπε και αυτά που γράφει εδω στην ιστοσελίδα του.

http://aifantis-skephellas.gr/?page_id=133

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 27 Σεπ 2012, 01:58
από ostrako

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 27 Σεπ 2012, 07:24
από doctormarkon
Στα βιολογικά πήρα αλεύρι Ζέας και έκανα κολοκυθοπυτάκια κουρού αλλά βγήκαν κάπως σκληρά αλλά νόστιμα. Μοιάζει πολύ με το ντίνκελ.

Για τις νοικοκυρές η ζύμη είναι μία ευκολία γιατί μπορούν να φτιάχνουν πιτάκια και να τα βάζουν στην κατάψυξη για να έχουν πάντα φαγητό. Έχει εφαρμογές και λύνει τα χέρια.

Ζύμες από ζύμες διαφέρουν.

Στο γραφείο με κόβει η πείνα και όλα όσα υπάρχουν γύρω από τα μαγαζιά έχουν ζύμη και μάλιστα από άσπρο αλεύρι με ζάχαρες και βούτυρα.

Το σιτάρι το κριθάρι και άλλα δημητριακά σε σπόρο μπορούν να γίνουν φύτρα.
Και αυτό είναι το καλύτερο είδος διατροφής.

Από το βιντεάκι του καναλιού που ανοίξαμε στο youtube πήρα καλή ιδέα.
Αναφέρεται σε φύτρα σταριού σε βάζο.

Το φύτρο Ζέας θα είναι μία σούπερ τροφή και μάλιστα πολύ νόστιμη

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 27 Σεπ 2012, 07:28
από doctormarkon
Επειδή σε πολλά sites μιλούν για αποθήκευση τροφίμων σε περίπτωση ανάγκης αλλά αυτά που λέει να αποθηκεύουμε είναι πράγματα που δεν είναι και τόσο απαραίτητα αλλά επιπλέον και βλαβερά. Κονσέρβες, ζάχαρη, ξηρά τροφή κορν φλεϊκς μπισκότα κλπ.

Οι σπόροι Ζέας θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν όλα αυτά.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Οκτ 2012, 22:13
από yiotis
Να και μια προταση αξιοποιησης των σπορων http://www.youtube.com/watch?v=JYhCbLqFVO0

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Οκτ 2012, 23:21
από doctormarkon
Ασχολούμαι με φύτρα.

Πήγα στο Βιοφως (μαγαζάρα με βιολογικά) και΄ήταν το μόνο μαγαζί που είδα σπόρους Ζέας.

Προέλευση Γερμανία Γιατί?????????

Ρώτησα τον υπάλληλο και είπε ότι δεν φυτρώνουν.

Θα αγοράσω και θα δοκιμάσω να κάνω φύτρα.

Αλλά εάν δεν φυτρώσουν τότε έχει γίνει παρέμβαση στο σπόρο αν και ΒΙΟ.

Αλλά γιατί η Ζέα που βρήκα ήταν γερμανική?

Τι τρέχει με την ελληνική τελικά

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Οκτ 2012, 23:34
από stiv
doctormarkon έγραψε:Ασχολούμαι με φύτρα.

Πήγα στο Βιοφως (μαγαζάρα με βιολογικά) και΄ήταν το μόνο μαγαζί που είδα σπόρους Ζέας.

Προέλευση Γερμανία Γιατί?????????

Ρώτησα τον υπάλληλο και είπε ότι δεν φυτρώνουν.

Θα αγοράσω και θα δοκιμάσω να κάνω φύτρα.

Αλλά εάν δεν φυτρώσουν τότε έχει γίνει παρέμβαση στο σπόρο αν και ΒΙΟ.

Αλλά γιατί η Ζέα που βρήκα ήταν γερμανική?

Τι τρέχει με την ελληνική τελικά
ισως σε διαφωτισει ...........

ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
http://olympia.gr/2011/03/23/%CE%B6%CE% ... BF-%CF%83/

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 28 Οκτ 2012, 15:57
από Illuminus

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 09 Μαρ 2013, 18:38
από Eva Luna
Hθελα ζέα και ψαχνοντας στο τοπικο βιολογαδικο μου ειπαν οτι ειναι εκτος εποχης το ελληνικο προϊον
και μου εδωσαν ενα εισαγωγης απο Γερμανια. Οκ, δεν ηθελα γερμανικα για πολλους και προφανεις λογους,
αλλα τουλαχιστον ειναι ζέα;
Γραφει: αλευρι δικοκκου σιταριου ολικης (triticum dicoccum).
Eιναι ζεα; Ειναι τυπου ζεας;
Πηρα και ζυμαρικα ζεας. Ελπιζω να πιασουν τοπο γιατι ειναι και πανακριβα.
Με το σταγονομετρο θα βαζω τις ποσοτητες στο μαγειρεμα απο δω και περα, δεκτο ομως αν ειναι για το καλο μας.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 09 Μαρ 2013, 19:38
από ION 4ever
πιστοποιημένη ζεα στην Ελλάδα έχει ο Αντωνόπουλος.
Αλλά δεν δίνει σπόρο ούτε του αγγέλου του.
Έχει το μονοπώλιο.
Ο ίδιος υποστηρίζει δικαιολογώντας το γιατί το κάνει αυτό ότι φοβάται
να δώσει γιατί θα του τον χαλάσουν.
Θεωρεί ότι όσο τον καλλιεργεί αυτός, τόσο ο σπόρος παραμένει αυθεντικός.
Είναι αλήθεια ότι όλο και λιγότερο βρίσκω και εγώ ζεα αυτές τις ημέρες.
Μάλλον τελειώνει η φετινή σοδειά..
στα καταστήματα που πηγαίνω, πάντα αυτό το αλεύρι τελειώνει στο ράφι.
σημασία έχει ότι αν δεν το ανοίξει το θέμα με τον σπόρο
πολύ γρήγορα η δική του παραγωγή δεν θα φθάνει
καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι
στρέφονται στο αλεύρι της ζέας.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 09 Μαρ 2013, 19:39
από ION 4ever
Το γερμανικό ονομάζεται dinkel.
είναι μια καλή ποικιλία αλλά δεν είναι ζέα.
Όμως είναι καλή ποικιλία.

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευ 11 Μαρ 2013, 23:36
από doctormarkon
Ο Παπανικόλας και το ΒΙΟΦΩΣ έχουν Ζεα επίσης από τη Γερμανία.
Έχουν και Ντίνκελ επίσης από τη Γερμανία.

και καμούτ πάλι από τη Γερμανία.

Όλα τα βιολογικά αλευρια και ξηροί καρποί είναι από Γερμανία γμτ

Re: Ζεα, ένα σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί

Δημοσιεύτηκε: Τετ 10 Απρ 2013, 00:08
από ION 4ever
Ο άνθρωπος κεντάει.
Αυτή είναι Ζειά.
Εδώ είναι η συνωμοσία γύρω από την Ζεια και τους Έλληνες.
Πάντως όλο τον χειμώνα τρεφόμουν με ζειά.
Λέτε για αυτό να έγινα ξαφνικά έτσι ευφής :loco: