ΕΠΙΣΤΗΜΗ = ΓΝΩΣΗ

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Re: ΕΠΙΣΤΗΜΗ = ΓΝΩΣΗ

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 13 Δεκ 2016, 11:21

Καλά που με θύμισες για τον μουσακά. Έχω καιρό να φτιάξω.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 13 Δεκ 2016, 15:35

Epifanios έγραψε: Tα περί κοσμογονίας, που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Χριστιανικής κοσμοθεώρησης.

Τα οποία πολλά πάρθηκαν ,και παραποιήθηκαν ,από τον " Ιερό Λόγο" του Ερμή του Τρισμέγιστου...Τι πρωτοτυπία !!! :clap: :clap: :clap: :clap:

https://www.scribd.com/document/1450513 ... E%A3%CE%A4

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diath ... .htm#kef.1
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Epifanios
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Epifanios » Τρί 13 Δεκ 2016, 16:54

AnonymosEreynhths έγραψε:Αυτά που παρέθεσες Επιφάνιε δείχνουν πως η επιστήμη αναθεωρεί διαρκώς
Στην αρχή του σχολίου μου εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 30#p278585
έγραψα τα εξής:
Από τα πολλά όμως λόγια που εξάγει η «επιστήμη», από την οποία είσαι επηρεασμένος φίλε AnonymosEreynhths, προέρχονται ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία ξεκουράζουν.
Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε AnonymosEreynhths, δεν κάνω λόγο για επιστήμη όπως λανθασμένα θεώρησες, αλλά κάνω λόγο για «επιστήμη» http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 47#p278108
Η επιστήμη δεν αναθεωρεί, διότι απλούστατα στο θέμα της κοσμογονίας έχει απαντήσει αποδεικτικά: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 47#p278110

Αυτή που θα είναι καταδικασμένη να αναθεωρεί διαρκώς, χωρίς ποτέ να φτάσει σε αποδεικτική απάντηση, είναι η «επιστήμη». Γιατί; Λόγω του ότι προτίμησε την αντιεπιστημονική μέθοδο των πειραμάτων, στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει τα θέματα της κοσμογονίας, στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = θέματα μη παρατηρούμενα.
Άβαταρ μέλους
Epifanios
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Epifanios » Τρί 13 Δεκ 2016, 17:00

Epifanios έγραψε:
Εβρ. 8,7 – 9 εἰ γὰρ ἡ πρώτη ἐκείνη ἦν ἄμεμπτος, οὐκ ἂν δευτέρας ἐζητεῖτο τόπος. μεμφόμενος γὰρ αὐτοῖς λέγει• ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, λέγει Κύριος, καὶ συντελέσω ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰσραὴλ καὶ ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰούδα διαθήκην καινήν, οὐ κατὰ τὴν διαθήκην ἣν ἐποίησα τοῖς πατράσιν αὐτῶν ἐν ἡμέρᾳ ἐπιλαβομένου μου τῆς χειρὸς αὐτῶν ἐξαγαγεῖν αὐτοὺς ἐκ γῆς Αἰγύπτου• ὅτι αὐτοὶ οὐκ ἐνέμειναν ἐν τῇ διαθήκῃ μου
Ερμηνεία:
Διότι εάν η πρώτη εκείνη διαθήκη ήτο πράγματι πλήρης και τελεία, δεν θα εζητείτο τόπος και τρόπος να δοθή δευτέρα διαθήκη. Εν τούτοις προανηγγέλθη από τον Θεόν η δευτέρα και τελεία αυτή διαθήκη. Διότι αυτός ο ίδιος κατηγορών και επικρίνων αυτούς που είχαν λάβει την πρώτην διαθήκην, λέγει• “ιδού, λέγει ο Κυριος, έρχονται ημέραι, κατά τας οποίας θα πραγματοποιήσω και θα συνάψω με το έθνος Ισραήλ και με την φυλήν Ιούδα, δηλαδή με τον νέον Ισραήλ της χάριτος, νέαν διαθήκην. Και αυτή δεν θα είναι σαν την διαθήκην, την οποίαν συνήψα με τους προπάτορας των Ισραηλιτών κατά την ημέραν, που τους επιασα από το χέρι, δια να τους βγάλω ελευθέρους από την γην της Αιγύπτου. Διότι εκείνοι δεν έμειναν πιστοί εις την διαθήκην μου

Κάπου εδώ αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, αλλά κυριαρχεί και στις δύο Διαθήκες η ελεύθερη βούληση του Θεού.
ArELa έγραψε:
Οι απόψεις του Παύλου
Ο Απόστολος Παύλος απλά παραθέτει την αναφερόμενη στην Παλαιά Διαθήκη, πάνω προφητεία του Ιερεμίου (ΛΗ΄ 31-32), η οποία, με την έλευση της Καινής Διαθήκης, οφθαλμοφανώς αποδείχθηκε πλήρως. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει την πλήρη ταύτιση της Παλαιάς Διαθήκης με την Καινή Διαθήκη.
ArELa έγραψε: ρήσεις του Παύλου
Παρεμφερή είχες γράψει ArELa την προηγούμενη φορά. Όπως φαίνεται στην παράθεση, είχες γράψει:
ArELa έγραψε:
Οι απόψεις του Παύλου
Ίσως δεν είχες προσέξει την απάντηση που εισέπραξες στην παράθεση.
ArELa έγραψε:Είσαι

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, και ως είναι φυσικό ανήκω στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία δέχεται την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, ως Θεόπνευστες, για τις οποίες έχει εγκρίνει ερμηνείες, ώστε να γίνουν εύληπτες από τα μέλη της.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”