Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 19 Μαρ 2011, 16:09

Εικόνα

Φαίνεται πως από αρχαιότητες η Ελλάδα έχει να φάνε κι οι κότες, αλλιώς δεν εξηγείται η παράχωση (ευγενικά το μπάζωμα) που έχει αποφασίσει η διοίκηση του ΗΣΑΠ σε πλήρη μυστικότητα (δεν έγινε αναφορά σχεδόν πουθενά εκτός από τα blogs, την Καθημερινή και μια μικρή αναφορά στο ΒΗΜΑ) για τον μοναδικής αρχαιολογικής, ιστορικής και συναισθηματικής αξίας Βωμό των Δώδεκα Θεών, στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών που βρέθηκε κάτω από τις γραμμές του τρένου στο Μοναστηράκι.

Εικόνα

Λίγα ιστορικά στοιχεία:

Το μνημείο, το οποίο βρίσκεται σε καθόλου τυχαία τοποθεσία (από άποψης βιοενέργειας), έχει ταυτοποιηθεί πλήρως και δεν χωρά καμμιά αμφιβολία ότι είναι αυτό. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Αθήνας, όπως λένε οι αρχαιολόγοι, το οποίο αναφέρεται στον Θουκυδίδη, καθώς και σε άλλους ιστορικούς και αποτελούσε τον ομφαλό της πόλης. Το απόλυτο κέντρο της το οποίο οδηγούσε στην περίτεχνα διακοσμημένη και γεμάτη συμβολισμούς Αγορά. Το χρησιμοποιούσαν μάλιστα σαν αφετηρία για τη μέτρηση των αποστάσεων. Από εκεί έχει μείνει μέχρι και σήμερα που τα σπίτια έχουν αριθμούς, να μετράμε σαν κέντρο την πλατεία και όσο απομακρυνόμαστε να μεγαλώνουν τα νούμερα. Την επόμενη φορά προσέξτε το. Όσο μικραίνουν οι αριθμοί, τόσο προσεγγίζετε στην πλατεία!

σχέδιο αρχ. μουσείου
Στην Καθημερινή διαβάζουμε ότι: «Η ανακάλυψη δεν έγινε ευρέως γνωστή πέραν των αρχαιολόγων και η διοίκηση των ΗΣΑΠ έχει αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση» και «Οι ΗΣΑΠ δεν επιθυμούν να δώσουν χρόνο στους αρχαιολόγους να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ωριμάσει η σκέψη για τον χειρισμό της κατάστασης.».

Άτομο που δουλεύει στον ΗΣΑΠ σε διοικητική θέση και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, λέει ότι ο Βωμός των Δώδεκα Θεών έχει βρεθεί άθικτος, πρόκειται για μια εντυπωσιακότατη μεγάλη αίθουσα, έχει 12 στύλους (έναν για κάθε θεό του Δωδεκάθεου) και είναι εξαιρετικά διατηρημένος. Ένα μικρό κομμάτι της όλης κατασκευής φαίνεται από την Αρχαία Αγορά. Όλο το υπόλοιπο βρίσκεται κάτω από το τρένο.

Το 1891 η κατασκευή γραμμών για τον σιδηρόδρομο, το νέο «επίτευγμα της τεχνολογίας» κατέστρεψε σε κάποια σημεία τον περίβολο του βωμού. Αργότερα, το 1934, έγιναν ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά οι οποίες αποκάλυψαν τμήματα του Βωμού. Τότε αποκαλύφθηκε μια βάση ενός αγάλματος, που έγραφε «Λέαγρος ανέθεκε Γλαύκωνος δώδεκα θεοίσιν». Δηλαδή, ο Λέαγρος το πρόφερε στους δώδεκα θεούς.

Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν απογοητευμένοι για τις προσπάθειες της εσπευσμένης κατάχωσης του βωμού.

Εικόνα

Οι σκέψεις μας:

Η κοινωνία μας, πάσχοντας από τεχνολογικό ψευτοπολιτισμό και υποκουλτούρα, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σημαντικότερο να ολοκληρωθεί ο σταθμός του τρένου, από το να αναδειχθεί ο αρχαίος ναός. Κάτι που οφείλουμε σαν φωτοδότες όλης της ανθρωπότητας να παράσχουμε στον κόσμο. Η Ελλάδα ποτέ δεν παρήγαγε εργάτες. Παρήγαγε πάντα πολιτισμό.

Με όλες αυτές τις κινήσεις, θεωρούμε ότι ή οι ιθύνοντες είναι πολιτισμικά αναλφάβητοι και χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση και μαθήματα για να αντιληφθούν ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, αυτό που μας ενώνει με τον άλλο κόσμο αλλά και αυτό που μας ξεχωρίζει, ή απλώς υπάρχει σκοπιμότητα να υποβαθμιστεί η Ελλάδα τόσο σε κάθε τομέα της.

Δηλαδή, αν ήταν η Ακρόπολη στο διάβα τους, θα την γκρέμιζαν για να μην εμποδίζει τα τρένο? Άσε που πια τα τρένα είναι υπέργεια και μαγνητικά. Καμμιά προηγμένη πόλη δεν σκάβει για να φτιάξει γραμμές. Που πα’ ρε Καραμήτρο με το Σιδηρόδρομο του 1.800?

Παρακαλούμε, αντισταθείτε στο μπάζωμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και γνωστοποιήστε το.

Πηγή: http://www.e-fungus.gr/index.php?option ... &Itemid=62

Σημείωση δική μου: Πέρασα από εκεί σήμερα και υπάρχει κόσμος σε βάρδιες όλο το 24ωρο για να αποτρέψουν "κρυφομπαζώματα". Μας είπαν ότι ο Ησάπ επίτηδες ξεκίνησε το μπάζωμα την περασμένη Πέμπτη, επειδή απεργούσαν οι δημοσιογράφοι κι έτσι πίστεψαν ότι δεν θα υπήρχε κανείς να τους σταματήσει. Γίνεται χαμός από οργανώσεις οι οποίες μαζεύουν υπογραφές. Ουσιαστικά θα τους βρείτε έξω από την είσοδο της αρχαίας αγοράς. Καλό θα είναι να μαζευτούν υπογραφές για ό,τι αυτό βοηθήσει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1368
Εγγραφή: Πέμ 02 Σεπ 2010, 21:43
Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από KAL EL » Σάβ 19 Μαρ 2011, 19:16

'Εχω ήδη υπογράψει. Είναι εύκολο να βρείτε το σάϊτ που μπορεί να υπογράψει όποιος θέλει.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 20 Μαρ 2011, 02:31

Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι φανερό ότι τόσο τους υπευθύνους του ΗΣΑΠ, όσο και τους κυβερνώντες τους έχει φάει η μαλακία.

Το έχω γράψει επανειλλημένως. Ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το Είναι μας. Τα όποια ευρήματα δεν είναι απλώς κάποια υλικά απομεινάρια του παρελθόντος, αλλά κομμάτια από τη διαχρονική ζώσα ψυχή μας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η καταστροφή, το εμπόριο αυτών, καθώς και το εκ νέου θάψιμό και αποσιώπηση αυτών. Δεν πουλάμε την ψυχή μας στον Διάβολο (στην προκειμένη περίπτωση για μία αστική συγκοινωνία). Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν άλλη διαδρομή. Τέρμα πια τα αστεία με τους δοσίλογους απάτριδες ανευθυνο-υπεύθυνους αρμοδίους.

Εκτός αυτού, εάν είμασταν σοβαροί, θα είχαμε καταστήσει την Ελλάδα ολόκληρη ένα Μουσείο. Στις ξένες αρχαιολογικές σχολές διδάσκουν τους μελλοντικούς αρχαιολόγους ότι: "δεν μπορείς να ονομαστείς πραγματικός αρχαιολόγος εάν δεν σκάψεις στην Ελλάδα".

Παλιοξεφτίλες γραφειοκράτες, λιμοκοντόροι του κερατά.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 03 Απρ 2011, 11:04

Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών στο Μοναστηράκι

Εικόνα

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξετάσει μελλοντική υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου στο εν λόγω τμήμα, ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού

Στη λύση της προσωρινής κατάχωσης μνημείων, με κύριο θεμέλια του Βωμού των Δώδεκα Θεών, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών στη γραμμή του ΗΣΑΠ από Ομόνοια ως Μοναστηράκι κατέληξε το ΚΑΣ με σκοπό την προστασία τους.

Τα μνημεία αφορούν κυρίως τμήματα του Βωμού των Δώδεκα Θεών (ή, αλλιώς, του Ελέους), της θεμελίωσης της Στοάς Ελευθερίου Διός και της οδού των Παναθηναίων. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται επίσης και τμήμα υστερωμαϊκού κτιρίου, κατάλοιπα εργαστηρίου λιθοξοϊας, πηγάδι, φρέαρ, και θαλαμωτός τάφος.

Οι ανασκαφές, που έγιναν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, αφορούσαν την περιοχή από την έξοδο της σήραγγας Μοναστηράκι προς Θησείο μέχρι την σήραγγα που χρησιμοποιείται ως μία από τις εισόδους στην Αρχαία Αγορά.

Το πρωί της Τρίτης είχε προηγηθεί σύσκεψη εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπό τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια και τη γενική γραμματέα Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδόνη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΗΣΑΠ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 50 άτομα της «Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη και Διάσωση του Βωμού» συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους στην επικείμενη κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών.

Σύμφωνα με την κα Μενδόνη, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξετάσει εφικτές λύσεις για την ανάδειξη των μνημείων και φαίνεται πως κατάληξη θα είναι η υπογειοποίηση των γραμμών. Παράλληλα υπάρχει σκέψη η διεύρυνση της υπογειοποίησης των γραμμών για Φάληρο-Πειραιά να ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεσμεύτηκε ότι θα εκπονήσει προμελέτη η οποία θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Επίσης, πρόσθεσε η κα Μενδόνη, γίνεται συζήτηση για το μέλλον των γραμμών και την πιθανή απομάκρυνσή τους με σκοπό την ενοποίηση της περιοχής με τον υπόλοιπο χώρο της Αρχαίας Αγοράς ή ακόμα πιο φιλόδοξα, με όραμα την ενοποίηση προς τον Κεραμεικό και το Θησείο..

Πηγή: in.gr


======


Περιμένω αντιδράσεις σας... τι έχετε να πείτε γι'αυτήν την αποφασάρα και γενικότερα τη λογική και την αντιμετώπιση των αρχαιοτήτων μας από τους κυρίους κυρίους κυβερνώντες;

Για αρχή θα δώσω μία παρορμητική αντίδραση, με ένα εικονίδιο: :swear:

θα συνεχίσω (αργότερα) και με ευπρεπή λεκτική ανάπτυξη της σκέψης μου.
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15803
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 341 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Απρ 2011, 11:41

Απίστευτο.

Από τη μιά ο βωμός των 12 θεών από την άλλη ο αρχαιολογικός χώρος στο Οβριόκαστρο της Κερατέας δείχνουν καθαρά που το πάνε.

Όλα ιστορία, λαός, πολιτιστική κληρονομιά στο...........βωμό του ιερού κέρδους του Κεφαλαιοκράτη.

Το έλεγε και ο Αδωνις να φτιάζουμε το βωμό του Αγνώστου επιχειρηματία. Τα golden boys και οι σκιώδεις παρατρεχάμενοι άγνωστοι είναι για να διαχέεται η ευθύνη και να μην ξέρεις ποιός φταίει.

Το ιερό κέρδος μπαίνει πάνω απ όλα.

Κάποτε έδωσαν την Ελευσίνα να γίνουν διυληστήρια πάνω από τον πιό ιερό χώρο. Και η Σαλαμίνα κατάντησε σκουπιδότοπος

Κοιμίσου Περσεφόνη στην αγγαλιά της γης
Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς

Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 03 Απρ 2011, 12:57

Το είχα ανεβάσει εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 33&t=12233

Έχω περάσει από το μέρος 4 φορές. Τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο δημοκρατία δεν έχουμε. Άπαξ και αποφάσισαν να μπιπ με τον βωμό, όσο και να χτυπηθούμε δεν γίνεται τίποτα. Η χαζομάρα είναι ότι πουθενά δεν το αναφέρουν στις ειδήσεις, δεν συμφέρει μάλλον.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Προσωρινή κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών..

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 03 Απρ 2011, 18:58

:oops: Συγνώμη ρε Νενακι, δεν το ειχα δει... Το πέτυχα τυχαία στο νετ, γιατί έτσι κι αλλιώς δε βλέπω εκπομπές, μόνο ταινίες αν δω στο χαζοκούτι... 'Ημουν σίγουρη ότι δεν θα το είχαν πει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Κυρ 03 Απρ 2011, 19:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: topics merged
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15803
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 341 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Απρ 2011, 20:07

Το κράτος της τσιγκουνιάς (επιλεκτικής πάντα) και της ζητιανιάς.

Λεφτά υπάρχουν για τη ληστρική και διεστραμένη επιδρ ομή στη Λιβύη.
Λεφτά υπάρχουν για τη μπατσαρία της Κερατέας για να σαπίζει στο ξύλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν για να παρακάμψουν το βωμό ή να υπερυψώσουν τις γραμμές ή να τις κάνουν υπόγειες ή αν διαλέξουν τη φθηνή λύση να χρησιμοποιηθεί μόνο η δεύτερη γραμμή για το κομμάτι εκείνο. 3 χρόνια τώρα περιμέναμε να περάσει το ένα τρένο για να ξεκινήσει το άλλο. Δεν χάλασε ο κόσμος να περιμένουμε άλλο ένα χρόνο. Λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά σύγουρα βρίσκεται κάποια σκοπιμότητα πίσω απ όλα αυτά. Ούτε οι αρχαιότητες δεν έχουν γλυτώσει από τη λαίλαπα. Αν συνδέσουμε το γεγονός αυτό με τον αρχαιολογικό χώρο της Κερατέας που πρόκειται να θαφτεί από σκουπίδια και να γίνει ΧΥΤΑ τότε η υπόθεση βρωμάει. Γιατί τέτοια επίθεση στην ιστορία και τιος αρχαιότητες?
Και δεν είναι μόνο αυτό που είπε ο Κισιγκερ αλλά και πολλά άλλα κρύβονται πίσω από αυτές τις κινήσεις.

Παλαιότερα όταν έχτιζες σπίτι έκανες προσευχές να μη βρεθεί κανένα κιούπι και σε σταματήσει για χρόνια η αρχαιολογική.
Και τώρα θάβουν θησαυρό τεράστιας σημασίας
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 03 Απρ 2011, 22:09

Πραγματικα δεν ειναι πια να απορεις. Ολα αυτα που λετε και ολα αυτα συγκεντρωτικα οπως τα αναφερεις Ντοκτορ δειχνουν ενα πεισμα καποιων να θαφτει στα σκουπιδια, στα μπαζα και στο τσιμεντο η ιστορια μας. Την ιδια ιστορια που διαφημιζουμε και πουλαμε εξω για τουριστικη προσελκυση, επιλεκτικα την θαβουμε. Και ολως τυχαιως, καθολου ανωνυμες και αγνωστες αρχαιοτητες. Δε στεκει, κατι βρωμαει.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 04 Απρ 2011, 01:02

Είναι απλό. Το αρχαιο Ελληνικό έθος οπως και να χει χαλάει την μανέστρα των πάντων.
Δεν θα ασχοληθω με τους παπάδες (αν και αυτοι λεξη δεν βγάλανε, και γιατι να βγαλουν άλλωστε, τους βολεύει ολο αυτο).
Θα ασχοληθώ με τους βουλευτές και τις πολυεθνικές για τις οποιες δουλεύουν.
που κι αυτοι με την σειρά τους οπως και οι παπάδες δεν θελουν εναν Ελληνα ανθρωπο που πέρνει παραδείγματα απο τη φύση
και ζει σε αρμονία μαζί της (αυτό αλλωστε ειναι το δωδεκάθεο).
Θελουν αυτό το νέο είδος ανθρώπου που ευδοκιμεί εδω και 2000 (μαλλον παραπάνω γιατι και οι ρωμαιοι σκατα τα χανε κάνει) χρόνια.
Μιλάω για τον homo γονυπετους
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 04 Απρ 2011, 12:44

Ο Ναός των 12 θεών.
Ο Ναός του Ελέους.

Ζούμε σε μια εποχή ανατροπών και αλλαγών.
Σε ολόκληρο τον κόσμο όλες οι παλιές φυλές έχουν αρχίσει και κάνουν τελετές
και προετοιμασίες για την επιστροφή των προγόνων.
Φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς της αρχαιότητας.
Είναι η μεγάλη αποκάλυψη των ημερών μας.

Ο Ναός αυτός εμφανίστηκε.
Και εμφανίστηκε τώρα 2011 Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Ο τι και να κάνουν ο Ναός του ελέους ξεπρόβαλε.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι σημερινοί ηγέτες
είναι να πάνε και γονατίσουν ζητώντας από τους θεούς έλεος.
Αν δεν το κάνουν τότε έλεος για αυτούς δεν θα υπάρξει.

Αυτό το γεγονός της εμφάνισης του ναού το θεωρώ πολύ σημαντικό μήνυμα.
Δεν είναι ο ναός ενός θεού. Δεν εκφράζει μία ποιότητα.
Είναι ο ναός και των 12 θεών. Μας προτρέπει και μας υπενθυμίζει την ενότητα.
Είναι ο ναός του Ελέους.
Εκεί που βασιλείς της αρχαιότητας γονάτιζαν και ζητούσαν έλεος και συγχώρεση.

Πιστεύω ότι αυτός ο ναός δεν θα μπορέσει να κρυφτεί κάτω από τη γή ξανά.
Όσο και αν το θελήσουν.
Όταν η γή αποφασίζει να φανερώσει, τίποτα δεν μένει κρυφό.

Μένω στην περιοχή αυτή και συχνά περνώ από το σημείο αυτό.

Φαντάζομαι και οραματίζομαι αυτό τον ναό να στέκει εκεί.
Βέβαια η καινούργια πόλη στέκεται ψηλότερα του Ναού και αυτό είναι κάπως "λάθος".
Αλλά τότε που κτίστηκε εκεί φαντάζομαι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Τολμώ μια μακάβρια προφητεία.
Αν η γη έχει αποφασίσει να φανερώσει τον ναό σε όλο του το μεγαλείο τότε σε ένα επερχόμενο σεισμό όλη η Ανδριανού με τα εστιατόρια και τα καφέ θα καταρρεύσει.
Όχι λόγο αμαρτίας η τιμωρίας αλλά λόγω ισορροπίας.

Εκεί στο ύψος του ναού υπάρχει από την απέναντι μεριά
και ένας άλλος αρχαιολογικός χώρος περιφραγμένος.
Σχετίζεται νομίζω με τον Σωκράτη.
Όλο αυτό ένα, θα κάνει το κομμάτι αυτό των Αθηνών πραγματικά λαμπρό.

Οι θεοί μας, ξυπνούν. Εμείς?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 04 Απρ 2011, 12:55

Ωραίο κείμενο.
νομίζω πως η διαχρονική φράση της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον.
Αρχίζοντας απο το περσινό έτος θα ειναι το.
Τυχαίο; δεν νομιζω.
Άβαταρ μέλους
LoLitA
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2312
Εγγραφή: Τρί 17 Απρ 2007, 00:53
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από LoLitA » Δευ 04 Απρ 2011, 15:00

Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 04 Απρ 2011, 15:03

LoLitA έγραψε:Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:
Ακριβως!
Ασε το αλλο που θα ισχυριζονταν καποιοι, οτι αν ηταν ετσι θα επρεπε ολη η επικρατεια να ανακηρυχθει σε μνημειο και δεν θα χτιζαμε πουθενα. Να ανακηρυχθει, γιατι οχι; Να τα θαυμασουμε κι εμεις οι ιδιοι, αλλα οχι, εμεις θαυμαζουμε εαυτους μονο και εκεινα τα ποδοπαταμε και ηθελημενα τα αγνοουμε. :thumbsdown:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
LoLitA
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2312
Εγγραφή: Τρί 17 Απρ 2007, 00:53
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από LoLitA » Πέμ 07 Απρ 2011, 11:32

Eva Luna έγραψε:
LoLitA έγραψε:Στο εξωτερικό αν είχαν έστω και ένα πετραδάκι από τόσο ιστορικά μνημεία όσο έχουμε εμείς θα τα είχαν ανάγει στο 8ο θαύμα του κόσμου.
Αλλά εμείς φυσικά δεν εκτιμάμε τίποτα. :swear:
Ακριβως!
Ασε το αλλο που θα ισχυριζονταν καποιοι, οτι αν ηταν ετσι θα επρεπε ολη η επικρατεια να ανακηρυχθει σε μνημειο και δεν θα χτιζαμε πουθενα. Να ανακηρυχθει, γιατι οχι; Να τα θαυμασουμε κι εμεις οι ιδιοι, αλλα οχι, εμεις θαυμαζουμε εαυτους μονο και εκεινα τα ποδοπαταμε και ηθελημενα τα αγνοουμε. :thumbsdown:
Ξέρει κανείς αν έχουμε καμιά εξέλιξη με το θέμα? Έχουν και απεργία οι ^%#@δημοσιογράφοι και δε μπορείς να δεις τιποτα.
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 07 Απρ 2011, 11:51

χθές που πέρασα από εκεί τα πανώ είναι ακόμα αναρτημένα
και πολλές γνωστές φυσιογνωμίες,
από εκπομπές τηλεόρασης (δεν θυμάμαι ονόματα) βρισκόντουσαν εκεί.
Φαίνεται να είναι εκεί συνεχώς, άγρυπνοι φρουροί.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 07 Απρ 2011, 13:13

Μου είπε μία φίλη ότι πήγαν πριν μερικές μέρες να τον μπαζώσουν μέσα στη νύχτα και ευτυχώς υπήρχε ήδη εκεί κάμποσος κόσμος και τους σταμάτησε. Για άλλη μια φορά.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 07 Απρ 2011, 14:28

Παρηγοριέμαι παρηγοριέμαι μ'αυτό...
Μπράβο στα παιδιά που τον φυλάνε... :thumb: :rose:
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 13 Απρ 2011, 17:04

Καταχώθηκε σήμερα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Danae84
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Κυρ 10 Απρ 2011, 23:12
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Danae84 » Τετ 13 Απρ 2011, 18:36

Εγω και οι γονεις μου ειμασταν παροντες στην εκδηλωση - διαμαρτυρια που εγινε στις 13 Μαρτιου, για το θεμα αυτο.....
Μας εκανε ασχημη εντυπωση η μικρη προσελευση κοσμου, μολις 3000 ατομα.....και καποιοι μιλησαν για αφυπνιση...
δεν θελω να φανω μιζερη , αλλα σκεφτειτε αυτο= σε μια ιστορικη πολη , πολλων εκατομμυριων κατοικων,σηκωθηκαν απο τον καναπε μονο 3000 ατομα.....για 1 θεμα που κανονικα θα επρεπε να σηκωσει στο ποδι ολοκληρη την πολη.....
Ισως φταιει η περιορισμενη ενημερωση απο το ιντερνετ...ισως η καθημερινοτητα και τα προβληματα που δημιουργει....
ισως η ελλειψη παιδειας, αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που στο εξωτερικο ,τα αρχαια ελληνικα διδασκονται απο πολυ νωρις....
Αν μπορει καποιος μεγαλυτερος να μου θυμισει καποιον υπουργο Πολιτισμου που εκανε πραγματικη δουλεια για τον πολιτισμο
αυτης της χωρας.....περασε κανεις απο αυτο το ποστο υπερασπιζοντας πραγματικα τον Πολιτισμο???
Περα απο τα συμφεροντα που κινουν τα νηματα αυτης της ιστοριας, μηπως το προβλημα ξεκιναει απο την χρονια ελλειψη
παιδειας που μαστιζει αυτη τη χωρα???
[box=]I know, St. Peter won't call my name[/box]
Άβαταρ μέλους
Danae84
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Κυρ 10 Απρ 2011, 23:12
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Danae84 » Τετ 13 Απρ 2011, 18:50

Kariatida έγραψε:Καταχώθηκε σήμερα.

αν τελικα το εκαναν.....ειναι για λυπηση.....
αν το εκαναν.....δεν υπαρχει μελλον για αυτη την χωρα!
εχουμε πλεον ισοπεδωσει τα παντα????
[box=]I know, St. Peter won't call my name[/box]
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 13 Απρ 2011, 19:50

Ειναι οργανωμενο σχέδιο. αν δεν ειναι βρήτε μου εσεις μια εναλλακτικη εξήγηση.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 13 Απρ 2011, 20:35

Γιατι δεν θαβουμε και τον Παρθενωνα; Να τον γλιτωσουμε και απο ξεπουλημα;
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από Orion » Τετ 13 Απρ 2011, 20:48

Γιατι εκει οι " πετρες " ( τετοια ειναι για μερικους τα μνημια ) αφηνουν λεφτα , ερχονται τουριστες , τωρα αμα θαψουμε και κανενα " ερειπιο" για να κανουμε τη δουλια μας δεν τρεχει τιποτα μωρε , ολα εκει ειναι, στο συμφερει δεν συμφερει και στο χρημα, κερδος -ζημια , " διαχειριση κερδοφορων λιθαριων " = υπουργειο πολιτισμου , κι ουτε αυτο δεν το κανουν σωστα ( σαν "εμποροι " - "διαχειριστες" που ειναι ) να πεις , τι να πεις ....χεστα !!! απογοητευση !!!
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 584
Εγγραφή: Σάβ 29 Μαρ 2008, 14:21
Irc ψευδώνυμο: ABATTON
Φύλο: Άνδρας

Re: Μπαζώνουν τον περίλαμπρο βωμό των 12 Θεών

Δημοσίευση από ABATTON » Τετ 13 Απρ 2011, 23:06

Δυστυχώς ο έμπρακτος ανθελληνισμός, έχει μετουσιωθεί σε ακραία εθνοφοβία και ψάχνουν τρόπους να διαλύσουν την Ελλάδα.Όλο κάτι γίνεται, αλλά και εμείς δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι.Ο αγώνας για μιά Πατρίδα καθαρή και πάνω απόλα Ελληνική είναι καθηκον όλων μας.
Ας σηκωθούμε λοιπόν απο τους καναπέδες και ας γραφουμε λιγότερο στα πισί, δίνοντας αγώνες στο δρόμο.Ο καθένας με το δικό του τρόπο και όλοι μαζί, σε μιά συνολική προσπαθεια Εθνικής Αντίστασης του 2011. :angel:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία”