Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Εικόνα Εικόνα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από delfini05 » Τρί 12 Ιούλ 2011, 21:23

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ενοχλούν τα 13 εκατομμύρια θαλάσσια θηλαστικά & ειδικά τα δελφίνια τους Αμερικάνους!!! Υπάρχει κάτι πάνω σε αυτόν εδώ τον πλανήτη που δεν τους ενοχλεί;;;
Στο κρανίο τους υπάρχει μια αράχνη που ξεψυχάει ψελλίζοντας "βοήθεια" όχι επειδή δεν έχει κάτι άλλο να φάει αλλά επειδή ό,τι κατανάλωσε ήταν ληγμένο!

Το κείμενο προφανώς στα αγγλικά αλλά δώστε όση περισσότερη προσοχή μπορείτε στο βίντεο.

Σύμφωνα με την Patricia Cori, τα κητώδη έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συχνότητας των δονήσεων των ωκεανών της Γης και κατά συνέπεια του ίδιου του πλανήτη. Δολοφονώντας τα δελφίνια και τις φάλαινες, ουσιαστικά γίνεται επίθεση στη συχνότητα της ζωής της Γης...

http://www.examiner.com/exopolitics-in- ... -frequency

Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από delfini05 » Τετ 13 Ιούλ 2011, 08:36

Ανορθόδοξη συνύπαρξη ή όχι τόσο τυχαίο... Ίσως η ιστορία να επαναλαμβάνεται...

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ, ΣΤΗ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,
ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΦΤΕΡO ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ
ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ, ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ
(Όμηρος, Ύμνος στον Απόλλωνα)

Κάθε είδος δελφινιού έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τη δική του γεωγραφική εξάπλωση. Στην Ελλάδα, όμως, τα δελφίνια διεκδικούν μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Life, ο Κορινθιακός κόλπος είναι το μόνο μέρος όπου τα ζωνοδέλφινα σχηματίζουν μεικτές ομάδες και ζευγαρώνουν με τα σταχτοδέλφινα και τα κοινά δελφίνια. Η πιθανότερη εξήγηση για την ανορθόδοξη φιλία είναι ότι τα κήτη δεν βρίσκουν παρέα του δικού τους είδους.

Σε άλλες περιοχές του κόσμου, το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί μόνο περιστασιακά. Ο Κορινθιακός όμως είναι πιθανότατα η μοναδική περιοχή όπου ένας πληθυσμός ζωνοδέλφινων ζει σε κλειστό κόλπο, απομονωμένος από άλλες πελαγικές περιοχές. Τα μεγάλα και απότομα βάθη - φτάνουν μέχρι τα 930 μέτρα - δημιουργούν ένα τέλειο κλειστό οικοσύστημα.

Η ασυνήθιστη συνάντηση των δελφινιών καταγράφηκε από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Life, το οποίο υλοποιείται από την οργανώσεις MOm και WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Tethys.

Τα ζωνοδέλφινα (Stenella coeruleoalba) με μέσο μήκος 1,65 μέτρα είναι τα μικρότερα δελφίνια παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο είδος που απαντάται στο μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών θαλασσών, σε βάθη έως και 200 μέτρα, αν και είναι ικανό για πολύ μεγαλύτερες καταδύσεις. Παρατηρείται συχνά πολύ κοντά στις ακτές στις Βόρειες Σποράδες και στη Νότια Κρήτη.

Εξίσου κοσμοπολίτικο είναι και το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus). Αν και σπάνια πλησιάζει τα σκάφη, το ρινοδέλφινο απαντάται σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο υποπληθυσμός που ζει στον Αμβρακικό κόλπο αποτελείται μόνο από 148 άτομα και κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Τα κοινά δελφίνια (Delphinus delphis) παρά το ό,τι δηλώνει το όνομά τους, σήμερα δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο ήταν 40 χρόνια πριν. Ο πληθυσμός τους στη Ελλάδα έχει υποστεί σοβαρή μείωση.

Το είδος απαντάται σε δύο τελείως διαφορετικούς βιότοπους. Στον Κορινθιακό κόλπο ζουν σε νερά με βάθος 300 έως και 930 μέτρα. Αντιθέτως, στο εσωτερικό του Ιονίου ζουν μόνιμα στο αρχιπέλαγος μεταξύ Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και ακτών Αιτωλοακαρνανίας και κινούνται σε βάθη από 20 έως 200 μέτρα. Συχνά μάλιστα πλησιάζουν πολύ κοντά στην ακτή, σε απόσταση 30 με 40 μέτρων.

Επίσης, κοινά δελφίνια παρατηρούνται στο Θρακικό Πέλαγος, στις Βόρειες Σποράδες, στον Σαρωνικό Κόλπο, στον Ευβοϊκό, στον Παγασητικό, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο (μεταξύ των ελληνικών νησιών και των τουρκικών ακτών) και στον Θερμαϊκό. Στο Αιγαίο ο σημαντικότερος οικότοπος για το κοινό δελφίνι θεωρείται η Θράκη.

Το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) ξεχωρίζει για τα σημάδια στο δέρμα του ενώ έχει και το μεγαλύτερο μέγεθος από τα υπόλοιπα δελφίνια - φτάνει περίπου τα 3,5 μέτρα και τα 400 κιλά. Ζει κυρίως στο Μυρτώο πέλαγος αλλά και σε περιοχές στη ΒΔ Κρήτη, τις Βόρειες Σποράδες και τη Χαλκιδική. Στον Κορινθιακό, στην μεικτή ομάδα με τα ζωνοδέλφινα και τα κοινά δελφίνια, ζει πλέον μόνο ένα σταχτοδέλφινο.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παξιμάδης, υπεύθυνος θαλάσσιου περιβάλλοντος στη WWF Ελλάς, ο λόγος γι' αυτή την ασυνήθιστη συνύπαρξη των διαφορετικών ειδών στον Κορινθιακό είναι η μείωση του πληθυσμού και η έλλειψη τροφής, που αναγκάζει τα θαλάσσια θηλαστικά να περνούν σχεδόν όλο το χρόνο τους στην αναζήτηση ψαριών, περιορίζοντας τις κοινωνικές συναναστροφές και το παιχνίδι.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 13 Ιούλ 2011, 10:13

Παιδιόθεν λάτρευα στην κυριολεξία τα δελφίνια..
Αν μη τι άλλο, αυτο είναι ένα ισχυρο συνδετικό μας κοινό σημείο αναφοράς, Δελφινάκι μας. :)

Αυτή την εικόνα έχω στο desktop μου κάτι χρόνια τώρα...

Εικόνα

τυχαίο; δε νομίζω :wink:

Θυμάμαι όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα, ξεκίνησα με μια παρέα για Σκύρο...
Φτάνοντας στο λιμάνι, είδα πιο πέρα την προκυμαία, μια επιγραφή-πινακίδα, δίπλα απ'το λιμεναρχείο... "Επικήρυξη δελφινιών. 500 δρχ. το κεφάλι".
Μου'ρθε ζαλάδα.. Για να βεβαιωθώ ότι δεν κάνω λάθος μ'αυτό που διάβασα, ρώτησα έναν ψαρά. Όχι μόνο μου επιβεβαίωσε την επικήρυξη, αλλά μου εξήγησε και το λόγο... Τους χαλούσαν λέει τα δίχτυα...
Έκανα μεταβολή και πήγα να ξαναμπώ στο φέρυ για να γυρίσω όπως ήρθα. Η παρέα είδε κι έπαθε να με πείσει να μείνω... Έμεινα, αλλά μόνο 3 μέρες από τις 10 που είχα προγραμματίσει, για να μην τους χαλάσω τελείως. Και τις 3, έβρισκα πρόφαση να ξαναγυρίζω εκεί στην προκυμαία, και να φωνάζω έξω από τον σύλλογο αλιέων... Κάποιοι τουρίστες παραξενεύτηκαν που φώναζα μονάχη μου, με ρώτησαν, τους είπα τι παίζει, και ένωσαν κι εκείνοι τις φωνές τους μαζί μου...
Την τρίτη μέρα, είδα τους ψαράδες να βγάζουν νεκρά δελφίνια έξω. Έγινα έξαλλη. Έχασα τον έλεγχο. Με την παρόρμηση των 23 χρόνων μου και την οργή που με είχε κυριεύσει, όρμηξα σ'έναν ψαρά και του'σκισα τα μούτρα. Το "επεισόδιο" έληξε στο αστυνομικό τμήμα. Ο ψαράς δε μου'κανε μήνυση ενώ θα μπορούσε. Μάλιστα τον έπιανα κάποιες στιγμές, να με κοιτάει και μετά να χαμηλώνει τα μάτια με ενοχές. Κάποια στιγμή μου είπε κιόλας "μας κάνουν ζημιά κοπελιά, χαλάνε το βιος μας..." Με όλη τη μανία και την "κακία" που με είχε συνεπάρει, του'ριξα μια "ευχή-κατάρα" να μη σηκώσει αυτός και το συνάφι του ποτέ του κεφάλι, να χάσει και το βιος που του'μεινε, γιατί είναι δολοφόνοι.
Οι χειρότερές μου διακοπές στην Ελλάδα, μακράν.. Στην επιστροφή, έκλαιγα σ'όλο το δρόμο, με καρφωμένη την εικόνα των νεκρών δελφινιών στο μυαλό μου. Πάλευα να αλλάξω την εικόνα, με μια παλιότερη εικόνα, αίσθηση, υπέροχη εμπειρία, που είχα στο Saint Lucia Bay της νοτιοανατολικής αφρικής, όταν κολυμπώντας με πλησίασε ένα υπέροχο γκρίζο αρκετά, ώστε να μπορέσω να το χαϊδέψω... Ήταν η μόνη θαλάσσια περιοχή από την πλευρά του Ειρηνικού, που τολμούσα να πέσω στη θάλασσα (με κόπους γιατί είχε τεράστια κύματα), διότι μόνο εκεί (εξ αιτίας της παρουσίας πληθώρας δελφινιών) δεν είχε "χτυπήσει" ποτέ καρχαρίας... Ούτε ακόμα κι ο λευκός, που πιο κάτω, στο Durban, κατέγραφε πολλά ανθρώπινα θύματα κάθε μήνα, ειδικά τους θερινούς... Είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω...μάλλον θα την πάρω μαζί μου και σε άλλες διαστάσεις, ως μία από τις συγκλονιστικότερες που είχα σ'αυτό το γήινο πεδίο...

Συγνώμη, δεν ξέρω τι μ'έπιασε πρωινιάτικα και άρχισα αυτή την αφήγηση...
ίσως να φταίει που βλέποντας αυτό το βίντεο, ξαναγύρισα στο 83... την ίδια οργή που ένιωσα τότε (αν και πιο..."ελεγχόμενη" τώρα) Και ξαναγύρισα όταν έφτασα στο 12-13ο λεπτό αυτού του βίντεο, όπου η Κόρι, ανέλυσε τις προθέσεις των ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΩΝ να αφανίσουν τα υπέροχα κήτη από τις θάλασσες, διακόπτοντας έτσι το "τραγούδι" τους που ανεβάζει τις δονήσεις του πλανήτη (κι αυτό δεν το θέλουν επ'ουδενί)...


Μεταφράζω επακριβώς ένα κομμάτι αυτών που είπε η Κόρι:

"Όταν το ναυτικό ανακοινώνει ότι ξεκινούν για μια 5-ετή αποστολή για να τεστάρουν "mule warfare" στους ωκεανούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα αφανίσουν περίπου 12 εκατομμύρια θαλάσσια θηλαστικά, το σατανικό τους στοιχείο είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Είτε το κίνητρό τους είναι αυτό που λένε - δηλαδή να προστατεύσουν τον κόσμο απ'τους τρομοκράτες, είτε είναι μια εσκεμμένη πρόθεσή τους να σιγήσει η μουσική τους (πράγμα το οποίο πιστεύω), αυτο που γίνεται, είναι φρικτό. Το Ναυτικό χρησιμοποιεί sonar συχνότητες, από 1000 μέχρι 10.000 ντεσιμπέλ. Οπότε, δεν βλέπουμε μόνο να βγαίνουν στις ακτές οι φάλαινες σε τεράστιους αριθμούς, αλλά ξεβράζονται με διαλυμένα τα μυαλά τους! Επίσης, πολλές ξεβράζονται χτυπημένες από "μέθη βυθού", γιατί τα πνευμόνια τους είναι γεμάτα αέριο, λες και τρομοκρατήθηκαν τόσο, που αναδύονται πολύ γρήγορα στην επιφάνεια, και πεθαίνουν από αυτό. Ναι, το θεωρώ εσκεμμένο. Θελουν να σιγήσει η μουσική των θηλαστικών..Γιατί στ'αλήθεια χρειαζόμαστε άλλα 5 χρόνια οπλικών δοκιμών; Για πιο λόγο; Πόσο ακόμα οπλισμό χρειαζόμαστε;..."


Αυτό νομίζω καταδεικνύει γλαφυρότατα, ότι οι θεοσκότεινοι, δεν περιορίζονται μόνο στον αφανισμό του ανθρώπινου πληθυσμού (γιατί γίναμε πολλοί "άχρηστοι" και τους ενοχλούμε) αλλά εκτείνονται σε μαζικές εξοντώσεις και άλλων έμβιων στον πλανήτη, βιάζοντάς τον επανειλημέννα, ποικιλοτρόπως και παντιοτρόπως. Όσο και να παλεύουμε να συνειδητοποιήσουμε το μένος και την επιτακτική ανάγκη τους για αφανισμό/εξόντωση, όσο κι αν βλέπουμε μπροστά μας όλες τις ενδείξεις, είναι δύσκολο να συλλάβουμε την έκταση της σατανικής εγκληματικότητας αυτών των ανθρώπων... απλά δεν τη χωράει ο νους.

=====





Αυτό ίσως θα'πρεπε να γίνει ένα ξέχωρο τόπικ... αν συμφωνείς, δώσε μου τίτλο και το κάνω ώστε να πάει στην ανάλογη ενότητα η οποία είναι ορατή και στους επισκέπτες. (εδώ δεν είναι και πιστεύω πως αξίζει να το βλέπουν όλοι) Αν θες να παραμείνει στο προσωπικό σου στίγμα, σεβαστό.
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από totispap » Τετ 13 Ιούλ 2011, 10:50

Καλά θα ήταν να γίνει ενα ξέχωρο τόπικ για να αναπτύξω λίγο το θέμα γιατί πονάει.. :?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 13 Ιούλ 2011, 11:01

Φρονώ ότι το δελφινάκι δε θα'χει αντίρρηση να το διασπάσουμε αυτό το κομμάτι. Απλά περιμένω και την επιβεβαίωσή της, έτσι, διά την τάξην που λέμε.

Ανάπτυξέ το, βρε ψαρά μου... Εσένα σ'αγαπάω ό,τι κι αν πεις... ακόμα κι αν κάποτε (όταν σε δω, γιατί ΘΑ σε δω κάποτε ) μπορεί να κάνω και τα δικά σου μουτράκια κοτλέ... :lol:
Τουλάχιστον θα'χεις το μούσι και θα κρύβεις καλά τις πιθανές...πομπές σου. :loco:
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από totispap » Τετ 13 Ιούλ 2011, 11:52

Λοιπόν μιας που έχω το ακαταλόγιστο απο τον πονόδοντο και την υπερβολική χρήση παυσίπονων :drag: πάμε :cool:

Το δελφίνι το λατρεύω απο πιτσιρικάς όπως όλοι φαντάζομαι.Την πρώτη μου επαφή απο πολύ κοντά την είχα στον κόλπο της Καβάλας ταξιδεύοντας με γρι-γρι για σαρδέλα μαζί με τον πατέρα μου,τα δελφίνια πηδούσαν μπροστά απο την πλώρη σε πραγματική απόσταση αναπνοής παίζοντας με το καΐκι και εγώ καθόμουν στην πλώρη επάνω στην γκάγκα προσπαθώντας να τα αγγίξω.Πανέμορφα πλάσματα γεμάτα χάρη και αρχοντιά που είναι στην κυριολεξία οι βασιλιάδες της θάλασσας.

Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη που δεν έχει μαγευτικές εικόνες με δελφίνια, αλλά για μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ψαράδων είναι η ζοφερή πραγματικότητα.

Το μπουρδέλο που συνεχίζουμε παραδόξως να αποκαλούμε κράτος εκτός ότι δεν έχει ξεχωριστό υπουργείο ναυτιλίας δεν νιώθει καν την ανάγκη δημιουργίας ενός υπουργείου αλιείας για να λύσει κάποια θέματα στον ετοιμοθάνατο αυτό τομέα.

Η Αλιεία πεθαίνει.Δεν είναι δήλωση εντυπωσιασμού ούτε κανένα κλαψομ....κο παράπονο..Απλώς δεν υπάρχει μέλλον με αυτόν τον ρυθμό αλίευσις και τακτικής απο μέρους του κράτους αλλά και των ίδιων των ψαράδων.
Τα προβλήματα πολλά αλλά όχι αξεπέραστα.Το δελφίνι απλώς τυχαίνει να τα επιτείνει με τον τρόπο του και με την απίστευτη εξυπνάδα του.
Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την ζημιά που κάνουν τα δελφίνια παρά με τρίκ που δεν είναι της παρούσης.
Το κράτος δεν αποζημιώνει ούτε στο ελάχιστο για τις ζημιές που προκαλούν στα δίχτυα.Και για να μην κάνετε λάθος,ενα δελφίνι δεν σκίζει τα δίχτυα περνώντας απο μέσα όπως ίσως νομίζουμε, αλλά τραβώντας το ψάρι πάνω απο τα δίχτυα, δημιουργεί μια τρύπα αξιοπρεπέστατη..

Κλείνω προς το παρόν εδώ και βλέπουμε,αρκεί να θυμόμαστε ότι κάποια επαγγέλματα που παλεύουν με το περιβάλλον χρίζουν κάποιας διαφορετικής προσέγγισης.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 13 Ιούλ 2011, 12:05

Μαχαιριτσάκι μου, κατ'αρχάς περαστικά και δύναμη! Όλοι ξέρουμε τι θανατερός πόνος είναι αυτός...

κατά δεύτερον, οπωσδήποτε υπάρχει η αντίπερα όχθη, και οπωσδήποτε την κατανοώ και συμπάσχω.
Απλά δεν άντεξα να βλέπω 50 δελφίνια στη σειρά νεκρά... με καταλαβαίνεις... :?

Η παραπάνω κατάθεσή σου μ'άρεσε πολύ, γι'αυτό και επροτάθη

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 71#p144771

:rose: :giverose:



θα μου επιτραπεί βέβαια, όταν θα'ρθει η σειρά του, να αφαιρέσω την πρώτη προτασούλα για τον πονόδοντο. Μέχρι τότε θα σου'χει περάσει άλλωστε... :D
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από delfini05 » Τετ 13 Ιούλ 2011, 18:54

@ArELa... αποδεκτή η πρόταση!

@totispap... φίλτατε ψαρά έχεις δίκιο.

Το θέμα όμως δεν είναι οτι όλοι μας ζούμε από τη θάλασσα ποικιλότροπα με τα σωστά & τα λάθη (ο ψαράς επειδή ψαρεύει, ο καταναλωτής επειδή καταναλώνει, το ψάρι επειδή είναι το σπίτι του, ο πλανήτης επειδή είναι ένα βασικό κομμάτι της ύπαρξής του).
Αλλά η επιβολή θανατικής ποινής σε όλους μας από διεστραμμένες εγκεφαλικές διεργασίες ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!
Χειραγώγηση & πειραματισμοί στο ανθρώπινο είδος & στα οικόσιτα ζώα έχουν γίνει γνωστές από καιρό.
Η Μεγάλη Μητέρα που λέγεται φύση έχει δείξει την ισχύ της σε πολλές περιπτώσεις... Έχει τους δικούς της νόμους & δημιουργεί τις δικές της ιδανικές συνθήκες υποστήριξης ύπαρξης ακόμα & στα νεκρά σημεία αυτού του Κόσμου. Όταν μια μεταβλητή τροποποιείται αυτόματα διαφοροποιείται & η εξίσωση της εξέλιξης. Δεν θέλω με τίποτα να καταλήξω ένα κομμάτι συμπαντικής σκόνης επειδή κάποιοι θέλουν να το παίξουν Δημιουργοί χωρίς την αξίωση & την ευθύνη που φέρει αυτή η ιδιότητα!

Είμαστε εξελισσόμενοι οργανισμοί που ζούμε σε έναν εξελικτικό οργανισμό. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο σταματάει η ύπαρξη κάποιας βιολογικής ομάδας τότε είτε δημιουργείται μια νέα εκ του μηδενός με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά με περισσότερες άμυνες στο γονιδίωμά της, & αυτό απαιτεί χρόνο, είτε η έλλειψη αυτή αναπληρώνεται από μια άλλη ομάδα που έχει μείνει κρυμμένη στο βιολογικό χάρτη.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από delfini05 » Σάβ 16 Ιούλ 2011, 02:58

Το καλωσόρισμα του δελφινιού σε ένα νεογέννητο στο 1:11...

Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από delfini05 » Σάβ 16 Ιούλ 2011, 12:46

Κορινθιακός: Μια μοναδική περιοχή για τα δελφίνια

Θεωρείται παγκοσμίως ξεχωριστός τόπος για τα δελφίνια καθώς εκεί ζευγαρώνουν ζωνοδέλφινα με κοινά δελφίνια.Κάθε είδος δελφινιού έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και κάθε δελφίνι τη δική του... ηχητική υπογραφή. Στην Ελλάδα μάλιστα τα δελφίνια διεκδικούν και μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life «Θάλασσα» - υλοποιείται από την MOm και το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute - στον Κορινθιακό κόλπο συναντώνται τα ζωνοδέλφινα, αποκλειστικά σε μεικτές ομάδες με τα σταχτοδέλφινα και τα κοινά δελφίνια.
Σε άλλες περιοχές του κόσμου, αυτό συμβαίνει μόνο περιστασιακά. Ο Κορινθιακός είναι πιθανότατα η μοναδική περιοχή στον κόσμο, όπου ένας πληθυσμός ζωνοδέλφινων ζει σε κλειστό κόλπο, απομονωμένος από άλλες πελαγικές περιοχές. Τα μεγάλα και απότομα βάθη - φτάνουν μέχρι τα 930 μέτρα - δημιουργούν ένα τέλειο κλειστό οικοσύστημα.
Στον Κορινθιακό όμως οι επιστήμονες κατέγραψαν και μια ακόμη πρωτοτυπία, σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο και υπεύθυνο θαλάσσιου περιβάλλοντος στο WWF Ελλάς κ. Γιώργο Παξιμάδη. Μόνο εκεί τα ζωνοδέλφινα ζευγαρώνουν με κοινά δελφίνια και προκύπτουν υβρίδια.

Πηγή: http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2 ... _9105.html
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 16 Ιούλ 2011, 16:42

Τωρα που το θυμήθηκα, να πω ότι είχα ανοίξει τόπικ για τα δελφινάκια προ τριετίας... εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 290#p63290
Λογικό το βρίσκω με δεδομενη την αγάπη μου γι'αυτά τα ζώα...
Δεν ξέρω αν το θες φίλη μου, αλλά αν το θες, συνενώνεται το παρόν εύκολα με εκείνο σαν φυσική του συνεχεια. Αν όχι, κανενα πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς ήδη το ταλαιπωρήσαμε αυτό το θέμα...

Με το παραπάνω ποστ σου, συνειδητοποίησα πως δεν γνωρίζω πόσα είδη υπάρχουν...ούτε τα χααρακτηριστικά τους.
Αν μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε αυτό το τόπικ με φωτογραφίες των διαφορετικών ειδών, θα είναι πολύ χρήσιμο, πιστεύω. :rose:
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από delfini05 » Σάβ 16 Ιούλ 2011, 17:06

Πράττεις ώς αρμόζει στη συνέχεια του νήματός σου!!!
Το παρόν συνεχίζεται & συνενώνεται καθώς εξελίσσεται στο πέρασμα του χρόνου...

:friendly:
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: delfini05 ήρθα & εγώ...!

Δημοσίευση από Irene3006 » Σάβ 16 Ιούλ 2011, 19:30

delfini05 έγραψε:Το καλωσόρισμα του δελφινιού σε ένα νεογέννητο στο 1:11...

Τέλειοοο... :rose:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από delfini05 » Παρ 09 Μαρ 2012, 08:15



Ευτυχώς που έγινε σε ακτή της Βραζιλίας & όχι της Ιαπωνίας. Οι Ιάπωνες μπορεί να ξεκινούσαν το πατροπαράδοτο έθιμο της σφαγής. :(
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 09 Μαρ 2012, 09:02

Έχω την αίσθηση ότι τα δελφίνια είναι από άλλο πλανήτη.
Δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει αυτό αλλά τα θεωρώ δυναμείς που συμβολίζουν
κάτι πολύ ιδιαίτερο, ανώτερο, συμπαντικό.
Τα δελφίνια έχουν την ικανότητα να βλέπουν μέσα μας
εφόσον βρεθούμε παρέα μαζί τους στην θάλασσα.
Με ένα σύστημα σαν σόναρ, σαν υπέρηχο, δεν ξέρω πως να το πω
μας σκανάρουν και μας αναγνωρίζουν από τα κόκκαλα της λεκάνης.
Το γεγονός ότι οι καταβολές τους είναι από την στεριά τα έχει αφήσει
ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό με εμάς. Έχουν και αυτά μικρά οστά
λεκάνης και έτσι γίνεται η συσχέτιση και μας αντιλαβάνονται σας
συγγενικό ειδός. Ιδιαίτερα δε, αν αναγνωρίσουν γυναίκα έγγυο είναι
πολύ προσεκτικά.
Φυσικά το γεγονός ότι έχει διατραχθεί το οικοσύστημα στο σύνολο
του από ανθρωπογενείς πράξεις τα κάνει πιο επιθετικά μέρα με τη μέρα.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από firefightergr » Παρ 09 Μαρ 2012, 09:45

δες το παρακάτω βιντεο και συγκεκριμένα στο 33:00

"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από Kostakis » Δευ 12 Μαρ 2012, 16:23

Πολύ ομορφο.
Ηρεμιστικό θα έλεγα.
Ακομά και ψέμα να είναι δεν θα παψώ ποτέ να ελπίζω...
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Κυρ 17 Απρ 2011, 21:45
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από delfini05 » Πέμ 29 Μαρ 2012, 08:16

Τα δελφίνια είναι μέλη «συμμοριών»! :lol: :lol: :lol:

Οργανώνονται για να προστατεύσουν τα ταίρια τους.
Σε ανοιχτές κοινωνίες ζουν τα δελφίνια, τα οποία οργανώνονται σε συμμορίες προκειμένου να προστατεύσουν τα θηλυκά τους από άλλες ομάδες δελφινιών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι τα δελφίνια φέρονται με διαφορετικό τρόπο από κάθε άλλο ζώο, με εξαίρεση τον άνθρωπο.
Οι σχέσεις μεταξύ των δελφινιών, κατά τους επιστήμονες, θυμίζουν περισσότερο τα πολύπλοκα δίκτυα της μαφίας, παρά την κάθετη ιεραρχία των χιμπατζήδων. Γενικότερα, το ανοιχτό κοινωνικό σύστημα των δελφινιών θεωρείται μοναδικό μεταξύ των θηλαστικών του πλανήτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον θαλάσσιο βιολόγο Ρίτσαρντ Κόνορ του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης μελέτησαν επί πέντε χρόνια τη συμπεριφορά των δελφινιών στη δυτική Αυστραλία και διαπίστωσαν ότι τα θαλάσσια αυτά θηλαστικά συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε μεγάλες εκτάσεις εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, συχνά συναντώντας άλλες ομάδες του είδους τους.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα δελφίνια σχηματίζουν συμμαχίες, «συμμορίες» που κάνουν μακρινά ταξίδια, όπου συχνά συναντούν ξένα δελφίνια, απέναντι στα οποία υιοθετούν διάφορες στρατηγικές ομαδικής άμυνας και επίθεσης. Συνήθως οι συμμαχίες αυτές των αρσενικών, όπως έδειξαν οι πολυετείς παρατηρήσεις, είναι τριών ειδών:
Η πρώτη αφορά δύο ή τρία δελφίνια που από κοινού «αγκαζάρουν» και συνοδεύουν γόνιμα θηλυκά.
Η δεύτερη συμμορία, που μπορεί να διαρκέσει έως 15 έτη, αφορά ομάδες των τεσσάρων έως 14 αρσενικών, που κάνουν επιθέσεις σε άλλες ομάδες δελφινιών για να κλέψουν τα ξένα θηλυκά ή να αμυνθούν από τις επιθέσεις των ξένων αρσενικών.
Τέλος, η τρίτη παρέα αφορά τη σύναψη μεγάλων συμμαχιών με ξένες ομάδες, προκειμένου να συγκροτήσουν ακόμα μεγαλύτερες ομάδες, που συνεργάζονται για να υπερασπιστούν τα θηλυκά τους από άλλες επιθετικές συμμορίες, γεγονός που οδηγεί σε επικές μάχες, με δεκάδες αρσενικά να συμμετέχουν σε κάθε "στρατιά". Αντίθετα, τα θηλυκά δελφίνια σπάνια δημιουργούν συμμαχίες.
Μόνο οι άνθρωποι και τα δελφίνια έχουν βρεθεί να αναπτύσσουν τόσο πολύπλοκες συμμαχίες αρσενικών στο πλαίσιο του κοινωνικού δικτύου τους. Φαινομενικά και άλλα είδη, όπως οι χιμπατζήδες, συγκροτούν συμμαχίες αρσενικών για να υπερασπιστούν το έδαφος και τα θηλυκά της κοινότητάς τους. Όμως τα δελφίνια, αντίθετα με τους χιμπατζήδες, δεν υπερασπίζονται κάποια συγκεκριμένη κλειστή επικράτεια, αλλά ζουν σε περιοχές με συνεχώς μεταβαλλόμενα σύνορα.

http://www.newsbeast.gr/environment/art ... summorion/
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: Τρί 01 Νοέμ 2011, 22:29
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 29 Μαρ 2012, 20:38

Σημερα χαζευα μια τεραστια συμμορια.
Γεμισε η θαλασσα,απο τα σαλτα τους.Και ειχε μια μπονατσα τελεια.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 29 Μαρ 2012, 20:49

Τώρα με κάνεις να ζηλεύω :lovey0: .
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: Τρί 01 Νοέμ 2011, 22:29
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 29 Μαρ 2012, 20:55

Σου λειψε η Θαλασσα.Ανεβα καμια βολτα καναΣΚ.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: Το δελφίνι, ο πλανητης και ο άνθρωπος...

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 04 Απρ 2012, 17:00

Μυστήριο με χιλιάδες νεκρά δελφίνια στο Περού

Περισσότερα από 3.000 νεκρά δελφίνια έχουν ξεβραστεί στις βόρειες ακτές του Περού από τις αρχές του έτους. Μόνο τις τελευταίες ημέρες 480 έχουν εντοπιστεί στην παραλία του Λαμπαγιέκε…

Κάποιοι είπαν ότι ντόπιοι ψαράδες τα θανάτωσαν, αν και η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι για τη συνεχιζόμενη τραγωδία ευθύνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κάρλος Γιαϊπέν Γιάνος από την Οργάνωση για την Έρευνα και Προστασία των Θαλάσσιων Ζώων, όλο και περισσότερα δελφίνια πεθαίνουν εξαιτίας μιας «θαλάσσιας φούσκας», ενός ακουστικού θύλακα που σχηματίζεται στη θάλασσα από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι πετρελαϊκές εταιρίες στις έρευνές τους για τον εντοπισμό «μαύρου χρυσού» κάτω από το βυθό.

Το 2003, επιστήμονες από την Εταιρεία Ζωολογίας του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι η χρήση υποβρύχιου sonar μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μικροσκοπικών φυσαλίδων αζώτου στο αίμα και στα ζωτικά όργανα των θαλάσσιων θηλαστικών, προκαλώντας τους μια δυνητικά θανατηφόρο ασθένεια που είναι γνωστή ως νόσος των δυτών ή νόσος αποσυμπίεσης.

Οι ντόπιοι ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί: πλέον εντοπίζουν περίπου 30 νεκρά δελφίνια την ημέρα κατά μέσο όρο.

Την απάντηση για το τι φταίει σύμφωνα με τη  naftemporiki.gr, ίσως δώσουν οι αναλύσεις του ωκεανογραφικού ινστιτούτου του Περού, ερευνητές του οποίου επισκέφθηκαν την περιοχή για να συλλέξουν δείγματα από τα δελφίνια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον ένας πετρελαϊκός όμιλος, η BPZ Energy με έδρα το Χιούστον του Τέξας, πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου ανοιχτά των περουβιανών ακτών, από τις αρχές της χρονιάς.

Πηγή: http://www.tsantiri.gr/kosmos/mistirio- ... perou.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”