Προτείνονται!

Το παρακάτω άρθρο το γράφω ως ενα Non-binary άτομο, δηλαδή ως ένα άτομο που δεν εντάσσεται σε κανένα από τα δύο κοινωνικά φύλα ( ή σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο, ως ένα πρόσωπο και μια συνειδητότητα, στην οποία επικρατεί η θηλυκή ενέργεια αλλά αποδέχεται και τις αρσενικές επιρροές και βρίσκει την ισορροπία του, και έλκεται από τον άνθρωπο και όχι από το φύλο του).

Αφορμή για την δημιουργία του άρθρου αυτού είναι ο γενικότερος ντόρος που δημιουργήθηκε από το θέμα των "έμφυλων βδομάδων". Δηλαδή το να διδάσκονται τα παιδιά (μέσα σε όλα τα άλλα τα οποία είναι ας πούμε "συνηθισμένα" και δεν τραβήξανε το μάτι του μέσου πολίτη), ότι το φύλο είναι κοινωνικό και ψυχολογικό εκτός απο βιολογικό.

Κατά την άποψη μου αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται (αλλά όχι με τον τρόπο που το παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Το γεγονός ότι υπάρχει η έννοια του κοινωνικού φύλου (ότι δηλαδή κάποιο άτομο ανάλογα με το κοινωνικό πλαίσιο μπορεί να θεωρείται είτε άντρας είτε γυναίκα είτε κάτι άλλο ασχέτως γεννητικών οργάνων) γιατί αυτό ορίζει μια κοινωνία ή μια κοινωνική ομάδα στο εσωτερικό της.

Για παράδειγμα δίπλα στην Αλβανία κάποια βιολογικά θηλυκά εάν πέθαινε ο γηραιότερος της οικογένειας και έμενε το "τιμόνι" της οικογένειας σε θηλυκό και αν αυτό το θηλυκό τύγχανε να είναι παρθένα (που τότε σήμαινε και ανύπαντρη συνήθως άρα και χωρίς αρσενική υποστήριξη), τότε το θηλυκό αυτό ορκίζονταν οτι θα μείνει παρθένα εφ όρου ζωής και είχε τον ρόλο του άντρα. θεωρούνταν ενα ξεχωριστό φύλο. 

Είχε καραμπίνα, φορούσε αντρικά ρούχα, έπινε, είχε πρόσβαση σε καφενέδες που ήταν άβατα για γυναίκες κλπ κλπ.

Σε πολλές αυτόχθονες φυλές της Αμερικής υπάρχει ο όρος Two spirited (αγγλική μετάφραση, στην γλώσσα της κάθε φυλής λέγεται αλλιώς) που σημαίνει (άτομο με διπλό πνεύμα). Τα άτομα αυτά θεωρούνταν οτι ήταν ένα τρίτο φύλο είτε ότι άνηκαν και στα δυο φύλα. Μπορουσε πχ ενα αρσενικο να έχει συζυγικά καθήκοντα γυναίκας και πολεμικά ή κυνηγικά καθήκοντα ανδρός.

Στην αρχαία Ινδία υπήρχε ο όρος Hijras (βασικά ο όρος υπάρχει μέχρι και σήμερα, παρά τις χριστιανικές Αγγλικές επιρροές ), ο οποίος αναφέρεται σε κάθε άτομο που βιολογικά ανήκει στο ένα φύλο και ψυχικά και κοινωνικά αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς. Είναι κοινωνικά αναγνωρισμένο ως τρίτο φύλο και θεωρείται γούρι σε έναν γάμο να καλέσεις Hijras. 

Κάποτε θεωρούνταν Ιερά πρόσωπα, δυστυχώς όμως λόγω της τριβής των Ινδών με τους αποικειοκράτες και την καθολική ηθική, τώρα κάνουν συνήθως πορνεία.

Στην Ταϋλάνδη υπάρχει μια τάξη ανθρώπων (και αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες που θέλουν κάτι "παραπάνω" απο μια γυναίκα), οι λεγόμενοι katoey (ladyboys). Και αυτοί χαίρουν κοινωνικής αποδοχής στην κοινωνία της Ταϋλανδης. Συνήθως μιλάμε για μη-εγχειρισμένες τρανς γυναίκες που κάναν ορμονοθεραπεία από νεανική ηλικία και δεν ξεχωρίζουν σε όψη από ένα θηλυκό της ηλικίας τους.

Τα παραπάνω τα γράφω για να τονίσω ότι ανθρωπολογικά η ταυτότητα φύλου καθώς και το κοινωνικό φύλο αποτελούν μια πραγματικότητα. 

Δεν το μπερδεύουμε με το βιολογικό φύλο, που είναι κάτι άλλο. Προφανώς τα βιολογικά φύλα είναι δυο. 

Επίσης να θέσω ενα αντεπιχείρημα στην φυσιοκεντρική πλανή (δεν είναι φυσικό).

Για την οικονομία της κουβέντας θα το δεχτώ (αν και δεν ισχύει μιας και το σεξ αναμεσα σε οντα του ίδιου βιολογικού φύλου το συναντάμε και στην φύση)

όμως.... στην τελική....

Χεστήκαμε αν είναι φυσικό. Οπως κι εσύ χέστηκες όταν φόρεσες τα γυαλιά μυωπίας, όταν έκανες μπαϊπας επειδή έτρωγες εκείνα τα φυσικά κατεργασμένα λίπη, όταν είχες περιφέρεια 1,50εκ ενώ ο παγκόσμιοςο οργανισμός  υγείας, σε προειδοποιούσε οτι αυτό οδηγεί σε έμφραγμα κλπ. 

Αν θες να σου πω τι είναι φυσικό, είναι ο βιασμός, το μη συναινετικό σεξ, η επιβολή του δυνατού επάνω στον αδύναμο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα συναντάμε στην φύση. Όμως αδιαφορήσαμε  ως κοινωνία αν είναι φυσικά, γιατί προτιμήσαμε να οργανωθούμε βάση του δικαίου και όχι του πρωτόγονου φυσικού. 

Είναι καλό να έχεις επαφή με την φύση σου αλλά καλό είναι και να την διαμορφώνεις καθώς επιθυμείς όσο δεν κάνεις κακό στους άλλους. 

Παράδειγμα, ως άνθρωποι φοράμε ρούχα και σε τροπικά κλίματα για κοινωνικούς λόγους ή που εκφράζουν τον χαρακτήρα και τις ιδέες μας. Τα γεννητικά όργανα θα τα καλύψουμε πάντα για να μην προκαλούμε τους γύρω μας (αυτά σε μια ζωή σύμφωνα με την φύση ΔΕΝ θα τα κάναμε), κάνουμε δερματοστιξία (τατουάζ), υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν body building, χρησιμοποιούμε σαπούνια για να πλυθούμε, κάνουμε πίρσινγκ (και τα παραπάνω είναι τα καλά ή τα ουδέτερα). Στα αρνητικά να πούμε ότι φτιάξαμε από σπαθιά μέχρι drones για να κάνουμε σκόνη ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν αλλού. 

Που μας οδηγούν όλα τα παραπάνω; Ότι στον άνθρωπο το "φυσικό" δεν είναι κάτι το fixed. Η φύση του ανθρώπου είναι το να διαμορφώνει την φύση του όπως αγαπάει. Γι αυτό και συμπορεύομαι με την φιλοσοφία του μετανθρωπισμου. 

Οι άνθρωποι που είμαστε έξω απο την νόρμα του φύλου υπήρχαμε διαχρονικά, θα υπάρχουμε, θα είμαστε άλλες φορές περισσότεροι και άλλες φορές λιγότεροι. Τώρα είμαστε στην εποχή που γινόμαστε ξανα πολλοί και αποδεκτοί. Οσοι δεν αντέχετε την ευτυχία του άλλου, get over it.

Pin It
Foti Fox
Author: Foti Fox
Σχετικά με τον αρθρογράφο.
Ο γαμάτος Webmaster :p Αυτοπροσδιορίζομαι ως μια ελεύθερη συνειδητότητα που προσπαθεί να μένει έξω από καλούπια. Είμαι υπέρ του Ελληνισμού, κατά του κρατισμού, της θρησκευτικής ή ιδεολογικής μισαλοδοξίας και υπέρ της ελευθερίας των προσώπων, της οικονομίας και της έκφρασης. Όπως όλοι οι αρθρογράφοι και σχολιαστές, του ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, φέρω ευθύνη μόνο γι αυτά που γράφω και δεν φέρει ευθύνη κανείς άλλος για τα γραφόμενα μου.
Aρθρα του χρήστη