Προτείνονται!

Από τον τοίχο μου στο Facebook.

 

Διάβασα για άλλη μια φορά ότι οι άντρες δεν μπορεί να είναι θύματα σεξισμού. Προφανώς η σχολιάστρια το βασίζει στην θεωρία του προνομίου. Κατά την οποία μια καταπιεσμένη ομάδα πχ οι γυναίκες (λες και ζούμε στο Αφγανιστάν) δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται το ιδιο με τον καταπιεστή (παράδειγμα της θεωρίας είναι οι άντρες) για την αντίστοιχη πράξη.

Έτσι ο άντρας αν κοροϊδεύει τα μικρά βυζιά είναι σεξιστής, ενώ αν η γυναίκα κοροϊδεύει τα μικρά πέη είναι χειραφετημένη.

Επίσης αν ένας μαύρος ασκήσει βια σε λευκό για φυλετικούς λογούς δεν είναι ρατσιστής αλλά καταπιεσμένος. 

Όλες τις παραπάνω θεωρίες τις θεωρώ βλακείες, που δεν μπορούν να σταθούν λογικά. Σεξιστής είσαι αν ασκείς σεξισμό άσχετα που ανήκεις και ρατσιστής είσαι αν ασκείς ρατσισμό.

Αυτή η θεωρία είναι η βάση του νέου ρατσισμού κατά των λευκών, των αντρών και γενικά του διαχωρισμού των ανθρώπων σε ομάδες ανάλογα με τα privilege point τους.

Πχ εγώ ως λευκό μη-στρέιτ και μη-cisgender άτομο έχω μια σειρά από points προνομίου,κατά την θεωρία αυτή.

Αν ήμουν μαύρο άτομο, θα ήμουν πιο καταπιεσμένος άρα και πιο ελεύθερος να αυθαιρετώ χωρίς να θεωρούμαι ότι φταίω (φταίει η πόρνη η κοινωνία).

Αν τώρα με σκοτώσει ένας μαύρος ή ένας Πακιστανός ή τσιγγάνος που είναι πιο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα, θα φταίει που καταπιέζεται απο ανθρώπους σαν έμενα που έτυχε να γεννηθούν με λευκό δέρμα και όχι ο ίδιος.

Κοινώς το απαρτχάιντ μπροστά σε αυτήν την Αριστερίστικη και φεμινιστική, θεωρία είναι παιδική χαρά.

Pin It
Foti Fox
Author: Foti Fox
Σχετικά με τον αρθρογράφο.
Ο γαμάτος Webmaster :p Αυτοπροσδιορίζομαι ως μια ελεύθερη συνειδητότητα που προσπαθεί να μένει έξω από καλούπια. Είμαι υπέρ του Ελληνισμού, κατά του κρατισμού, της θρησκευτικής ή ιδεολογικής μισαλοδοξίας και υπέρ της ελευθερίας των προσώπων, της οικονομίας και της έκφρασης. Όπως όλοι οι αρθρογράφοι και σχολιαστές, του ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, φέρω ευθύνη μόνο γι αυτά που γράφω και δεν φέρει ευθύνη κανείς άλλος για τα γραφόμενα μου.
Aρθρα του χρήστη